Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατρίκιοι και πληβείοι...

  • Κάποτε, θεωρούνταν ο «Ναός της Δημοκρατίας». Σήμερα όμως, η Βουλή των Ελλήνων, θυμίζει περισσότερο τη δουλειά των ονείρων μας... Καλύτεροι και περισσότεροι μισθοί, παχυλές συντάξεις, και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν πρότυπες ευρωπαϊκές πόλεις
  • Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων;
Εννοείται πως δεν χρειάζεται να εκλεγεί κανείς βουλευτής για να απολαμβάνει αυτά τα προνόμια. Αρκεί απλώς να εργάζεται εκεί.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η κύρια σύνταξη που λαμβάνει ο γενικός διευθυντής της Βουλής, έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς είναι 5.169 ευρώ, περισσότερα και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και περίπου τα διπλάσια από έναν γενικό διευθυντή ενός απλού υπουργείου.
Τα πράγματα δεν είναι χειρότερα για τους υφισταμένους του γενικού διευθυντή τους απλούς υπαλλήλους δηλαδή της Βουλής.
Καταρχάς λαμβάνουν πλήρη σύνταξη ίση με το 100% του μισθού τους όταν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 80%, ενώ το εφάπαξ που θα λάβουν, ισούται ούτε λίγο ούτε πολύ με 58 μισθούς.
Αφού λάβουν μία προσαύξηση 15% επί του ήδη προσαυξημένου μισθού τους και 2 μισθούς για κάθε έτος ασφάλισής τους από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής..
Θα πάρουν δηλαδή έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς αποζημίωση που θα φτάσει μέχρι και τα 147.320 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος με διπλάσιο μισθό, δεν θα λάμβανε εφάπαξ μεγαλύτερο των 83 χιλιάδων ευρώ!
Όσον αφορά την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν κάθε ένας από τους «300», αγγίζει τα 5.500 ευρώ, ενώ η συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση, κοστολογείται στα 270 ευρώ...
Παράλληλα, οι βουλευτές παίρνουν μέχρι και 13.500 ευρώ το χρόνο για τηλέφωνα, 250 ευρώ το μήνα για κινητά και 1000 για την αποστολή επιστολών.
Εξάλλου, ο εξοπλισμός και η οργάνωση του γραφείου τους, κοστολογείται μέχρι και 7.000 ευρώ - αναλόγως την παλαιότητα του βουλευτή το επίδομα ξενοδοχείου ή δεύτερης κατοικίας ανέρχεται στα 1000 ευρώ το μήνα, όσα και τα έξοδα κίνησης...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]