Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης των ΗΠΑ: "Αποτελεσματικός ο κύριος Παπανδρέου"

  • Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, «η Ελλάδα "παίζει" πολύ πάνω από το μέγεθός της στα διεθνή ζητήματα, λόγω του ότι «ο πρωθυπουργός σας συγκεντρώνει πολύ σεβασμό από Ευρωπαίους και άλλους διεθνείς ηγέτες».

H ελληνική παρουσία στα διεθνή fora παραμένει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση και τη δύσκολη συγκυρία στην Ελλάδα, όπως εκτίμησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Απέδωσε μάλιστα το γεγονός αυτό στη διεθνή αναγνωρισιμότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο πρωθυπουργός σας είναι πολύ γνωστός στη διεθνή κοινότητα και αποτελεσματικός στα διεθνή ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που είχε σήμερα, με δημοσιογράφους, στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, «η Ελλάδα "παίζει" πολύ πάνω από το μέγεθός της στα διεθνή ζητήματα, λόγω του ότι ο πρωθυπουργός σας συγκεντρώνει πολύ σεβασμό από Ευρωπαίους και άλλους διεθνείς ηγέτες».

Εξήρε δε την οικονομική παρουσία της Ελλάδας στα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στο συγκεκριμένο πεδίο, αφού, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν εκπροσωπεί μόνο τη δική της αγορά, αλλά την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Αναφερόμενος στην προοπτική ανάπτυξης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, επεσήμανε την ανάγκη άρσης ορισμένων γραφειοκρατικών εμποδίων και δομικών αλλαγών, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο και πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Υπογράμμισε μάλιστα την ιδιαίτερη σημασία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της παραγωγικότητας και αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη δυναμική ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Πρέπει να είστε πιο ανταγωνιστικοί στον τομέα της παραγωγικότητας [...] Εάν γίνετε πιο ανταγωνιστικοί, ο κόσμος θα προτιμά να έρχεται εδώ από ό,τι να πηγαίνει σε κάποια άλλη γειτονική χώρα», παρατήρησε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του τουρισμού, σημειώνοντας πως ο ίδιος, ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας. Ωστόσο, ως «εξωτερικός παρατηρητής», όπως ανέφερε, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις όποιες κινητοποιήσεις συνδέονται με τα μεταφορικά μέσα και επηρεάζουν τη μετακίνηση των τουριστών.

Σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ, αφού δήλωσε πως έχει διανυθεί αρκετός δρόμος στο συγκεκριμένο θέμα από τις απαρχές του έως σήμερα, υποστήριξε πως «είναι καλή ώρα» για την εξεύρεση λύσης. Επανέλαβε δε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την όποια λύση, στην οποία θα καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρέσβης ολοκληρώνει σε λίγο καιρό τη θητεία του στην Ελλάδα.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα αμερικανοπρακτοράκια σχεδιάζουν σε think tanks (έχοντας στον έλεγχό τους πρόθυμα πληρωμένα εργαλεία πολιτικούς, δημοσιογράφους, Μ.Κ.Ο.- κουκουλοφόρους των δρόμων και του internet) την απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρώπη με την ελεγχόμενη χρεοκοπία, τις μεγάλες λαθρομεταναστευτικές ροές και την προώθηση του κατακερματισμού της Ελλάδας σε περιφέρειες που σιγά-σιγά θα ανεξαρτητοποιούνται από τον έλεγχο της κεντρικής διοίκησης, των οργανωμένων ταραχών, της συνομοσπονδίας - δηλαδή την δορυφοριοποίησή της στο παγκόσμιο τραπεζιτικό κεφάλαιο και στην τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]