Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ακατανόητο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Μολονότι είναι φανερό ότι οι κεντρικές επικοινωνιακές κατευθύνσεις της κυβέρνησης έχουν ως βασικό στόχο την υποστήριξη της οικονομικής της πολιτικής και την διαφυγή από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, στο πραγματικό πεδίο τα αποτελέσματα τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής υποστήριξης δεν έχουν τα αναμενόμενα για την κυβέρνηση αποτελέσματα, φυσικό όμως από τη στιγμή που η ζωή έχει γίνει πολύ πιο σκληρή για όλους και οι πολιτικές επιλογές αλλάζουν αμετάκλητα την κοινωνική δομή και τα πρότυπα ζωής.
Από δω και πέρα κάθε τι ανθρώπινο πρέπει να το ξεχάσουμε, όλα πλέον θα καθορίζονται από τις αγορές, την καθοδήγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους.
Σε αυτό το πλαίσιο- επιχειρησιακό πρόγραμμα οι βασικοί άξονες τις οικονομικής πολιτικής, οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν για οικονομική μονομέρεια, εξελίσσουν τη χώρα σε ένα χώρο που δημιουργεί περιβάλλον ακραίας αβεβαιότητας για τους κατοίκους. Ομοίως, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα προσφέρει ασφάλεια και ευκαιρίες σε μεγάλους επενδυτές, αφού περιουσιακά στοιχεία όπως η ιδιοκτησία, ιδιωτική και δημόσια απαξιώνονται για να γίνει ποιο εύκολη η «μεταβίβαση».
Σε εποχές λιτότητας σταθερή αξία και βασικός στόχος των μεγάλων επενδυτών είναι η ενέργεια. Αν τώρα δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία την «πολιτική» στο ζήτημα των μεταφορών με το stress test της προηγούμενης εβδομάδας που υποδηλώνει τους σκοπούς και τις βλέψεις της κυβέρνησης καταλήγουμε να πούμε ότι στην παρούσα συγκυρία ένας από τους βασικούς στόχους είναι η πώληση- μεταβίβαση της ΔΕΗ και όχι το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.
Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι η μεταβίβαση της περιουσιακής και παραγωγικής βάσης της ΔΕΗ σε ιδιώτες θα βελτιώσει των ανταγωνισμό και θα μειώσει τις τιμές όταν είναι γνωστό ότι σε ένα μεγάλο βαθμό η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται και από τις τιμές των καυσίμων, γεγονός που αποδεικνύει και η ρήτρα καυσίμων, η οποία εφαρμόζεται προκειμένου να μετακυλίονται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος οι αυξομειώσεις στις διεθνείς τιμές καυσίμων (πετρελαίου, φυσικού αερίου) που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το περίεργο εδώ είναι ο χρόνος που η κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα.
Αναγνώστης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.

    ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ;
    ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ;
    ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΙ Η ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΘΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ;
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΤΡΑΛΑΙΟΥ!
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΔΑΦΟΣ. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

    ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΦΨΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η Δ.Ε.Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΕΔΩ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Η Δ.Ε.Η ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΛΕΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ.

    ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΡΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΝΟΜΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΥΜΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΖΗΜΩΝΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]