Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και θέμα απολύσεων από το δημόσιο έθεσε η τρόικα...!

  • Ο Σεπτέμβριος που έρχεται δεν θα είναι καυτός, αλλά καταλυτικός
  • Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι της τρόικας ζήτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις απο το δημόσιο...!

Ίσως να είναι η «μητέρα όλων των μαχών». Κι από την έκβαση της θα κριθεί συνολικά ο πόλεμος για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας. Οι πληροφορίες επιμένουν - παρά τις διαψεύσεις που γίνονται επισήμως - ότι στην τελευταία επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας τέθηκε και θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
Πρόκειται για μια απαίτηση που τέθηκε σε πρώτη φάση με διερευνητικό χαρακτήρα περισσότερο, αλλά που όμως θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα επανέλθει με πιο επίσημο χαρακτήρα στους μήνες που έρχοντια. Και πάντως πριν από το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση απάντησε ότι αντί των απολύσεων γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με τη μέθοδο των μετατάξεων. Να φύγουν δηλαδή υπάλληλοι από κορεσμένες υπηρεσίες και να πάνε εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες. Το κακό είναι ότι στην πρώτη του φάση, το project, που επιχειρήθηκε να γίνει εθελοντικά, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Οπότε, τώρα θα πάρει περισσότερο αναγκαστικό - υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Το θέμα ωστόσο είναι τι αντιστάσεις θα βρει, καθώς υπάρχει πάντοτε η απειλή της ΑΔΕΔΥ για παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο. Οι πληροφορίες όμως, αναφέρουν ότι σε αυτό το μέτωπο η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει να βρει εναλλακτικές λύσεις, αλλά μάλλον θα πάει σε μετωπική. Κι ό,τι προκύψει...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιές πληροφορίες;
    Έχουν πέσει υπογραφές.
    Διαβαστε το μνημόνιο.

    http://www.scribd.com/doc/35041538/Greece-Imf
    Σελίδα 61 Παράγραφος 2 (Expenditure measures):

    Workforce reduction beyond 5:1 (add. 20,000)

    Από τα λίγα αγγλικά που γνωρίζω Workforce reduction σημαίνει Mείωση Eργατικού Δυναμικού και add. 20.000 σημαίνει επιπλέον 20.000

    Στα ελληνικά αυτό έχει μεταφραστεί ώς

    Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5:1

    Δείτε εδώ σελίδα 17:
    http://www.scribd.com/doc/33884736/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%9C%CE%AC%CE%B9%CE%BF%CF%82-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]