Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση επενδύει στο χάος για να βρει άλλοθι για την αποτυχία της

  • Aφού έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων στα καζίνο των χρηματιστηριακών αγορών, μετά βγαίνουν και λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις. Τους αξίζει το γιγαντοαιώρημα του Μπενίτο...
Η κρίση που βιώνει η χώρα, η οποία όπως όλα δείχνουν στο μέλλον θα οξυνθεί αντί να εκτονωθεί, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, οδηγεί την κοινωνία στο περιθώριο και άμεσα ή έμμεσα καθώς έχει δείξει η ροή των γεγονότων εμπλέκει και αποσταθεροποιεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
Τα βασικότερα για την ώρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι, η ισοπέδωση ασφαλιστικών κεκτημένων και κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχιας, το τέλος του μικρομεσαίου μετά και την εντυπωσιακή πτώση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού, κ.α .
Σε αυτή την κατεύθυνση τα «ισχυρά κέντρα εξουσίας» που παγίως επιδιώκουν παρέμβαση σε οικονομικά και άλλα ζητήματα προσπαθούν να ποδηγετήσουν και να αποδυναμώσουν τα κόμματα, αλλά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία των πραγμάτων χωρίς καμιά ευαισθησία για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της χώρας.
Τρανταχτή απόδειξη του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας αποτελεί το γεγονός ότι σχεδόν κόντεψαν να αναγορεύσουν το μνημόνιο σε
«εθνική πολιτική» και την παράκαμψη της βουλής για την ψήφιση του ασφαλιστικού εθνική ανάγκη!
Σε αυτό το θολό πολιτικό τοπίο η κυβέρνηση μη μπορώντας εκ των πραγμάτων να κάνει κάτι άλλο επενδύει όπως όλα δείχνουν στο αδιέξοδο του «εποικοδομητικού χάους».
Σε καμιά όμως περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία η οποία έχει αρχίσει να παρατάσσεται πολεμικά απέναντι της. Αν τώρα συνεχίσουν έτσι για πολύ η κοινωνική αναταραχή θα εξαπλωθεί και η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ούτε με… βουβουζέλες...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]