Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Καμπανάκι» για την τουρκική οικονομία

  • Τυχόν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα προκαλούσε προβλήματα στην τουρκική οικονομία, εκτιμά αναλυτής του διεθνούς ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου Deloitte, εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή στην εξάρτηση της Τουρκίας από ξένα κονδύλια
"Αυτό που μας ανησυχεί είναι το εάν έχει η Τουρκία έχει σχέδιο. Έχουμε πρόβλημα με την εισροή χρήματος, που είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε κονδύλια, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 5,5% έως το τέλος του έτους", δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu" ο Μουράτ Ουτσέρ, αναλυτής της Deloitte και συνεπικεφαλής της "Turkey Data Monitor".
"Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει πολιτικός πανικός, που θα πυροδοτήσει υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, θα εκτινάξει τον πληθωρισμό και θα επιδεινώσει την εικόνα της δημοσιονομικής πειθαρχίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του διεθνούς οικονομικού οίκου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία θα πρέπει να ενισχύσει τους δικούς της "όρους του παιχνιδιού" και προς την κατεύθυνση αυτή, βασικό βήμα είναι η δημοσιονομική πειθαρχία.
"Αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν εφαρμόζουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία. Η πολιτική εξουσία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι τη στηρίζει και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, που πιστεύει σ' αυτήν", τόνισε ο κ. Ουτσέρ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]