Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wall Street Journal: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση χρέους, αλλά δεν θα γίνει άμεσα

  • Δυσάρεστα μηνύματα, που κανείς δεν πρέπει να τα αγνοήσει, μας μεταφέρονται πιθανότατα για να μας προετοιμάσουν για πολύ δυσάρεστες εξελίξεις
«Αν και η αναδιάρθρωση χρέους μάλλον δεν θα γίνει στα επόμενα 1-2 χρόνια, είναι μία κίνηση που μάλλον η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει, λένε πολλοί, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο από τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Σε αυτή τη φάση, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η αναδιάρθρωση είναι η μόνη λύση», δηλώνει στην εφημερίδα η Lena Komileva της Tullett Prebon. Εξάλλου, και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, έχει χαρακτηρίσει ως αμφίβολη την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της.
Όπως εξηγεί η WSJ, η αναδιάρθρωση είναι στην ουσία παύση πληρωμών, κάτω από την οποία η Ελλάδα θα επαναδιαπραγματευόταν με τους κατόχους των ομολόγων της, είτε για να επιμηκύνει τη λήξη τους είτε για να μειώσει το ποσό που χρωστά, οδηγώντας τους επενδυτές να εγγράψουν ζημιά.
«Αν και οι αναδιαρθρώσεις χρεών από κράτη είναι σπάνιες, είναι πάντα επώδυνες», επισημαίνει το δημοσίευμα, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ζημιές που υπέστησαν οι επενδυτές στις περιπτώσεις της Αργεντινής και της Ρωσίας.
Πάντως, επικαλούμενη απόψεις αναλυτών, η εφημερίδα γράφει ότι μία τέτοια κίνηση είναι απίθανη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους.
«Όμως, επειδή η ΕΚΤ αγοράζει επιθετικά κρατικά ομόλογα, η Ελλάδα θα βρεθεί τελικά με λιγότερους ιδιώτες ομολογιούχους για να πείσει, καθιστώντας την αναδιάρθρωση σε αργότερη φάση πιο εύκολη».
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]