Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πετάνε" οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα

  • Πρωταθλήτρια στο ύψος, στις τιμές των προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα!!!
  • Σκανδαλωδώς αδικαιολόγητες οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης
Οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά 32% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο διαμορφώνονται οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία για το 2009 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat.
Βάσει των στοιχείων αυτών, η Ελλάδα ανήκει σε εκείνα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. των «27» (μαζί με την Κύπρο, τη Σουηδία και την Ιταλία) όπου οι τιμές διαμορφώνονται έως και 10% πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο. Αν και οι τιμές των τροφίμων και των μη αλ- κοολούχων ποτών στην Ελλάδα ανήλθαν στο 101% του μέσου όρου των «27»,
Σκανδαλώδεις είναι οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών, καθώς ξεπερνούν το 32% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Αδικαιολόγητα υψηλά (17%) κυμάνθηκαν το 2009 οι τιμές του ψωμιού και των δημητριακών σε σχέση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ οριακά πάνω από τη μέση τιμή στην Ευρώπη κινήθηκε και η τιμή των αλκοολούχων ποτών (5%).Αντίθετα ιδιαίτερα χαμηλή παρέμεινε η τιμή του καπνού, καθώς έφτασε μόλις στο 72% του κοινοτικού μέσου όρου.
Οι υψηλότερες τιμές, έως και 40% πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, καταγράφηκαν στη Δανία, την οποία ακολουθούν η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία, με τιμές που κυμαίνονται από 10% έως 30% άνω του μέσου όρου των Ε.Ε. των «27».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλληνας εργαζόμενος είναι ο περισσότερο κακοπληρωμένος και με τον μικρότερο μισθό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα του σοσιαλισμού, μάλλον απευθύνεται σε πολίτες άλλων χωρών όταν πρέπει να επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο και πολιτική προστασίας του εισοδήματος των φορολογουμένων...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]