Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διαχείριση του άγχους και του στρες...

  • Διάλεξη του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στα Χανιά, που ίσως θα έπρεπε να παρακολουθήσει ολόκληρη η κυβέρνηση
Στις δυσκολίες που ζούμε και στις ακόμη μεγαλύτερες που θα έρθουν είναι απολύτως βέβαιο πως το άγχος θα είναι ο νέος μόνιμος σύντροφός μας. Άγχος, που θα μας καταβάλει ψυχικά και που ίσως οδηγήσει κάποιους από εμάς σε τραγικά σφάλματα ή ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις.
Το άγχος είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και η διαχείρισή του είναι το μοναδικό αντίμετρο που διαθέτουμε προκειμένου να μην "αφεθούμε" σε βιωματικές τραυματικές καταστάσεις. Τις ημέρες που διανύουμε, είναι βέβαιο πως την διαχείριση του άγχους την χρειάζονται περισσότερο από όλους τα μέλη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και ίσως ο πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να καλέσει τον κύριο Πιπερόπουλο να οργανώσει μία σειρά σεμιναρίων στα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα επερχόμενα.
«Διαχείριση του Στρες και του Άγχους» είναι ο τίτλος της δίωρης διάλεξης που θα δώσει την Τετάρτη 16 Ιουνίου από τις 6-8 το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χανίων της Κρήτης ο Σαλονικιός καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.
Στην διάλεξή του ο κ Πιπερόπουλος χρησιμοποιώντας μια σειρά διαφανειών θα εξετάσει τη γέννηση του άγχους και του στρες, θα αναφερθεί στην συμπτωματολογία τους και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις τονίζοντας ότι ισχύει και στο θέμα του άγχους και του στρες το πάντα επίκαιρο Ιπποκρατικό: «καλύτερη θεραπεία είναι η…πρόληψη».
Η συγκεκριμένη διάλεξη θα κλείσει πανηγυρικά την φετινή, 5η κατά σειρά, ακαδημαϊκή χρονιά του επιτυχημένου θεσμού του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων την έναρξη της οποίας είχε κάνει στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 ο ίδιος ομιλητής με τη διάλεξή του που το θέμα της ήταν «IQ & E.I. Διανοητική Ικανότητα & Συναισθηματική Νοημοσύνη».
Πέραν της εναρκτήριας και τελικής διάλεξης του Σαλονικιού καθηγητή τις άλλες 18 διαλέξεις της ακαδημαϊκής χρονιάς 2009-2010 έκαναν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και τις παρακολούθησε ένας πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστών όλων των ηλικιών.
Στο τέλος της διάλεξης του καθηγητή Πιπερόπουλου θα γίνει η επίσημη απονομή ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ συμμετοχής στους σπουδαστές του φετινού κύκλου μαθημάτων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]