Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το προπατορικό αμάρτημα


Ο Fidel Castro πρόσφατα έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης. Και πιο πρόσφατα έχει πει και για την λέσχη Bilderberg. Δεν έχω την καλύτερη γνώμη για τον Castro, ούτε για κανέναν άλλο απολυταρχικό δεσπότη. Αλλά σ' αυτές τις δύο επισημάνσεις του για την λέσχη Bilderberg και για τον κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης (Ιράν; Β. Κορέα; Πακιστάν-Ινδία;) συμφωνώ.

Οπως πάνε λοιπόν τα πράγματα κινδυνεύουμε να δούμε αυτούς που αποκαλούσαμε συνομωσιολόγους να επαληθεύονται. Δυστυχώς. Σίγουρα κυκλοφοράει πολλή "ζωηρή φαντασία" στον "χώρο" (Δρακονιανοί, Δέρος, Ιλλουμινάτι-Ναϊτες, Κούφια Γη κλπ κλπ). Αλλά εγώ έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου να μην γελάω ακόμη και με την πιο τρελλή ιδέα τους πια. Α, ναι, και μην ξανακούσω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ. Δεν ξέρω τι ακριβώς υπάρχει από αυτούς, αλλά σίγουρα κάτι υπάρχει. Και μας το βεβαιώνουν λαοί και λαοί ανά τους αιώνες.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι από αυτόν τον ευρύ συνομωσιολογικό χώρο πρωτακούσαμε για την Νέα Τάξη, την παγκοσμιοποίηση, τον ρόλο των διεθνών banksters και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τις στημένες επιδημίες, την αμφισβήτηση για το global warming, την εμφύτευση μικροτσιπ και χιλιάδες άλλα. Χιλιάδες εκδόσεις και άρθρα και ιστοσελίδες και τα συναφή. Οι "τρελλοί του χωριού" παίρνουν την εκδίκησή τους.
(Δείτε άλλη μια συνομωσιολογία, για παράδειγμα, το θέμα με τις Georgia Guidestones
http://redskywarning.blogspot.com/2009/11/georgia-guidestones.html
http://video.google.com/videoplay?docid=3490568771316655904#
και αποφασίστε μόνοι σας.
Αλλά να λέμε ευτυχώς που κάποιοι μας πληροφορούν για όλα αυτά)
Ω, ναι, ο Alex Jones "λιακοπουλίζει" και ο Zecharia Sitchin "επιστημονίζει". Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι η επαφή με την πληροφορία. Η εμφάνισή της στο οπτικό μας πεδίο.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια πυραμίδα εξουσίας στον δυτικό κόσμο που προσπαθεί να κυβερνήσει ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ, μέσα από μια οικονομική, πολιτισμική και πολιτική ενοποίηση, την δύση σαν έναν ενιαίο χώρο. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται τρεις όμάδες που συμμάχησαν ιστορικά μετά την Αναγέννηση και τις αστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη και την Αμερική: οι τραπεζίτες-χρυσοχόοι-κοσμηματοπώλες (χρήμα), οι παλιοί ευγενείς-βασιλιάδες-δούκες (έγγεια ιδιοκτησία) και οι δυνατοί των επιχειρήσεων εφοπλιστές-βιομήχανοι-golden boys (μέσα παραγωγής και εμπόριο).

Το δικό μας προπατορικό αμάρτημα ως έλληνες, έχουμε κι εμείς τέτοιο, από την αρχαιότητα και μετά, είναι ότι ποτέ δεν κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με την τσιφλικάδικη τάξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων, την αριστοκρατία. Τα κατορθώματα και τους "ηρωϊσμούς" της τα περιγράφει ο Ομηρος. Και ο, εκπεσών αριστοκράτης, Ησίοδος προσφέρει στην ποιητική εξιδανίκευση κι αυτός.

Η τάξη αυτή κατάφερε να παρουσιάσει και μεγάλους θεωρητικούς, πολύ μεγάλους επιστήμονες, που επεξεργάστηκαν και τροφοδότησαν με ιδέες τους νεώτερους θεωρητικούς και πρακτικούς του εξουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα εξαφάνισε την δημοκρατική σκέψη και τα γραπτά της. Και τελικά η τάξη αυτή παρέδωσε την χώρα στους Μακεδόνες, μετά στους Ρωμαίους και τον μεσαίωνά τους με το πισωγύρισμα της επιστήμης και την εξαθλίωση του λαού και την εξαφάνιση του δημοκρατικού πνεύματος. Το Βυζάντιο ανταποκρίνεται στο καλύτερο όνειρο του Πλάτωνα.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει το 2012. Θα είναι ο ήλιος και οι εκρηκτικές κηλίδες του; Μια συνδυασμένη έκρηξη μεγα-ηφαιστείων; Η συζυγία των πλανητών με το γαλαξιακό κέντρο; Η επίσκεψη κάποιου μεγάλου ουρανίου σώματος; Τίποτε από όλα αυτά; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.

Αυτό που φαίνεται είναι οτι οδεύουμε προς μια μεγάλη μάχη. Ολοκληρωτική.
Και η κορυφή της πυραμίδας κάνει πυρετώδεις προετοιμασίες για την διάσωσή της.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Καλά όλ αυτά, μα πριν απαξιώσεις "απολυταρχικούς δεσπότες" τύπου Κάστρο, μάθε για το τι ήταν η Κούβα προ επανάστασης (επί Μπατίστα) και ποιός ο Κάστρο.
    Μάθε πως από τότε, αυτή η χώρα βρίσκεται σε πλήρες εμπάργκο απ τη χώρα της ελευθερίας και της αρρωστημένης φαντασίας των απανταχού φιλελεύθερων και συνάμα αφελών.
    Όταν με το καλό ηγηθείς κι εσύ (φέρελπις αστός όπως κι ο εν λόγω "απολυτάρχης"), επανάστασης, όταν πάρεις το τουφέκι κι ελευθερώσεις μια χώρα μπουρδέλο-καζίνο των αμερικάνων, όταν κινδυνέψεις κι όταν καταφέρεις κόντρα σ όλο τον ανόητο δυτικό κόσμο να την κάνεις να επιβιώσει παρ όλες τις πουστιές και τα εμπάργκα τότε δικαιούσαι δια να ομιλείς.
    Εναλακτική λύση που σου προτείνω?
    Τράβα στη Χιλή...να δείς εκεί πόσα απίδια βάζει ο σάκκος!
    Πονηρέ, ξερόλα ημιμαθή...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ξάφνιασέ με και δημοσίευσε το σχόλιο...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα καταλαβαίνω γιατί μπήκαν τα μουλάρια με τις παρωπίδες στην φωτο. Κάτι αντιδράσεις σαν αυτές πρέπει να περίμενε το ιστολόγιο. Το έχασες το τρένο mbiker... Μιλάμε το έχασες τελείως. Επειδή φαίνεται πως "κόλλησες" κάπου, μήπως θα έπρεπε να διαβάσεις το κείμενο περισσότερες από μί φορές για να "δεις" πως ο αρθρογράφος γράφει αυτά που λες κι εσύ, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Κι εσύ, προφανώς κόλλησες στην διαφορετικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί να μην δημοσιεύσω το σχόλιό σου; Υπάρχει λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..."Δεν έχω την καλύτερη γνώμη για τον Castro, ούτε για κανέναν άλλο απολυταρχικό δεσπότη."...

    Τις παρωπίδες στις χαρίζω. Διάβασε καλύτερα το τι είπα. Κι η ένστασή μου, είναι καθαρά σε εξυπνάδες σαν την παραπάνω.
    Μάθαμε να κρίνουμε εκ του ασφαλούς, απο το τι νομίζουμε, απο το τι μας φαίνεται.
    Απλή κριτική στη συγκεκριμένη φράση έκανα και ξανασκέψου για ποιόν μιλάμε. Θα δεις πως έχω δίκηο.
    Μου τη δίνει να απομυθοποιούμε και να απαξιώνουμε κάποιους, με μόνο κριτήριο το τι μας λένε πως πρέπει να νομίζουμε.
    Τέλος!

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι λέω να σχολιάσω το άρθρο του Αναρμόδιου από τη Θράκη. Σίγουρα για το 2012 δεν είναι λογικό να κάνουμε προβλέψεις και μάλλον το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα συγκρουστούμε με μετεωρίτη ούτε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αλλά και το ότι οι "τρελλοί του χωριού" τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους είναι πέρα για πέρα σωστό. Όχι μόνο για τη Νέα Τάξη, που κάποτε έκανε κάποιους σοβαροφανείς να γελάνε ειρωνικά και τώρα έχει γίνει καθιερωμένος όρος αναφοράς από όλους τους έγκυρους σχολιαστές, όχι μόνο για τα μικροτσίπ και τους προκατασκευασμένους ιούς, αλλά και για τους αεροψεκασμούς στα πλαίσια του συστήματος HAARP. Οι σχηματισμοί από χημικές ουρές αεροπλάνων στον ουρανό σε σχήμα σκακιέρας (ή ταψιού με μπακλαβά όπως λένε κάποιοι εδώ), που όχι μόνο δεν διαλύονται, αλλά απλώνονται μέχρι να σχηματίσουν ένα σκέπαστρο σαν από βαμβάκι, έχουν γίνει μόνιμο θέαμα να μας συνοδεύει σε όλα μας τα μακρινά αεροπορικά ταξίδια.

    Αλλά οι δύο τελευταίες γραμμές του άρθρου περιέχουν όλη την ουσία του και αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει τελικά.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΣΤΗΝ ΓΗ). Ο "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" (ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ "ΚΑΤΩΤΕΡΟ" ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ(ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ). ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    (ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ-ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ)
    Ο "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΤΩΤΕΡΟ" ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ(ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ).
    Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΝΑ) ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ (ΘΕΙΚΗ) ΡΟΗ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ (ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ) ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ (ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ") ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ (ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΓΗ).
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Α-ΛΗΘΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ (ΘΥΜΑΤΑΙ-ΑΝΑΜΝΗΣΗ).
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ "ΜΝΗΜΗ" (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ).
    ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΟΥ "ΕΓΩΙΣΜΟΥ".
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ-ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ" ΑΚΟΜΑ.
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ-ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ(ΕΠΙΒΙΩΣΗ-ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ).
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"
    (ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ "ΤΡΕΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΚΡΙΑΡΙΑ (ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ)

    All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
    Arthur Schopenhauer
    German philosopher (1788 - 1860)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κεντρικό άρθρο κάτι πάει να πει αλλά το χάνει αρκετά στο τέλος.
    Θεωρεί τον Φιντέλ ώς έναν ακόμη συνομοσειολόγο;
    Aς ενημερώσω λοιπόν τον συντάκτη του ότι πριν από πάρα πολλά χρόνια ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ. Σοβιετικής ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ Σταλινικός κουμουνιστής μάλιστα είχε προσωπικό ΜΕΝΤΙΟΥΜ που εάν έκρινε ότι δεν πρέπει να πάει σε μία συνάντηση απλά δεν πήγαινε.
    Σκεφτήται ότι το ΜΕΝΤΙΟΥΜ η Παραψυχολογικός σύμβουλος καθόριζε ουσιαστικά την πολιτική ενός συστήματος εξουσίας που δίωκε δια ροπάλου κάθε θρησκευτική και παραψυχολογική δραστηριότητα αφενός.
    Και αφετέρου αυτός ο Άνθρωπος κράταγε την ζωή όλου του πλανήτη στα χέρια του .
    Το παράδειγμα το έφερα ΄για να στηρίξω την άποψη μου ότι δεν είναι τυχαίο τίποτα , και συνεπώς δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.
    Το πείραμα του Παβλόφ που αφορούσε τον έλεγχο τις μάζας μέσω τις πλύσης του Ανθρώπινου Νού είναι άλλο ένα ιστορικά επαληθευμένο στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.
    Άρα δεν είναι τόσο απλό το θέμα τις υποτιθέμενης γνωστής συνωμοσίολογίας.
    Αντίθετα είναι πολύπλοκο,έως και επικίνδυνο ατομικά και συλλογικά.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    Υ.Γ. 1 Το κράτος Ισραήλ δεν έχει σύνταγμα γιατί περιμένει την έλευση του αληθινού Μεσσία για να το συντάξει.
    Υ.Γ.2 Όλοι οι Πρόεδροι των Η.Π.Α.και τις Ρωσίας που επισκέπτονται την Ελλάδα πηγαίνουν και στην Πάτμο ,εκεί που ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]