Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νέοι της Ελλάδας σχεδιάζουν το μέλλον τους έξω από την πατρίδα τους

  • Δεν θα πάμε αλλού. Απλά δεν θα γυρίσουμε
Μπράβο στους βουλευταράδες μας! Σώζουν την Ελλάδα από εμάς τους αχρείους πολίτες. Τολμούσαμε να βγαίνουμε στη σύνταξη πριν δουλέψουμε για 40 χρόνια! Εμείς οι πιο νέοι ζητούσαμε υπέρογκους μισθούς! Μην πω ότι μέχρι και 1000 ευρώ τολμούσαμε να ονειρευόμαστε. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ζητούσαμε και αστρονομικές αποζημιώσεις αν ο αφεντικός μας απέλυε γιατί είμαστε τόσο αχρείοι.
ΟΧΙ ΠΙΑ!
Κόβοντας τον γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού οι νέοι μέγα-αλέξανδροι επαναφέρουν την χώρα σε τάξη και σταματούν την άλωση της από τους παλιοεργάτες. Τώρα θα μάθουν όλοι να δουλεύουν μέχρι να λειώσουν και θα παίρνουν όσα πραγματικά αξίζουν. 628 euros και πολλά μας είναι.
Αν φάγαμε τόσα χρόνια στα θρανία και θέλουμε παραπάνω να φύγουμε να πάμε αλλού. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε όσοι μπορούμε. Θα φύγουμε και θα πάμε αλλού να γλυτώσουμε από την τρέλα ή όσοι σπουδάζουμε έξω θα μείνουμε εδώ που είμαστε.
Συνέχεια με παρακαλούσε η μάνα μου να γυρίσω πίσω μόλις τελειώσω για να είναι η οικογένεια όλη μαζί. Πάει αυτό. Εδώ και 5-6 μήνες σκέφτονται να έρθουν αυτοί εδώ και να μάθουν αγγλικά στα γεράματα. Ούτε που χρειάζεται γιατί γεμάτο Έλληνες είναι το Λονδίνο.
Όχι δεν θα έρθω να πάρω 625 euros και να δουλεύω 40 χρόνια. Ούτε θα έρθω για να παρακαλάω τον κάθε πολιτικάντη να μου βρει μια θεσούλα. Οι μόνες δουλειές που θα ανοίξουν θα είναι στο τζόγο και σερβιτόρα σε φρουτ-καφέ δεν θα γίνω.
Όλοι οι παλιοί συμφοιτητές με θυμήθηκαν τον τελευταίο μήνα με την ίδια ερώτηση. Έχει δουλειές στην Αγγλία? Οι πιο πολλοί θα ανέβουν να ψάξουν. Αρχίζει η μεγάλη μετανάστευση και καλά κάνει. Την Ελλάδα την σκότωσαν οι προστάτες της με το μαχαίρι των γνωστών μεγαλομπίζνεσμαν.

Ελένη Καλογεροπούλου
Υποψήφια Διδάκτωρ UCL


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Η Ελλάδα ΔΕΝ πεθαίνει. Ίσως να γίνομαι γραφικός αλλά κάποιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τούτη τη χώρα. Όσο υπάρχουν ΈΛΛΗΝΕΣ να αγωνίζονται θα υπάρχει και η ΕΛΛΑΔΑ. Ελένη ίσως εσύ να έχεις απογοητευτεί από αυτή την κατάσταση και όχι άδικα, όλοι μας είμαστε εξίσου γριπωμένοι , στην περίπτωση όμως που ακολουθήσουμε το παράδειγμα σου, τότε φαντάζεσαι πιστεύω τις συνέπειες.

    Οπότε καλό ταξίδι, ας μείνουν όσοι χρειάζονται, για τους υπόλοιπους καλά τζακούζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε καλύτερα που μας απειλήτε ότι δεν θά'ρθετε κιόλας, στα τσακίδια καλομαθημένα κωλόπαιδα, και αν ζορίσουν τα πράγματα στην Αγγλία ξέρετε εσείς, θα φύγετε για Αμερική σωστά; Έτσι, μην αγωνίζεστε για τα δίκαιά σας, να τα περιμένετε όλα έτοιμα, στο πιάτο, γιουσουφάκια. Μην έρθετε ρε, δεν σας θέλουμε, εμείς χρειαζόμαστε αληθινούς Έλληνες αγωνιστές για να παλέψουμε για το μέλλον μας, όχι δειλούς ραγιάδες. Αει στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη , δεν πειράζει.... φτάνει πια με τα διδακτορικά σε αυτή τη χώρα!
    Αθρώπους να μαζέψουν τις ελιές που τις μαζεύουν οι αλβανοί,που να καλλιεργήσουν τη γη για να εχουμε παραγωγη και αυτάρκεια ως χώρα,να ψαρεύυν στις μηχανότρατες που ειναι όλοι αιγύπτιοι ...και άλλα παρόμοια! κάποτε πρέεπινα μπεί ένα τέλος στους 18-38 που υπάρχουν στα καφε με FREDO! kai περιμένουν μια δουλειάσ το δημόσιο και σε κανενα γραφειο! Χεστήκαμε για τις σπουδές ,πουθενά δεν μας έβγαλαν! Κάποτε κάποιος πρέπει να πει στους νέους αυτης της χώρας οτι μπορούν να ευτυχήσουν και χωρίς κινητό 300 EURO , με λιγότερο καταναλωτισμό ,λιγότερες άχρηστες σπουδές και με δουλειές που δεν ειναι ντροπή να τις κάνουν όταν η χώρα φτωχαίνει.Άλλωστε ο διεθφαρμένος ελληνικός λαός τόσο καιρό που ψ'ηφιζε ότι ψήφιζε και έδωσε 44% στον "αβάπτιστο" κάνει τον ανήξερο!Σε μια χώρα που θα έπρεπε να ειναι μια βιολογική καλλιέργεια σε όλα τα προϊόντα αντι να αγοράζει γάλα απο την Γερμανία και κυλότες απο την Κίνα.!
    Η λύση της φυγής ή μη επιστροφής ειναι λύση ατομισμου/τομαρισμού και δεν προσφέρει τιποτα στη χώρα! Αντιθέτως αφήει τους αλλοδαπούς εισβολεις να πανηγυρίζουν!! ΦΕΥΓΟΥΝ <ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΛΟΕΛΛΗΝΕΣ! μπραβο μας ...!!!
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΩ!ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΑΠΟ ΜΑς ΕΛΕΓΕ.."ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ...ΕΓΩ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΩ!" Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ! ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΟΝΑ.! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω στο Λονδινο είμαι, αλλά δεν προκειται να χαρίσω την πατρίδα μου στον κάθε ξέμπαρκο. Θα γυρίσω πίσω όπως ακριβως είχα προγραμματίσει και θα το παλέψω, εστω και για 628 ευρω. Χιλιες φορες 628 ευρω και σπιτι μου, παρα 1800 λίρες και να τρωω στη μαπα τη μουχλα της Αγγλιας, να δινω τις 1000 για σπιτι 18 τετραγωνικών και τις υπολοιπες σε λογαριασμους και ποντικοφάρμακα.
    Ε, οχι και να πουλάμε το Λονδίνο σαν παραδεισο, ημαρτον!!! όσοι ειμαστε εδω, ξέρουμε πολύ καλά τα χάλια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και κάτι ακόμα:
    Ποιος τους ειπε των Ελλήνων πως ο Άγγλος, με την κρίση που περναει ο ίδιος, θα τους στρώσει τα κόκκινα χαλιά και θα τους προσφέρει απλόχερα δουλειά????
    Με τρισίμισι εκατομμύρια απολυμένους Βρετανούς... τους δικούς μας τυχοδιώκτες θα βοηθήσουν οι άγγλοι???Ε δεν ειναι τοσο βλάκες οι άνθρωποι, και καλά κάνουν δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι προτείνετε δηλαδή;
    Να φύγουμε όλοι από την Ελλάδα και να την αφήσουμε δωράκι στους λαθρομετανάστες και σε κάθε καρυδιάς καρύδι που έχει μαζευτει, μαζι με τον Αμερικανο-Εβραίο πρωθυπουργό της????
    No way, όπως λένε και στα Λονδίνα...
    Αν οι πρόγονοί μας άφηναν την Ελλάδα σε κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε, τωρα αυτή η χώρα δεν θα υπήρχε κάν. Ντροπη σε όποιον σκέφτεται έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γέμισε το Λονδίνο λαμόγια Ελληνάρες.
    Καλύτερα δηλαδή, μηπως και ξεκαθαρίσει λίγο η Ελλαδίτσα μας από τους άχρηστους, τους ψωνισμένους και τους βολεψάκηδες.
    (Μια επίσης απόφοιτος UCL, sorry που δεν θεωρώ μαγκιά τον τίτλο σου Ελένη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]