Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταστάσεις αλά γκρέκα…

  • Νευρικότητα, ίσως και προχειρότητα, διακρίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης
Εξαγγέλλει τα μέτρα που προβλέπει το «καταραμένο» μνημόνιο και ταυτόχρονα τα ξορκίζει, για να μας πει στο τέλος ότι τα βελτίωσε κάπως, αλλά στο μεταξύ εμείς, οι κοινοί θνητοί, έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Ανακοινώνει ότι κάποια από αυτά τα μέτρα θα τα περάσει με προεδρικό διάταγμα, δημιουργούνται αντιδράσεις, κάποιοι βουλευτές απειλούν στο παρασκήνιο, οπότε σπεύδει να τονίσει ότι θα τα στείλει (τα μέτρα) στη Βουλή, κολλημένα σε άλλο νομοσχέδιο, τραυματίζοντας την αξιοπιστία της. Διαβεβαιώνει ότι τα σχετικά νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, αλλά τώρα μπορεί και να καθυστερήσουν πέντε-δέκα μέρες, δίνοντας χώρο και καιρό για νέες γκρίνιες και ζυμώσεις.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει έλλειμμα κατεύθυνσης και κυρίως στιβαρής διοίκησης. Αυτή την διοίκηση την ασκεί ο πρωθυπουργός, αλλά είναι γνωστό ότι με τον Γ. Παπανδρέου υπάρχει πρόβλημα σε αυτό τον τομέα. Δώστου ταξίδια και συναντήσεις και πάρτου την ψυχή, αλλά μην του πεις να βάλει σε τάξη τον Λοβέρδο, την Μπιρμπίλη, την Μπατζελή, ή να ακολουθεί μία γραμμή με αρχή μέση και τέλος. Θα μαραζώσει ο άνθρωπος και δεν το θέλουμε. Οπότε είναι φανερό ότι κάπως έτσι θα πορεύεται η κυβέρνηση και με αντίστοιχους ρυθμούς θα ακολουθούμε εμείς.
Στο μεταξύ βρίσκουν την ευκαιρία να ανακατεύονται άτομα και φορείς, όπως συνταγματολόγοι και ο Δικηγορικός Σύλλογος, που ψάχνουν για τη συνταγματικότητα ή όχι των μέτρων, μπερδεύοντας την κατάσταση, ενώ κάποιοι μεγαλο-εργατολόγοι μαζεύουν ήδη φράγκα πουλώντας 30 ευρώ τη συμβουλή (όχι οι ίδιοι, αλλά το γραφείο τους) στους χιλιάδες που ψάχνουν να βρουν άκρη στα συνταξιοδοτικά τους, πριν κατατεθεί βέβαια το νομοσχέδιο! Όπως είναι αναμενόμενο, μιλάμε για καταστάσεις αλά γκρέκα, που δεν περιορίζονται μόνο στις επιδόσεις της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές συνεχίζουν τον χαβά τους, η Αλέκα Παπαρήγα ξαναθυμήθηκε τους…δρόμους, ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να μπερδεύει την υπεύθυνη αντιπολίτευση με την ανεύθυνη, ο Γ. Καρατζαφέρης κρίνει τώρα ότι πρέπει να πάρει αποστάσεις από τις κυβερνητικές αποφάσεις και ο Α. Σαμαράς ασχολείται με τους καραμανλικούς, δεν του βαστά να φύγει από τη θαλπωρή τους και πότε – πότε πετάει μία παρόλα κατά της κυβέρνησης, λες και ο ίδιος δεν θα έκανε τα ίδια.
Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτα ήταν τα σχέδια του Πασοκ, φέραν το ΔΝΤ σαν πρόσχημα για να τα περάσουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]