Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα Παπανδρέου σε Ερντογάν

  • Μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου προς την τουρκική ηγεσία
  • Μιλώντας στη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι μεταρρυθμίσεις
Από την Κωνσταντινούπολη και τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «απαιτείται πολλή δουλειά σε διάφορους τομείς, όπως οι σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, που δεν είναι πάντοτε και παντού ικανοποιητικός».
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, ξεκαθάρισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είναι η επίλυση ζητημάτων όπως το κράτος Δικαίου, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, επαναλαμβάνοντας ότι πάγια θέση της Αθήνα είναι «η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία, για την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Θα συνεργαστούμε, κ. Πρόεδρε, με εσάς και την Κυβέρνησή σας, για την εκπλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων, ώστε να γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μάλιστα, παρομοίωσε την πορεία της Τουρκία προς την Ε.Ε. «με ένα προκλητικό ταξίδι, μια δύσκολη Οδύσσεια προς την Ιθάκη το πέρας της οποίας απαιτεί πραγματική αφοσίωση στις αρχές της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και, φυσικά, άριστες σχέσεις γειτονίας, καθώς και ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Πάντως ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σε έργα υποδομής, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία, που προσφέρεται στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]