Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από χθες η Ελλάδα άλλαξε και πάει προς... το χειρότερο

  • Η καινούργια Ελλάδα
  • Ο ιστορικός του μέλλοντος για την σημερινή σύγκλιση της Βουλής δεν νομίζω ότι θα έχει να καταγράψει κάτι το σημαντικό
  • Η δολοφονία, γιατί έτσι χαρακτηρίζεται, των υπαλλήλων της τράπεζας είναι περισσότερο συγκλονιστικό γεγονός παρά οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων
Οι νοοτροπίες που υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες καταγράφηκαν στις ομιλίες όλων. Η τραγωδία έρχεται να ολοκληρωθεί με την ψήφιση της αποδοχής του ΔΝΤ μιας πλειοψηφίας τυπικά σωστή, αλλά ουσιαστικά έβαλε την σφραγίδα της πλήρους υποδούλωσης της χώρας στους τραπεζίτες του διεθνούς κεφαλαίου. Οι διαχειριστές των κεφαλαίων που αγόραζαν ελληνικά ομόλογα ήξεραν τι αγόραζαν. Αδίστακτοι οι διαχειριστές τεραστίων κεφαλαίων των συνταξιοδοτικών ταμείων της Ευρώπης και όχι μόνο, αφού δεν παράγεται πλούτος πλέον στην Ευρώπη, από τις παραδοσιακές πηγές εφόσον μεταφέρθηκαν στην ανατολή, λόγω χαμηλού κόστους. Ο πόλεμος είναι άλλης μορφής και άλλης διάρκειας με εντελώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Αλήθεια γνωρίζεται τι είναι οι διαχειριστές; Άνθρωποι της διπλανής σας πόρτας που πάνε μάλιστα και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι εννοώ ; Η αναστάτωση που υπάρχει είναι γιατί οι τραπεζίτες, τα αφεντικά τους, δεν κερδίζουν αρκετά όπως αυτοί νομίζουν, αλλά πρέπει να δημιουργούν κέρδη από το τίποτα. Αυτά πραγματοποιούνται με την βοήθεια της τεχνολογίας που οι άνθρωποι αντί να την χρησιμοποιήσουν για το καλό της ανθρωπότητας, για την ευημερία και την πρόοδο όλων, έχουν τις ίδιες λογικές όπως την εποχή του σιδήρου. Επιβολή και κυριαρχία στους αδύνατους, υποδούλωση με εξαθλίωση των λαών και πλήρη εξάρτηση από τους νέους ισχυρούς, όποια μορφή και αν έχουν.
Αυτή η συμπόρευση των διαπλεκομένων ξεπερνά πλέον τα όρια ενός άρθρου. Στη βουλή ακούστηκε από ομιλητές για την «δράση» των ιστολογιών. Οι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει και δεν έχουν αποδεχτεί την τεχνολογία και την ελευθερία που προσφέρει το διαδίκτυο και είναι αυτοί οι βουλευτές, που υποτίθεται ότι είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η ψήφος του λαού. Οι άνθρωποι που γράφουν στα ιστολόγια είναι αποδεκτοί ή όχι από αυτούς που τους διαβάζουν, απορρίπτονται ταχύτατα αν δεν έχουν τίποτα να πουν.
Ωστόσο δεν άκουσα από κανένα να ζητήσει την δραστική μείωση στις αμοιβές τους, αλλά με την μεγαλύτερη ευκολία διέλυσαν τις οικονομίες των ελληνικών νοικοκυριών. Έτσι λοιπόν μια νέα μαύρη σελίδα γυρίζει στη χώρα που θα σημαδέψει για πολλές δεκαετίες την πορεία της. Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας θα αλλάξει τις συμπεριφορές όλων των Ελλήνων. Η οικονομική ανέχεια που έρχεται διαλύει τις ψευδαισθήσεις που έντεχνα καλλιεργούνται στους αφελείς, ότι η προβολή συγκεκριμένων συμπεριφορών δημιουργεί ανωτερότητα. Το οικονομικό μοντέλο που ισχυρίζονταν οι λαοπλάνοι που καθιστούσε την Ελλάδα ισχυρή κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος κτισμένος στην υπερβολή και το ψέμα. Σε σύντομο διάστημα η αλήθεια της αδυναμίας να αρθρώσουν μια δικαιολογία για τον διασυρμό της χώρας, έχει γίνει εφιάλτης στο σύστημα εξουσίας. Μπορεί να λες μερικά ψέματα σε μερικούς αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πολύ.
Οι νέοι που δεν θα έχουν διεξόδους δημιουργίας και επιβίωσης γρήγορα θα μεταναστεύσουν, αλλοίμονο στους ανήμπορους και ηλικιωμένους που θα μείνουν τραγικές φιγούρες σε μια χώρα που θα είναι άλλη. Εκτός αν και οι νέο-λαθρομετανάστες απηυδησμένοι από την ανέχεια που θα μοιράζονται με τους παλαιο-ιθαγενείς ενωθούν και ανατρέψουν την άνωθεν επιβολή. Ίσως …
Μάντζαρης Γεώργιος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]