Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός ανασχηματισμός; Πρωθυπουργό ψάχνουν οι άνθρωποι...

Θα παρατηρήσατε πιστεύω ότι το “κλου” του ανασχηματισμού βρίσκεται στο πρόσωπο κλειδί που θα αναλάβει συντονιστής υπουργών, υπουργος προεδρίας, υπερυπουργός αντιπρωθυπουργός ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το.
Στην ουσία θα ανακαλυφτεί μια θέση και μια ονομασία για να καλυφθούν τα καθήκοντα που εμπεριέχονται πλήρως στο θεσμικό και συνταγματικό ρόλο του Πρωθυπουργού. Άπαντες στην επικράτεια, τα ΜΜΕ και διεθνώς (ακόμη και η επιτροπή ξένων σοφών δηλαδή), έχουν απο καιρό αντιληφθεί το απόλυτο Κενό σε αυτή την θέση. Έιναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου ταξιδεύει πολύ στο εξωτερικό αλλά είναι καταφανέστατο ότι και στο εσωτερικο να είναι δεν έχει διαφορά.
Οπότε ακριβώς μετά την εθνική τραγωδία και υπογραφή του μνημονίου, περίσεψε καιρός και άρχισε να “τσουλά” στην πιάτσα ο ανασχηματισμός. Άρχισαν να πέφτουν ιδέες.
Το μοντέλο στο οποίο κατεληξε η διαβούλευση και που τελικά θα αντιγραφεί προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομενα, είναι το μοντέλο του Τζωρτζ Μπους. Ένας… “Μπους” επικεφαλής και από πίσω ένας ίσως και δύο Πρωθυπουργεύοντες. Ο Γιώργος ταιριάζει γάντι σε αυτό το μοντέλο.
Έτσι λοιπόν απερίσπαστος, ο Γιωργος θα κάνει τα ταξίδια του, τις διακοπές του, τα τηλέφωνα του, τα κανό του, ενώ κάποιος επιτέλους θα τοποτηρεί και θα πρωθυπουργεύει.
Έχοντας αυτό το σκεπτικό μπορουμε ήδη να δούμε ως μείζων πρόβλημα τον Πάγκαλο και πως θα αντιδράσει ως ενεργεία αντιπρόεδρος. Μπορούμε ακόμη να δούμε τον διαγκώνισμό μεταξύ των δύο επικρατέστερων δελφίνων για την θέση του “Πρωθυπουργεύων”. Στην αρχή ήταν 5 οι εκ του σκληρού πυρήνα. Οι δύο δεν μπορούσαν λόγω αρμοδιοτήτων και πολιτικού Βάρους. Από τους τρεις που έμειναν ο τρίτος αναβαθμίζεται και μπαίνει παραδίπλα υπεύθυνος για την “προπαγανδα” πάνω από τον Πεταλωτή. Οι δύο αναζητούν φόρμουλα για να είναι και οι δυο εντός. Θυμήθηκαν ακόμη και την επιτροπή σοφών που τους είχαν εσώκλειστους στο Μαξίμου ένα καλοκαίρι.
Όσα άλλα μαθαίνουμε για Κατσέλη είναι ανευ σημασίας δεδομένου ότι η οικονομική πολιτική είναι του μνημόνιου και όποιος και να μπει δεν έχει σημασία. Μάλλον όμως φεύγει φορτωμένη με τις αμαρτίες του κόσμου τούτου. Οσα μαθαίνουμε για Χρυσοχοΐδη μοιάζουν σαν έχουν στόχο το κόντημα και την φθορά του. Όσα μαθαίνουμε για τον Λοβέρδο και το Υγείας εμπεριέχονται στην παροιμία “βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6″. Η Μαριλίζα μάλλον πάει αλλού ή εκτός. Η Μπιρμπίλη έχει τους στόχους της. Η Μπατζελή μοιάζει ακλόνητη, ακλόνητη και η Αννα και ο Δρούτσας.
Φλωρίδης, Σκανδαλίδης, Παπουτσής και Ξυνίδης, θα καλύψουν ό,τι αδειάσει λόγω εκλογών και από καραμπόλες.
Η διαβούλευση συνεχίζεται…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν δεν κάνω λάθος θέλανε να τον κάνουν μέλος του Ο.Η.Ε.
    Λέτε να βάλει τον Ιταλό & να την κάνει το λαμόγιο;
    Ε,ρε γλέντια...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]