Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, βουλευτές και Προβόπουλος... δεινοπαθούν!!!

  • Κοροϊδεύουν όλους τους Έλληνες πολίτες οι βουλευτές και ο κύριος Προβόπουλος, οι οποίοι απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και φυσικά... παχυλότατους μισθούς
  • "Σκάσε και πλήρωνε, κορόιδο" Έλληνα, για να μπορούν αυτοί που σε έφεραν στην εξαθλίωση να συνεχίσουν να ζούνε ως πασάδες...
Στην εβδομαδιαία έκδοση της Ελευθεροτυπίας "Εβδομάδα", υπάρχει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ασύλληπτο φαγοπότι που γίνεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα κυριότερα στοιχεία για να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά, είναι άσκοπο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για το ποιος θα φάει περισσότερα, ενώ εμείς να είμαστε σταθερά στα 700 ευρώ.
Ο μισθός λοιπόν κάθε βουλευτή μετά τις συγκλονιστικές περικοπές της τάξης των 500 ευρώ(!!!), κυμαίνεται στα 5.500-6.500 ευρώ περίπου. Βέβαια, αυτός είναι ο κυρίως μισθός, μιας και για κάθε μια συμμετοχή σε επιτροπή της Βουλής, παίρνουν άλλα 250 ευρώ! Δηλαδή, για να κάνουν το αυτονόητο, κάτι για το οποίο υποχρεούνται από τον ρόλο τους, πληρώνονται επιπλέον. Κι αυτό, το λένε Δημοκρατία;
Και συνεχίζω: από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο ο Ηλίας Μόσιαλος απαρνήθηκε τα περισσότερα από τα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, συνεργάτες, αστυνομικούς, επιδόματα εξοπλισμού γραφείου κ.α) ενώ μόλις 5 βουλευτές επέλεξαν το οικονομικό υβριδικό TOYOTA αξίας 25.000 ευρώ, αντί της πολυτελούς LEXUS των 75.000 ευρώ και των 3500cc.
Και συνεχίζω: -Κάθε βουλευτής λαμβάνει για έξοδα οργάνωσης του γραφείου του 1.200-1500 ευρώ τον μήνα (!), ενώ οι νεοεκλεγέντες άλλα 5.000 (Σ.Σ. προφανώς για να μπουν στο "κλίμα").
- Για έξοδα κίνησης, κάθε βουλευτής παίρνει 450 ευρώ και οι της επαρχίας 1.000. Το μήνα, εννοείται... Ενώ υπάρχει ατέλεια στα ΜΜΜ και 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως για τους βουλευτές της περιφερείας.
- Κάθε βουλευτής δικαιούται αυτοκίνητο μέσω leasing, το οποίο κοστίζει 1.300 ευρώ το μήνα. Από 2.000 cc που ήταν, επί Σιούφα τα κυβικά ανέβηκαν στα 3.500.
- Υπάρχει και ταχυδρομική ατέλεια φυσικά. Κι εκεί η ταρίφα είναι 1.000 ευρώ το μήνα-σε έναν κόσμο του ίντερνετ, ξέρετε κανέναν να στέλνει με το ταχυδρομείο επιστολές αξίας 1.000 ευρώ το μήνα; Εννοείται ότι σε Χριστούγεννα και Πάσχα, το ποσό είναι... φυσικά διπλασιασμένο!
- Με την ίδια ταρίφα, 1.000 το μήνα, υπάρχει ατέλεια τηλεφωνικών συνδέσεων για σταθερά και 250 για κινητά. Ο μεγάλος Σιούφας μάλιστα, φρόντισε να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής τα 35 (!) εκατομμύρια ευρώ που άφησαν ως χρέη στα κινητά οι βουλευτές επί Προεδρίας Μπενάκη.
- Την ίδια ταρίφα-το ξέρω, κουραστήκατε-λαμβάνουν οι βουλευτές για έξοδα διαμονής στην Αθήνα. Δικαιούνται επίσης 1-2 επιστημονικούς συνεργάτες, μέχρι 3 μετακλητούς από το Δημόσιο, και 1-2 Αστυνομικούς.
- Ενώ όλοι εμείς θα δεινοπαθήσουμε να πάρουμε σύνταξη (εάν μπορέσουμε να ζήσουμε όσο η κυβέρνηση και το ΔΝΤ υπολογίζουν και εάν υπάρχουν ταμεία ασφάλισης μέχρι τότε), οι βουλευτές μπορούν να πάρουν με μόλις 4 χρόνια θητείας! Και φυσικά, αν κάποιος έχει και τη δουλειά του, θα πάρει σύνταξη και από εκεί. Κι αν υπήρξε και Δήμαρχος, και από εκεί!
Προβόπουλος: Συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, ωραίος και... πλούσιος, ενώ ήταν αυτός που ήξερε τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία
Πρόκληση αυτές οι αμοιβές για τον αρχικήρυκα της λιτότητας. Μόλις το ένα τρίτο είναι ο μισθός του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ!!! «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση γνώριζαν ήδη από το Σεπτέμβριο την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της τηλεόρασης του Σκάι.
Και πιθανότατα λέει την αλήθεια ο κ. Προβόπουλος. Γιατί όμως δεν λέει και αυτό που αφορά τον ίδιο; Οτι δηλαδή οι αποδοχές του είναι 440.000 ευρώ το χρόνο ακόμη και τώρα που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ;
Και μην μας πει ότι αυτός ο μισθός καθορίζεται για όλους τους διοικητές των κεντρικών Τραπεζών στην Ευρώπη, γιατί οι άλλες χώρες δεν έχουν "μπει" στο ΔΝΤ...
Είναι πρόκληση να παίρνει ακόμη και σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ο αρχικήρυκας της λιτότητας. Σχεδόν 35.000 ευρώ το μήνα, σχεδόν 1.200 ευρώ την ημέρα!
Θα μπορούσε να μην τα εισπράττει όλα αυτά τα χρήματα και να τα δίνει π.χ. στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει η Βουλή...
Να σημειωθεί ότι ο Μπεν Μπερνάνκι, ο εν ενεργεία πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 150.000ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του κ. Προβόπουλου!!!
Πηγές: 1, 2

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]