Δανία του Νότου, τέλος. Σουηδικό μοντέλο, τέλος. Σειρά έχει το... Ουγγρικό μοντέλο
- Κυβερνητικές παλλινωδίες καθώς η χώρα βαδίζει στον οικονομικό όλεθρο και την κοινωνική εξαθλίωση που λέγεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...
Έχει τόση δύναμη ο Γιώργος, που φοβίζει τους ευρωπαίους ηγέτες η διαπραγματευτική του δεινότητα…
Μάλιστα το διεθνές κύρος του, το σοσιαλιστικό μεγαλείο του και η δυνατότητα του να επικοινωνεί με τους ηγέτες του κόσμου έχουν εκτοξεύσει τα spread σε επίπεδα τέτοια που δεν μπορεί κανείς να μας δανείσει με μικρότερο επιτόκιο γιατί θα θεωρηθεί… ηλίθιος!!!
Έτσι, με το βλέμμα στραμμένο στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης βρίσκεται τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και η Κομισιόν, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν το επόμενο βήμα για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το μοντέλο που φαίνεται πλέον να προκρίνεται, είναι το Ουγγρικό, που προβλέπει συνδυασμένη πρωτοβουλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή οικονομικής στήριξης στην Αθήνα.
Από τις βασικές προϋποθέσεις του σχεδίου είναι η Ελλάδα να πάρει δημοσιονομικά μέτρα και να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές, υπό την καθοδήγηση της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των κρατών – πιστωτών.
Είναι σαφές ότι ένα σχέδιο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ θα είναι πολύ πιο αυστηρό τόσο στο περιεχόμενο του όσο και στην εφαρμογή του απ΄ ό,τι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό.
Η προοπτική αυτή προκαλεί νέες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα και τα spread των 10ετών ανήλθαν στις 332 μονάδες.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκφράζονται φόβοι ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα εμμείνει στην ανελαστική στάση της, συμπαρασύροντας ενδεχομένως και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Εν μέσω αυτού του κλίματος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας την να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να μειωθεί το έλλειμμα, είτε υπάρξει σχέδιο διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είτε όχι, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ.
Πρόσθεσε ότι η έγκριση ευρωπαϊκής ενίσχυσης προ χώρα της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, προϋποθέτει τροποποίηση του σχετικού κανονισμού την προσεχή Πέμπτη.
Κλείνοντας, θα πρέπει να αναδειχθεί το γεγονός πως αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατόρθωσε να μας κάνει Δανία, μπόρεσε (αυτές ήταν καθώς φαίνεται οι δυνάμεις του) να μας κάνει... Δανεία (με τόσα δανεικά που παίρνουμε σε μοναδικές προσφορές των "φίλων" και όλων εκείνων που θαυμάζουν την Ελληνική Οικονομική Πολιτική)
Πώς δεν σκέφτηκε ο Τζέφρυ ακόμα να πάρει δάνειο από την Τουρκία; Πώς δεν σκέφτηκε η Τουρκία να προτείνει δάνειο στην Ελλάδα. Η άλωση θα είναι εύκολη. Μετανάστες+χρωστούμενα+προδότες => Ελλάδα = περιφέρεια Τουρκίας
ΑπάντησηΔιαγραφή