Η Ελλάδα μπροστά στην επόμενη ημέρα
- Η χώρα μας, ουσιαστικώς, χρεωκόπησε οικονομικώς και μαζί της χρεωκόπησε το πολιτικό σύστημα που την οδήγησε σε αυτό το σημείο
- Κανένας δεν αντιδρούσε όταν -με απόλυτη ευθύνη του πολιτικού προσωπικού των δύο κομμάτων εξουσίας, των συνδικαλιστών και των συντεχνιών συνεπικουρούμενων από μια ανεύθυνη και έξαλλη Αριστερά- η χώρα συσσώρευε γιγαντιαία ελλείμματα, μείωνε δραματικώς την ανταγωνιστικότητά της και αποδομούσε τον παραγωγικό της ιστό.
- Η κοινωνία φαινόταν να συναινεί και να συμμετέχει στη συναλλαγή και στη διαφθορά και αυτό δεν συγκινούσε κανέναν.
- Ο δημόσιος τομέας συνέχιζε να διογκώνεται, να κοστίζει ακριβά και να παράγει ελάχιστα.
- Η κάθε παραγωγική & πενδυτική προσπάθεια πνιγότανε στη γραφειοκρατία και οι συνεχείς διακηρύξεις περί εκσυγχρονισμού των δομών μας μόνο σαν αστείο ακούγονταν.
Πλέον, η Ελλάδα πρέπει να θέσει στο περιθώριο τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος με την ανικανότητά του μας έφερε στο δραματικό σήμερα και να προχωρήσει σε μια ριζική πολιτική και αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στις μεγάλες αλλαγές που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας.
Η προσφυγή στον (πολυεθνικό στην πραγματικότητα) μηχανισμό στηρίξεως (ουσιαστικώς δανειοδοτήσεως) της ελληνικής οικονομίας μπορεί, υπό την παρούσα συγκυρία να αποτελεί αναπόφευκτη επιλογή πλην όμως, δεν αποτελεί ούτε μονόδρομο ούτε πανάκεια. Τα δάνεια του Δ.Ν.Τ. και των χωρών της ευρωζώνης μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσεως του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Όμως, το συνολικό οικονομικό & δομικό πρόβλημα της χώρας μας, θα λυθεί μόνο με μέτρα πολιτικής, τα οποία το σημερινό πολιτικό σύστημα, της κυβερνήσεως Παπανδρέου προεξαρχούσης, και δεν τα γνωρίζει αλλά και -πρωτίστως- αδυνατεί να τα λάβει και να τα εφαρμόσει. Χωρίς τέτοια μέτρα, ριζοσπαστικής οικονομικής πολιτικής, η υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Καλούμε κάθε έλληνα, που πιστεύει ότι αυτή η χώρα αξίζει μια καλύτερη τύχη, να εκφράσει την αντίδρασή του σε όσα συμβαίνουν και να συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια που πρέπει να αρχίσει αμέσως για να επιστρέψει ξανά η ελπίδα στον τόπο μας.
Πηγή
-"Η κοινωνία φαινόταν να συναινεί και να συμμετέχει στη συναλλαγή και στη διαφθορά"
ΑπάντησηΔιαγραφή-"Χωρίς τέτοια μέτρα, ριζοσπαστικής οικονομικής πολιτικής, η υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα"
Και τι ακριβώς θέλουν από εμάς; Γιατί αν θέλουν την ψήφο μας, θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια.
οπου δεν υπαρχει λυση υπαρχει η ευθανασια.αυτο θελει η ελλαδα να τελειωνουμε μια ωρα αρχιτερα
ΑπάντησηΔιαγραφή