Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wall Street Journal: «Η σιωπή είναι χρυσός κύριε Παπανδρέου»

  • "Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει «κομφούζιο» βάλλοντας κατά των κερδοσκόπων, των hedge funds και των «βάρβαρων» επιτοκίων που δανείζεται, κάτι το οποίο δεν τη βοηθά καθόλου στη μείωση των spreads, σε μία περίοδο μάλιστα που χρειάζεται να επανεκδώσει 22 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και τον Μάιο", αναφέρει το άρθρο της WSJ
Αυτήν την εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου κάλεσε για ευρωπαϊκή βοήθεια, απειλώντας ότι θα... καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται κανένα από τα δύο. Και συνεχίζει η WSJ, όλη αυτή η κινητικότητα προκάλεσε νέα αύξηση των spreads κατά 0,16%.
Τέλος, η Wall Street Journal συστήνει στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει να προκαλεί σύγχυση με το τι έχει ανάγκη η Ελλάδα, και να χαιρετήσει την λύση της από κοινού βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ, ώστε να αποφύγει και το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει η βοήθεια μόνο από το ΔΝΤ. Οι Έλληνες, όπως επισημαίνεται, θα δεχθούν τη λύση μόνο από το ΔΝΤ ως συμμετοχή των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας, αφού θεωρούν το ΔΝΤ ως «βραχίονα» των ΗΠΑ.
H εφημερίδα επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αναλυτές και οι χώρες της ευρωζώνης έχουν μείνει «έκθαμβες» από τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου...
Την ίδια στιγμή, τρομερό τέλος θα έχει το ελληνικό δράμα, προβλέπει σε συνέντευξή του στο Focus ο πρόεδρος του φημισμένου Ifo-Institut του Μονάχου Hans-Werner Sinn.
Κατά τον Hans-Werner Sinn, πρόκειται για μια ελληνική τραγωδία της οποίας το τέλος είναι πάντα φοβερό.
Τρεις δυνατότητες λέει, υπάρχουν. Η μία είναι να χαρίσουμε στην Ελλάδα τα χρήματα. Η άλλη είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια βαθειά ύφεση με συνεχώς μειούμενες τιμές και μισθούς, μέχρι να αυξήσει και πάλι την ανταγωνιστικότητά της. Η Τρίτη δυνατότητα είναι να βγει από το ευρώ με ταυτόχρονη παύση πληρωμών. Η πρώτη δυνατότητα, υποστηρίζει, είναι τρομερή διότι, θα αναγκαστούμε τα επόμενα χρόνια να χρηματοδοτήσουμε και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Η δεύτερη είναι τρομερή γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Κάθε κοινωνική ομάδα που θα υπόκειται σε μειώσεις θα ριζοσπαστικοποιείται. Η Τρίτη δυνατότητα είναι φοβερή διότι η ευρωζώνη θα έχανε ένα μέλος της και οι κερδοσκόποι θα την έπεφταν στο επόμενο θύμα τους και οι γερμανικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος των 32 δις ευρώ ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Στην ερώτηση ποια είναι η λιγότερο φοβερή δυνατότητα, ο Hans-Werner Sinn απάντησε:
“Η πρώτη δυνατότητα είναι η καλύτερη για την Ελλάδα αλλά όχι αποδεκτή από τη Γερμανία και τους άλλους χορηγούς. Η δεύτερη δυνατότητα, δηλαδή η ύφεση, δεν ωφελεί κανένα και οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τη θεωρώ απαράδεκτη” τονίζει.
“Η Τρίτη δυνατότητα είναι η δεύτερη καλύτερη για την Ελλάδα και η καλύτερη για εμάς παρά το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως ντόμινο. Αν γίνει σαφές στις αγορές, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι μπήκε με σημαδεμένα χαρτιά στη ζώνη του ευρώ, θα είναι πιο εύκολη η σταθεροποίηση του ευρώ, παρά αν παρέμενε η Ελλάδα στην ευρωζώνη.”



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]