Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λάθος γονείς διάλεξαν τα δικά μου παιδιά...


Μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα στο οποίο την δια-κυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο μη ενοχικός Γιώργος Παπανδρέου. Ιστορίες που προμηνύουν τα χειρότερα για τη χώρα, τους ανθρώπους της και κυρίως για το μέλλον όλων όσων επιμένουν (και πολύ καλά κάνουν) να παραμένουν στην χώρα που κάποιοι διακαώς εργάζονται για να την καταστήσουν χώρο...!
Ένα μήνυμα (με μορφή σχολίου) έφτασε στο γραμματοκιβώτιό μας. Ένα σχόλιο που δεν μιλάει, αλλά κραυγάζει για την οικονομική και κοινωνική εκτέλεση των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων της χώρας.
"Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, ο λαός υποφέρει πραγματικά (τουλάχιστον κάποιο σημαντικό κομμάτι του) προτρέπει τους Υπουργούς του να πάνε για παραθέριση χωρίς άγχος τι μπορείς να πεις;;; Όταν, σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, είμαι άνεργη εδώ και 1 χρόνο, είμαι χήρα με τρια μικρά παιδιά και δεν έχω να πληρώσω λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο στεγαστικό και ο ΟΑΕΔ δεν κάνει απολύτως τίποτε. Ακούσατε κανένα μέτρο κατά της ανεργίας από την Κυβέρνηση; Κάτι, τουλάχιστον να πούμε ότι ενδιαφέρονται. Αλλά τα παιδιά του Πρωθυπουργού κάνουν τις διακοπές τους. Τα δικά μου; Διάλεξαν λάθος γονείς μάλλον..."
Την ίδια στιγμή, οι παγκόσμιοι φίλοι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μας χλευάζουν ως έθνος και μας περιγελούν ξεδιάντροπα (και φυσικά επί πληρωμή)!!!
"Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Σίλερ είναι «γκουρού» της συμπεριφοριστικής μακροοικονομικής επιστήμης η οποία υποστηρίζει ότι το αόρατο χέρι που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας είναι η ανθρώπινη ψυχολογία. Παρ΄ όλα αυτά «συστήθηκε» μόλις πρόσφατα στο ευρύ ελληνικό κοινό και μάλιστα διά στόματος κ. Γ. Παπανδρέου, όταν ο Πρωθυπουργός έκανε μνεία στις απόψεις του περί οικονομίας για να εξηγήσει τη διστακτική στάση των ξένων αγορών απέναντι στην Ελλάδα.Ο καθηγητής Οικονομικών του Γέιλ δηλώνει κολακευμένος, αναλύει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζουν τα «ζωώδη ένστικτα» στην οικονομία και κάνει ένα... γιγαντιαίο ιστορικό άλμα. Σε 100 χρόνια από τώρα,λέει,οι Ελληνες του 22ου αιώνα θα θυμούνται την παρούσα κρίση με ευγνωμοσύνη".
Αντέχουμε άραγε να σκεφτούμε τι ακριβώς μας λέει ο περισπούδαστος φίλος οικονομολόγος του Γιώργου Παπανδρέου; Μας αναφέρει, χωρίς ντροπή, πως η απόφαση εισόδου του ΔΝΤ στη χώρα έχει υποθηκεύσει το μέλλον σε βάθος 100ετίας ή πως τέσσερις (4) ολόκληρες γενιές Ελλήνων θα περάσουν μέχρι να... καταλάβουμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται το καλό μας. Χλευάζοντάς μας, ο κύριος Σίλερ μας λέει πως "τα εκατό πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά θα συνηθίσουμε"!!! Αλλά η σοβαρότητα του κυρίου αυτού συναγωνίζεται άμεσα την σοβαρότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, αφού κανένα οικονομοτεχνικό μοντέλο δεν μπορεί να προβλέψει με την ελάχιστη σοβαρότητα ούτε σε βάθος 20ετίας, τη στιγμή μάλιστα που οι παράγοντες εκείνοι που επηρεάζουν την ό,ποια πρόοδο είναι εξωτερικοί...! Το ψέμα του καλοπληρωμένου οικονομολόγου Σίλερ συναγωνίζεται τα συνεχόμενα ψευδη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορα καθεστωτικά μέσα για να μας πείσει πως ό,τι κάνει το κάνει για το... καλό μας.
Φυσικά, ο "πετυχημένος" και πλήρως στερούμενος της ό,ποιας σοβαρότητας οικονομολόγος, ξεχνάει να μας πει πως κοιτάζει μόνο αριθμούς (μάλλον το ποσό του τραπεζικού του λογαριασμού μετά από αυτές του τις δηλώσεις) και παραβλέπει τον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος υπάρχει (και δεν μπορεί να κρυφτεί όσα και αν μας πούνε, ό,τι και αν γράψουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι - δουλικά του ΔΝΤ) και φωνάζει για το άδικο, που ο Γιώργος δεν μπορεί ούτως ή άλλως να καταλάβει.
Κι ερχόμαστε μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Τα δικά μας παιδιά αξίζουν να γίνουν δούλοι των παιδιών του Γιώργου και του κάθε προσκυνημένου Γιώργου; Μπορούμε, αλήθεια, να κοιτάξουμε τα μάτια των παιδιών μας και να ομολογήσουμε την δειλία μας στο να αντιμετωπίσουμε ανδρείκελα και θρασείς ψεύτες που τολμάνε να μας εμπαίζουν ατιμωρητί; Αν ναι, τότε... εμείς γινόμαστε χειρότεροι από τον Γιώργο (που ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει το μέλλον των δικών του παιδιών) και αποδεικνύουμε περίτρανα πως λάθος γονείς διάλεξαν τα δικά μας παιδιά...
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]