Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

200.000 λιγότεροι στο Δημόσιο

  • Η επιχείρηση επιβολής πανικού και τρομοκράτησης των δημοσίων υπαλλήλων μόλις άρχισε...

Κατά 200.000 υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας στο διάστημα που η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό το πρόγραμμα του Μνημονίου- δηλαδή μέχρι το τέλος του 2012-, με προοπτική περαιτέρω συρρίκνωσης έως το 2020.
Αυτή είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών της- του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ- αλλά οι όποιες περικοπές προσωπικού ή απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν με τη μέθοδο της αριθμητικής «σφαγής». Αντιθέτως, θα προκύψουν μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, τη σύνδεση αμοιβής- παραγωγικότητας, την απεμπλοκή του Δημοσίου από μια σειρά επιχειρήσεων και την ιδιωτικοποίηση πληθώρας ΔΕΚΟ.
Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες τύπου Δασκαλόπουλου, Μίχαλου κλπ, αργυρώνητοι πανεπιστημιακοί που έγιναν καθηγητές με άνομα μέσα και οφείλουν ανταλλάγματα, όλος αυτός ο εσμός και η καμαρίλα μας τσαμπουνάγανε ότι έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, το κράτος είναι υπερτροφικό, πρέπει να μειωθούν και να καταργηθεί η μονιμότητα κλπ.
Έγινε λοιπόν η περίφημη απογραφή, η μόνη αδιάβλητη διαδικασία καθώς αφορά όσους αμείβονται από το δημόσιο, και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων προέκυψε ότι είναι 768.000, δηλ. μικρότερο ποσοστό επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού απ’ ότι στις χώρες της Ε.Ε! Ακούσατε να το λένε αυτό στις τηλεοράσεις ή στις εφημερίδες;
Ακούσατε μήπως όλες αυτές τις μαριονέττες που έλεγαν τις παπαριές τους επί τόσα χρόνια να ζητούν συγγνώμη για τις ανακρίβειες που τάιζαν τον κόσμο;
Την ελληνική κυβέρνηση, πλέον, μόνο οι “δανειστές” της την εμπιστεύονται. Ακόμη και οι δικοί τους, σιγά σιγά την κάνουν…, με ελαφρά μην πιάσει και καμιά βροχή με σφαλιάρες!
Η “κλειστή παρέα” επέλεξε, να κινείται μόνη της και οι υπήκοοι της παραχωρούν το δικαίωμα!
Το ερώτημα είναι… για πόσο ακόμη;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ???
    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατά την υπογραφή της απόφασης για χρηματοδότηση του Δήμου Κερκυραίων με το ποσό των 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση – αποκατάσταση του κτηρίου της Ιονίου Βουλής, ανακοίνωσε ότι από τις περικοπές της Βουλής θα εξοικονομηθούν 25 εκατ. ευρώ!!!
    Ναι καλά το ακούσατε περί τα 2 εκατ. ευρώ το μήνα!!! Τώρα μπορείτε να φαντασθείτε το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν εκεί και ίσως θα πρέπει να διερευνηθεί ο τελικός προϋπολογισμός του εν λόγω "ιδρύματος" για δούμε πόσο τελικά τους πληρώνουμε και για ποιο λόγο..
    Πόσα εκατομμύρια είναι τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα? Πόσα εκατομμύρια σπαταλώνται για το περιβόητο κανάλι της Βουλής? Πόσα εκατομμύρια αλήθεια διατίθενται για τα ταξίδια εργασίας δήθεν για τους Βολευτές μας και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό? Πόσα ευρώ ξοδεύτηκαν για άσκοπα για το ταξίδι ομάδας Βολευτών στη Ρωσία??


    Αγνέ και αγαθέ Έλληνα πολίτη καιρός να ενεργοποιηθείς και να δράσεις για την προστασία σου και την προστασία του μέλλον των παιδιών σου. Υπέροχε και περήφανε ΚΑΝΕΝΑ οργανώσου στο Κίνημά σου και δράσε άμεσα για να διαμορφώσεις καλύτερες συνθήκες για το μέλλον της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]