Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τέλος της Παιδείας δια χειρός Διαμαντοπούλου

  • Ήρθε η ώρα που θα αναβιώσουμε και τα "κρυφά σχολειά"
  • Καταργείται η διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό!
Τί να σχολιάσει κανείς από την φωτογραφία; Την ηδονική έκφραση της υπουργού, για την επιβεβαίωση σε λέσχη Μπίλντεμπεργκ και ΗΠΑ, του πόσο πιστή στις επιταγές τους είναι;
Ή το καρτελάκι με τις δύο σημαίες που φέρει με καμάρι, δείχνοντας συμβολικά πόσο ευτυχισμένη την κάνει η τουρκική κυριαρχία;
Ή το γεγονός πως η τουρκάλα ομόλογός της, προφανώς σοβαρός άνθρωπος, δεν φοράει αντίστοιχο καρτελάκι, καθώς δεν δέχεται να γελοιοποιηθεί για να φανεί "καλή" σε κανέναν;
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί λέμε από καιρό πως το βιβλίο του Κολιόπουλου, για την Στ΄ Δημοτικού δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορηθεί;
Θα το αναθέσουν σε άλλους, πιο "φιλειρηνιστές" ιστορικούς, φίλους, μαθητές ή συνεργάτες σίγουρα της κας. Δραγώνα...
Εμείς πιστεύουμε πως η Ιεραρχία πρέπει σήμερα, όχι στον μέλλον, να δημιουργήσει "κρυφά σχολεία", αν δεν συναινεί και αυτή στον απόλυτο αφελληνισμό τον οποίο επιβάλλει πλέον - και χωρίς φερετζέ- το ΠΑΣΟΚ.
Σταματούν την χρηματοδότηση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και έπεται συνέχεια και στο εσωτερικό!
Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.
Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν.
Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό.
Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό.
Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.
Θυσία στο βωμό (ποιών;) σκοπιμοτήτων το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού
Ο κύκλος των «χαμένων» βιβλίων Ιστορίας για την ΣΤ’ Δημοτικού δείχνει να ολοκληρώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα ηγεσία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ακολουθώντας προφανώς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, έχει αποφασίσει να παραπέμψει στις καλένδες το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού που εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο.
O λόγος προφανής αλλά και έωλος. Οι επιστημονικές απόψεις της συντακτικής ομάδας περί της σπουδαιότητας της εθνικής συνείδησης δεν ανταποκρίνονται στο νέο πνεύμα αποστολής της εκπαίδευσης που η κ. Διαμαντοπούλου και οι συνεργάτες της οραματίζονται για το ρόλο του σχολείου.
Αδυνατώντας όμως να απορρίψουν με επιστημονικά κριτήρια το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, έχουν «ανακαλύψει» δήθεν παιδαγωγικές του αδυναμίες.
Πρόκειται εμφανώς για ιδεολογική απόφαση, για την οποία αναζητείται ακόμη το λογικοφανές περιτύλιγμα. Προάγγελο των εξελίξεων αυτών αποτελεί συνέντευξη που η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε τον περασμένο Μάρτιο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 υποστηρίζοντας (ανακριβώς) πως η συγγραφική ομάδα δεν έχει ακόμη καταθέσει το σύνολο του έργου.
Όπως μάθαμε η συγγραφική ομάδα έχει ήδη απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές με πολυσέλιδο υπόμνημά της στο οποίο επισημαίνει τις αντιφάσεις και τις σκοπιμότητες των κριτών.
Εμείς όμως πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα η συντακτική ομάδα να σπάσει τη σιωπή της και να παρουσιάσει τις θέσεις της. Το χρωστά άλλωστε στην ελληνική κοινωνία...
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα σχολεία που ανοίγουν σε μερικές μέρες και εσείς κυρία Διαμαντοπούλου συνεχίζετε να κρατάτε τόσους και τόσους εκπαιδευτικούς σε άχρηστες αποσπάσεις στο εξωτερικό;

    Καλά κυρία Διαμαντοπούλου, δεν έχετε συναίσθηση της κατάστασης και των ελλείψεων στα σχολεία μας που θα έχουν φέτος τους μισούς καθηγητές και διατηρείτε σε ισχύ την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων/ Διεύθυνσης ΠΟΔΕ/ Τμήμα Β’ υπ’ αριθ. Φ.821/ 3531 Π/ 117459 /Ζ1 της 7.11.2006; Ξέρετε τι αποσπάσεις προβλέπει, μόνο για δύο υπερατλαντικές κατηγορίες αποσπάσεων εκπαιδευτικών;

    Διαβάζω: Βενεζουέλα: Δάσκαλοι, ιερείς-δάσκαλοι, ιερείς-φιλόλογοι, ιερείς-θεολόγοι.

    Μα είσαστε με τα σωστά σας; Ελληνικά Σχολεία δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα και εσείς στέλνετε δάσκαλους και φιλόλογους, για να διδάξουν που; Για να είναι οι ξέγνοιαστοι καβαλάρηδες; Υπάρχει μια εκκλησία, τον παπά τον στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μην ανακατεύεστε πλέον στα της εκκλησίας κυρία Διαμαντοπούλου, τώρα που μας έχετε παραδώσει στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν μας περισσεύει ούτε ένα Ευρώ και σκέφτεστε να μας διπλασιάσετε και τον ΦΠΑ.

    Διαβάζω: Βραζιλία: Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, φιλόλογοι, θεολόγοι, ιερείς-δάσκαλοι, ιερείς-φιλόλογοι, ιερείς-θεολόγοι.

    Τα ίδια κυρία Διαμαντοπούλου; Υπάρχει ένα σχολείο στο Σάο Πάολο, το μοναδικό στη Βραζιλία, ο Θεός να το κάνει ελληνικό και κανένας μαθητής του ποτέ δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ελληνικά, παρά μόνο διαβάζοντας και τραυλίζοντας από ένα ποιηματάκι στην Εθνική Εορτή. Δεν χρειάζεται να στέλνετε τόσους φιλόλογους για το τίποτα. Ακόμα και σ’ αυτό το Σχολείο, που ορισμένοι το λένε ελληνικό κανένας ποτέ δεν έχει μιλήσει ελληνικά. Οι μαθητές του σκοτώνονται να διαβάσουν ό,τι θα χρειαστούν για να μπούν στο Πανεπιστήμιο και κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει ελληνικά, πολύ δε περισσότερο οι γονείς τους που έχουν συνάψει μικτούς γάμους και μιλάνε στα σπίτια τους μόνο πορτογαλικά.

    Σ’ αυτές τις χώρες δώστε δυο τρία κατοστάρικα σε έναν ομογενή δάσκαλο να διδάξει ελληνικά και θα σας φιλάει τα χέρια. Μη στέλνετε από την Ελλάδα με απόσπαση εκπαιδευτικούς που τους έχουμε ανάγκη εδώ στη χώρα μας.

    Και επί τέλους, πάρετε πίσω στην Ελλάδα τον Μανώλογλου. Είναι φιλόλογος μέσης εκπαίδευσης, οκτώ χρόνια τώρα αποσπασμένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και διδάσκει Ελληνικά στο εκεί Πανεπιστήμιο. Ήταν ο εκλεκτός του Πέτρου Ευθυμίου, του υπουργού Παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρκετά πλέον! Μην προκαλείτε. Φέρετε πίσω τον Μανώλογλου. Ανακαλέστε την απόσπαση του Μανώλογλου!

    Δεν έχουμε να πληρώνουμε τα επιμίσθια των εκπαιδευτικών μας σε άχρηστες αποσπάσεις στο εξωτερικό. Καταλάβετέ το κυρία Διαμαντοπούλου, θέλουμε δασκάλους και καθηγητές εδώ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]