Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος ενημερώνει το ΣΔΟΕ για τους Έλληνες καταθέτες!!!

  • Καταρρέουν τα προσωπικά δεδομένα και φυσικά μαζί με αυτά και κάθε έννοια εμπιστοσύνης προς τις Κυπριακές τράπεζες, που άνοιξαν τον "ασκό του αιόλου", αφού έτσι δημιουργούν αρνητικό προηγούμενο που προφανώς θα απομακρύνει καταθέτες και άλλων χωρών
Το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συνδρομή των ειδικών φοροελεγκτικών σωμάτων, έχει αρχίσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους μετέφεραν πάνω από 30.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Με αυτό τον τρόπο, θα εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν μεγάλες καταθέσεις, που δεν δικαιολογούντο από τα εισοδήματα τους.Με τη βοήθεια της Τραπέζης της Ελλάδος έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική λίστα, με πληροφορίες κυρίως από τα Κυπριακά Τραπεζικά ιδρύματα.
Έτσι, αντιμέτωποι με τις ελληνικές φορολογικές αρχές, θα βρεθούν όσοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους στη Κύπρο, αφού υπάρχει στενή συνεργασία των δύο κρατών στις διασταυρώσεις στοιχείων.
Παράλληλα, το υπουργείο οικονομικών, ζητά τη συνεργασία των Ελβετικών Τραπεζών για να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις καταθετών από προηγούμενες περιόδους, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.
Το ίδιο ερευνά το υπουργείο, και για το ποιοι και τι ποσά μετέφεραν σε τράπεζες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύντομα, αναμένονται οι πρώτες κλήσεις φορολογουμένων και οι αναδρομικοί έλεγχοι, ώστε να εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα.
Ένα ακόμα πεδίο έρευνας, είναι και οι φορολογούμενοι που έκαναν αναλήψεις από τις τράπεζες τους σε ποσά άνω των 30,000 ευρώ, ανεξάρτητα για το που κατέληξαν τα χρήματά τους.
Μήπως το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να πράξει το ίδιο ειδικά για τους πρώην και νυν βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας; Αφού καταρρέουν τα ευαίσθητα οικονομικά προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ελέγχονται για πιθανή φοροδιαφυγή ή άλλες εγκληματικές πράξεις οικονομικού περιεχομένου, δεν θα έπρεπε να ελεγχούν τοιουτοτρόπως και οι πολιτικοί άντρες της χώρας;
Κι επειδή προτείνουμε, μήπως θα ήταν καλό η κάθε τραπεζική αρχή -η οποία θα εκδίδει σχετικά αποτέλεσματα των ερευνών της- να δημοσιοποιούσε τα ονόματα και τα σχετικά χρηματικά ποσά άμεσα στο διαδίκτυο, για να εξασφαλισθεί η διαφάνεια και για να μην "εξαφανισθούν" ονόματα από τις λίστες των οικονομικών εγκληματιών;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]