Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα μπροστά στην επόμενη ημέρα

  • Η χώρα μας, ουσιαστικώς, χρεωκόπησε οικονομικώς και μαζί της χρεωκόπησε το πολιτικό σύστημα που την οδήγησε σε αυτό το σημείο
Η Ελλάδα, όπως αναμένονταν, κατέφυγε στον μηχανισμό στήριξης. Εντυπωσιάζουν οι αντιδράσεις ορισμένων στην εμπλοκή του ΔΝΤ, που εμφανίζονται θιγόμενοι πατριωτικώς από το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει στον ασφυκτικό έλεγχο ξένων οικονομικών οργανισμών. Κάνουν ως να μην αντιλαμβάνονται ότι είναι το αναπόφευκτο τέλος της εγκληματικής πορείας που ακολούθησε η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.
- Κανένας δεν αντιδρούσε όταν -με απόλυτη ευθύνη του πολιτικού προσωπικού των δύο κομμάτων εξουσίας, των συνδικαλιστών και των συντεχνιών συνεπικουρούμενων από μια ανεύθυνη και έξαλλη Αριστερά- η χώρα συσσώρευε γιγαντιαία ελλείμματα, μείωνε δραματικώς την ανταγωνιστικότητά της και αποδομούσε τον παραγωγικό της ιστό.
- Η κοινωνία φαινόταν να συναινεί και να συμμετέχει στη συναλλαγή και στη διαφθορά και αυτό δεν συγκινούσε κανέναν.
- Ο δημόσιος τομέας συνέχιζε να διογκώνεται, να κοστίζει ακριβά και να παράγει ελάχιστα.
- Η κάθε παραγωγική & πενδυτική προσπάθεια πνιγότανε στη γραφειοκρατία και οι συνεχείς διακηρύξεις περί εκσυγχρονισμού των δομών μας μόνο σαν αστείο ακούγονταν.
Πλέον, η Ελλάδα πρέπει να θέσει στο περιθώριο τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος με την ανικανότητά του μας έφερε στο δραματικό σήμερα και να προχωρήσει σε μια ριζική πολιτική και αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στις μεγάλες αλλαγές που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας.
Η προσφυγή στον (πολυεθνικό στην πραγματικότητα) μηχανισμό στηρίξεως (ουσιαστικώς δανειοδοτήσεως) της ελληνικής οικονομίας μπορεί, υπό την παρούσα συγκυρία να αποτελεί αναπόφευκτη επιλογή πλην όμως, δεν αποτελεί ούτε μονόδρομο ούτε πανάκεια. Τα δάνεια του Δ.Ν.Τ. και των χωρών της ευρωζώνης μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσεως του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Όμως, το συνολικό οικονομικό & δομικό πρόβλημα της χώρας μας, θα λυθεί μόνο με μέτρα πολιτικής, τα οποία το σημερινό πολιτικό σύστημα, της κυβερνήσεως Παπανδρέου προεξαρχούσης, και δεν τα γνωρίζει αλλά και -πρωτίστως- αδυνατεί να τα λάβει και να τα εφαρμόσει. Χωρίς τέτοια μέτρα, ριζοσπαστικής οικονομικής πολιτικής, η υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Καλούμε κάθε έλληνα, που πιστεύει ότι αυτή η χώρα αξίζει μια καλύτερη τύχη, να εκφράσει την αντίδρασή του σε όσα συμβαίνουν και να συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια που πρέπει να αρχίσει αμέσως για να επιστρέψει ξανά η ελπίδα στον τόπο μας.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. -"Η κοινωνία φαινόταν να συναινεί και να συμμετέχει στη συναλλαγή και στη διαφθορά"

    -"Χωρίς τέτοια μέτρα, ριζοσπαστικής οικονομικής πολιτικής, η υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα"

    Και τι ακριβώς θέλουν από εμάς; Γιατί αν θέλουν την ψήφο μας, θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπου δεν υπαρχει λυση υπαρχει η ευθανασια.αυτο θελει η ελλαδα να τελειωνουμε μια ωρα αρχιτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]