Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν τα παραμύθια με δράκους... κινέζικους!!!

  • Πάρτε μία πρώτη γεύση καλοστημένης προπαγάνδας, που σκοπό έχει να μας ηρεμήσει για όσα έρχονται...
  • Χρόνο προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση του Παπανδρέου, για να συντονίσει τους προπαγανδιστικούς της μηχανισμούς
  • Οι επόμενες ημέρες θα ανήκουν αποκλειστικά στις φιλοκυβερνητικές διόδους ενημέρωσης, που θα πούνε τα πάντα, για να ηρεμήσουν τους εξοργισμένους πολίτες
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση τρέμει, φοβάται πως η κάθε μέρα θα είναι και η τελευταία της. Μόνο που ξέρουν πως το τέλος τους θα γραφεί τραγικά και με πολύ πόνο. Στην κατεύθυνση διάσωσής τους παλεύουν πια οι κυβερνώντες και έχουν "βγάλει" τα όργανά τους για να παραπληροφορήσουν προκειμένου να ενσπείρουν αμφιβολίες και μία ανύπαρκτη ελπίδα. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο, για να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους, για να ελέγξουν καλύτερα την ενημέρωση, για να μπορέσουν να "ηρεμήσουν" τους πολίτες με ανύπαρκτες ελπίδες. Και τα "όργανα" ήδη άρχισαν, πετώντας την "είδηση" της συνεργασίας Κίνας - Ελλάδας... Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή!
"Κίνα και Ελλάδα χτίζουν στρατηγική συνεργασία
Επιλογή της κυβέρνησης είναι η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με την Κίνα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ξεκινά πολύπλερη οικονομική συνεργασία που αφορά επενδύσεις σε λιμάνια, μεταφορές, σιδηροδρόμους, επισκευές πλοίων αλλά ακόμα και την αγορά ελληνικών ομολόγων..
Η Ελλάδα και η Κίνα φαίνεται να ξεκινούν τελικά μια πολύπλευρη οικονομική συνεργασία αρχής γενομένης από την επίσκεψη του προέδρου της COSCO, Wei Jianfou στην Αθήνα και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.
Ο Κινέζος Πρόεδρος αναμένεται να κάνει έναν μεγάλο κύκλο συναντήσεων κατά το διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα από τις 19 Μαϊου που θα έρθει στη χώρα μας. Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, η υπουργός Οικονομίας – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης βρίσκονται ήδη στην ατζέντα του ενώ στις 20 Μαϊου θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Οι συναντήσεις του θα ολοκληρωθούν την επόμενη μέρα με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου.
Η ατζέντα των επιχειρηματικών βλέψεων της COSCO και του ΟΛΠ προβλέπει τα εξής:
1. Το σύνολο των φορτίων της Cosco προς την Ευρώπη(!) θα διακινείται μέσω ΟΛΠ.
Η κινεζική εταιρεία φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να διακινεί το σύνολο των φορτίων της προς την Ευρώπη από τον Πειραιά με πλοία feeder. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να μεταφέρει στην Ελλάδα το σύνολο των δραστηριοτήτων της από άλλες ευρωπαϊκές βάσεις που διαθέτει. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επίσκεψη Wei στην Αθήνα.
2. ΟΛΠ και Cosco για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο
Στα 400 εκ. ευρώ εκτιμάται η συνολική επένδυση των δύο εταιρειών που αναμένεται να οριστικοποιήσουν το εταιρικό σχήμα για την από κοινού συμμετοχή τους στον διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Εθνική Τράπεζα.
3. Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ο επικεφαλής του Ομίλου της Cosco θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Ρέππα μεταφέροντάς του την πρόθεση της Κίνας να αποκτήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στόχος της Cosco είναι να αξιοποιήσει καλύτερα το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, κάνοντας πιο άμεση και εύκολη τη διασύνδεση με τα ευρωπαϊκά κράτη".
Φυσικά, επειδή η σνεργασία "χτίζεται", αργότερα θα ανακοινωθεί πως τελικά δεν έγινε εφικτή επειδή τα ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Κινέζοι ήταν πέρα πολλά και θα έφερναν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (ενώ το ΔΝΤ και οι "μετάνοιες" στην Τουρκία, μας κάνουν υπερήφανους και μας φέρνουν την καλύτερη ζωή μέσα στα σπίτια μας)...
Η κυβέρνηση Παπανδρέου τώρα θα αρχίσει να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο... Αυτό του αντιλαϊκού κόμματος. Και έχει αρκετούς "συνεργαζόμενους" προς αυτή την κατεύθυνση... πραγματικά πολλούς!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]