Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν θέλει τη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και... εναέριο χώρο!!!

  • Πλήρης η αποτυχία του Παπανδρέου, αφού κατάφερε να δημιουργήσει και ζήτημα εναέριου χώρου!!!
  • Αυτοκτονικές και πλέον επικίνδυνες για τα εθνβικά ζητήματα οι διαθέσεις και οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου
Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε ένα βαθύ πλήγμα στα εθνικά ζητήματα της χώρας, αφού ο τούρκος ομόλογός του μιλάει πλέον ευθέως για διευθέτηση του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και το να "κατέβει" στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ένα ανύπαρκτο θέμα, μόνο απώλειες θα δημιουργήσει, αφού το δικαστήριο (που επηρεάζεται και πολιτικά και δεν δρα μόνο ως δικαστήριο) θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές... Έτσι, η απώλεια της Ελλάδας σε εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα θεωρείται δεδομένη, δια χειρός μάλιστα Γεωργίου Παπανδρέου...!
Τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης, να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην επιστροφή του από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των μείζονος σημασίας προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι διαβλέπει την ίδια βούληση και στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου, μπορούμε να πάμε στη Χάγη. Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win - win. Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο που είχαμε μείνει. Θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων», είπε ο κ. Ερντογάν.
Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε και όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, περί αφοπλισμού των στρατιωτικών αεροσκαφών και αναφοράς των σχεδίων πτήσεων.
«Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης, θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή που αυτά θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]