Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επικείμενη γεωπολιτική και γεωστρατηγική κατάρρευση της Ελλάδος

Οι επισημάνσεις της τακτικής αρθρογραφίας σας, σχετικά με τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο της γεωπολιτικής και στρατηγικής υποβάθμισης ή εξαφάνισης της Ελλάδος είναι άξιες ιδιαίτερου σχολιασμού και επαίνου.

Κάποιοι αναγνώστες της ιστοσελίδας σας όμως που επιμένουν, ίσως από άγνοια των κινδύνων, ίσως από επιπολαιότητα, να εξορκίζουν, ή να λοιδορούν μία τέτοια εξέλιξη, φοβάμαι ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Όσοι από τους υπολοίπους είμαστε εξοικειωμένοι με την μελέτη και την ανάλυση των γεωπολιτικών (τοπικών και πλανητικών) εξελίξεων, δεν μπορούμε παρά να πάρουμε στα σοβαρά τις εκτιμήσεις των Αμερικανών -κυρίως- αναλυτών και στοχαστών αλλά και πολλών άλλων ξένων και Ελλήνων μελετητών. Η σήμερον απειλούμενη και προβλεπόμενη από πολλούς ειδικούς επιστήμονες δημοσιονομική χρεωκοπία της Πατρίδας μας στο εγγύς μέλλον, θα συνοδευθεί από την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της κατάρρευση, η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΑΞΙΜΗ !

Για αυτούς που συνεχίζουν να αμφιβάλλουν από εγγενή επιπολαιότητα, ή από φόβο, ή επειδή πιστεύουν ότι ο παντοδύναμος Θεός θα σώσει την Ελλάδα, τους συνιστώ να θεωρήσουν την ήδη ολοκληρωθείσα γεωπολιτική κατάρρευση της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας που έχει διαμελισθεί σε 7 ανεξάρτητα(;), ασήμαντα και ανίσχυρα κρατίδια (χωρίς “Καλλικράτη” αυτή), μόλις μέσα σε 20 χρόνια, περίοδο εξαιρετικά μικρή από ιστορική άποψη.

Το ίδιο έχει συμβεί – πολύ αθόρυβα – και με την γειτονική μας Βουλγαρία: H άλλοτε τρομερή “Πρωσσία των Βαλκανίων”, απώλεσε μέσα σε επίσης 20 μόλις χρόνια, το 60% της βιομηχανίας της και το 35% του πληθυσμού της !

Πόσοι τα γνωρίζουμε αυτά και πόσοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουν συμβεί στην γειτονιά μας ;

Όποιοι μπορούν και αντέχουν ας προβούν στις αναγκαίες διαπιστώσεις και ας εξαγάγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την Ελληνική προοπτική, εν όψει μάλιστα και των δυσμενών οικονομικών και δημοσιονομικών περιστάσεων τις οποίες βιώνουν η Πατρίδα μας και ο Λαός μας…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ερωτηση,

    Η γεωπολιτική και στρατηγική υποβάθμισης της Ελλάδος, ειναι κατι το ελενξιμο?

    Στους Δυτικους δεν ειμαστε χρησιμοι πλεον αυτο ειναι σιγουρο, λογο πτωσης του Σοβιετικης Ενωσης κτλ.
    Βεβαια εμεις φτασαμε σε σημειο να μην ειμαστε χρησιμοι ουτε για τον εαυτο μας οπως φαινεται..

    Ανοιγμα στη Ρωσια δεν πηγε να κανει ο κατα τα αλλα αχρηστος Καραμανλης ο νεοτερος και η Ελλαδα καϊκε ακρη ως ακρη? Τι εκαναν οι Ρωσοι να τον βοηθησουν που προσπαθησε να ανοιξει τον οριζοντα της ελλαδος και στην ουσια υπεγραψε την καταδικη του...?

    Δεν υποστηριζω κανενα κομμα απλα προσπαθω να βρω ποια ειναι η λυση... Τα προβληματα ειναι οφθαλμοφανη πλεον, ο ποιο ασχετος παρατηρητης τα βλεπει, την λυση ψαχνει ο κοσμος...

    Τι θα πρεπει να κανει η Ελλας για να ξαναποκτησει γεωπολιτικη αξια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε 4/8 5'27 μμ,

    Η Ελλαδα για να αποκτησει γεωπολιτικη αξια θα πρεπει πρωτιστως να διωξει και τα 5 κομματα της Βουλης!!
    Θα πρεπει να εισελθουν κομματα που θα πιστευουν στο ηθος και στην ανδρεια και κυριως στην διπλωματικη ευφυια!!
    Οσον αφορα ποια κομματα θα ηταν αξια εμπιστοσυνης,αυτο θα πρεπει να το δει ο καθενας μας στο διαδικτυο μελετωντας προσεκτικα το καθε προγραμμα!!
    Πιστευω οτι συντομα θα δημιουργηθουν νεα ,γνησια πατριωτικα κομματα (περα του τελικως αξιου Παπαθεμελη)!
    Μακαρι να βρεθει ενας τροπος συνεργασιας!!
    Ειναι ακομα νωρις για να ειπωθει κατι!
    Ειμαστε αποκομμενοι πολιτικα λογω ΕΕ και ΗΠΑ!!
    Χρειαζονται,εντουτοις, απαραιτητες και τολμηρες γεωστρατηγικες συμμαχιες με Ρωσια,Κινα Ινδια και με οποιεσδηποτε ανερχομενες δυναμεις!
    Η Ελλαδα πρεπει να αναλαβει διαμεσολαβητικους ρολους σε θεματα που σχετιζονται με την Μεση Ανατολη (Ιραν,Ιρακ,Κουρδικο,Παλαιστινιακο) και να μην αφηνει πρωτοβουλιες στην Τουρκια
    Επιπλεον,στα Βαλκανια, θα πρεπει να βρεθει ενας τροπος επικοινωνιας για θεματα ιστοριας υπο την εποπτεια ευρωπαϊκων αρχων,ωστε να αναδειχθει η ιστορικη αληθεια!!
    Απαιτουνται διαλεξεις σε ευρωπαϊκα -και μη- πανεπιστημια σχετικα με το Κυπριακο και με το Σκοπιανο,οπως επισης για την ελληνικη μουσουλμανικη μειονοτητα της Θρακης.
    Πρωτη χωρα οπου θα γινει αυτο θα ειναι η Ελλαδα,διωχνοντας ταυτοχρονως ολα τα ανθελληνικα παρασιτα απο υπουργεια και πανεπιστημια και απ'οπου αλλου απαιτηθει!
    Απαιτειται αψογη συνεργασια Ελλαδας-Κυπρου και τολμηρες κοινες αποφασεις για την ΑΟΖ!!
    Απαιτουνται τολμηρες οικονομικες κινησεις που θα αποδεικνυουν οτι η Ελλαδα αντιτιθεται στην παγκοσμιοποιηση και οτι ειναι σε θεση να συνδυασει τα ιδεωδη της φυλης μας με συμφεροντα των αποικιοκρατων,χωρις ομως να θιγεται το εθνος-κρατος!!
    Ειναι ουτοπια να πιστευει καποιος οτι ο επομενος πολιτικος θα ειναι του βεληνεκους του Ε.Βενιζελου,αλλα τουλαχιστον θα πρεπει να αντιταχθει στα σχεδια των Σιωνιστων Μασωνων με ευφυεις κινησεις!!
    Ολα αυτα δεν ειναι ευκολα!!
    Και αυτο διοτι πρωτιστως απαιτειται να αλλαξουμε εμεις οι ιδιοι!
    Απαιτειται να αλλαξουμε νοοτροπια,ετσι ωστε να μας ενδιαφερει το συλλογικο συμφερον και οχι το ατομικο!!
    Δεν θελω να επεκταθω σε αλλα μετρα προς το παρον,αλλα πιστευω οτι οι δυνατοτητες πραγματοποιησης καποιων μετρων σε συνεργασια με την Ελληνικη Ομογενεια θα ηταν εφικτες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]