Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λοβέρδος: Ο άνθρωπος του μνημονίου

  • Ανδρέας Λοβέρδος: Για να ξεπεράσουμε το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσουμε

Τη διαβεβαίωση ότι ούτε το υπουργείο Εργασίας ούτε η κυβέρνηση συνολικά πρόκειται να πάρουν νέα μέτρα περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών, δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», τονίζοντας παράλληλα πως για να ξεπεράσει η χώρα το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα.

«Με το ασφαλιστικό έκανα το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Οποιος κάνει το καθήκον του, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται», δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

Όπως υποστηρίζει, τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε κάλή κατάσταση και διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει θα ληφθούν μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.

Ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται σε όσους υποδαυλίζουν το θυμό της κοινωνίας αποκαλώντας τους λαϊκιστές και δημαγωγούς και αναρωτιέται: «Αραγε δεν φοβούνται την πτώχευση της χώρας;». Για τον κ. Λοβέρδο μόνο μία περίπτωση υπάρχει να ξεπεράσει η Ελλάδα το μνημόνιο: «να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο δήμο της Αθήνας, τονίζει πως δεν τίθεται σήμερα τέτοιο θέμα και ξεκαθαρίζει: «Διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία».

Α. Λοβέρδος: «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα»

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά, λέει ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι εις το εξής η ανόρθωση της χώρας θα γίνει με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως με την ανάπτυξη.

Η επανένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης είναι μονόδρομος και προς τα κει οδεύουμε, προσθέτει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μια ευημερούσα Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα δυνατή που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την εξωτερική μας πολιτική".

Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάταση, ενώ το τί πρέπει να γίνει θα αποφασιστεί μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.

Αρνείται,όπως λέει, να μπει σε δημόσια συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λέει ότι τέτοιοι θέμα δεν τίθεται σήμερα, σημειώνοντας ότι "διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία".

ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών τα νέα μέτρα

« Όταν την προηγούμενη Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών και σήμερα ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνουν με συνεντεύξεις τους κατηγορηματικά ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, τότε είναι απολύτως σίγουρο ότι νέα επώδυνα και πιο κατεδαφιστικά μέτρα είναι προ των πυλών», εκτίμησε με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, με όσα λένε, φροντίζουν να ξεγελάσουν τους πολίτες, ώστε να αποφύγουν την πολιτική αποδοκιμασία τους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές», υποστηρίζει ο κ. Στρατούλης και συμπληρώνει:

«Αμέσως μετά, θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, όπως αυτά περιγράφονται με ακρίβεια στο μνημόνιο καθώς και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Επειδή τα μέχρι τώρα μέτρα βύθισαν την οικονομία στην ύφεση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει, έχει ήδη συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να προχωρήσει σε νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, έχοντας ως μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας».

«Στην ουσία, ο υπουργός Εργασίας μάς λέει "πρώτα ψηφίστε μας και μετά ελάτε να πληρώσετε το λογαριασμό"», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]