Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ την ήττα της

  • «Η Ντόρα ζώνεται τα άρματα» μας πληροφορεί το ΒΗΜΑ, σύμφωνα με το οποίο η κυρία Μπακογιάννη επιλέγει εν όψει του συνεδρίου «στρατηγική σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά»
Για την κυρία Μπακογιάννη η εποχή των ισορροπιών τελείωσε, προσθέτει η εφημερίδα. Η εμφάνισή της στο προσυνέδριο και η ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων του κ. Σαμαρά προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά κυρίως ερωτήματα: Πού το πάει η Ντόρα; Η ίδια δεν δείχνει να έχει- τουλάχιστον την παρούσα περίοδο- στρατηγική εξόδου από τη ΝΔ αλλά είναι αποφασισμένη να μην αφήνει πλέον τίποτε αναπάντητο. Κυρίως θέλει να εκφράσει, όπως λέει, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που δυσανασχετούν με τις επιλογές της νέας ηγεσίας.
Είναι προφανές λοιπόν (σε συνδυασμό με όλες τις κινήσεις και δηλώσεις της από την 29η Νοεμβρίου) ότι η κ. Μπακογιάννη δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την ήττα της. Ούτε θα καταφέρει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο Σαμαράς είναι Πρόεδρος της Ν.Δ. Όλοι μας κάποια πράγματα αδυνατούμε να τα αποδεχθούμε. Γι αυτό ας μη βιάζονται μερικοί, που μάλλον την εκθέτουν, όταν διατείνονται ότι την υπονομεύει το επιτελείο του Προέδρου. Πολύ φοβούμαι ότι η κυρια Μπακογιάννη αυτοϋπονομεύεται μόνη της μια χαρά! Μας έδειξε άλλωστε δείγματα γραφής στη διάρκεια του αγώνα της για την εκλογή αρχηγού.
Είναι προφανές ότι η κ. Μπακογιάννη, «αγοράζει» πολιτικό χρόνο, ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει. Ίσως το κάνει στο Συνέδριο. Ίσως μετά τις δημοτικές, αν τα αποτελέσματα την ευνοούν. Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να παραμείνει απλώς θεατής.
Επομένως, όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο καλύτερα για όλους. Κυρίως για την παράταξη. Και το θέμα αυτό πρέπει να επιλυθεί με πρωτοβουλία του αρχηγού. Οι ισορροπίες τρόμου καταρρέουν απότομα και οι συνέπειες μεγάλες, γι αυτό και δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις.
Το αν η κυρία Μπακογιάννη βλέπει το μέλλον της εντός της Ν.Δ. εξαρτάται από την ίδια και από κανέναν άλλο. Και αν το βλέπει εκτός, επίσης! Το εντός και εκτός είναι το πρόβλημα.
Είναι προφανές ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν αποστρατεύεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου. Είναι επίση προφανές ότι για αυτήν η ΝΔ έχει τελειώσει άρα προχωράει σε νέο πολιτικό σχηματισμό για να συνεχίσει την πολιτική της σταδιοδρομία.
Επειδή η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μια αδυναμία σε χρηματιστηριακούς όρους (είμαστε οι κάτοχοι του 40% των μετοχών της ΝΔ)είναι σε αναζήτηση πολιτικού κελύφους για την επαναεισαγωγή της στο πολιτικό χρηματιστήριο. Ως τέτοιο θα είναι το ΛΑΟΣ και γι αυτό ο Καρατζαφέρης κάνει φιλότιμες προσπάθειες να απογαλακτιστεί από την ταμπέλα της άκρα δεξιάς και να ζεστάνει την καρέκλα του αρχηγού στην κόρη του ευεργέτη του.
Με την τακτική της προ το παρόν πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια και τον Σαμαρά φθείρει και κερδίζει χρόνο για να φανεί η αποστασία της ως αποτέλεσμα διαφωνιών.
Συνεχίζει όμως να κάνει δύο καίρια λάθη. Πρώτον ότι συνεχίζει να υπερεκτιμά την δύναμη των ΜΜΕ (άρθρα Καθημερινής όπου εξυμνείται η πολιτική σωφροσύνη του Καρατζαφέρη) πιστεύοντας ότι με την επικοινωνιακή ισχύ που διαθέτει θα πετύχει τελικά τους στόχους της και δεύτερον ότι οι σχεδιασμοί της γίνονται πάνω σε αβέβαιο και εξαιρετικά ρευστό οικονομικό περιβάλλον όπου μέχρι τον Σεπτέμβρη υπάρχει ο κίνδυνος το κράτος να κηρύξει στάση πληρωμών με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία.
Για τον Σαμαρά ο δρόμος είναι ένας απόλυτη ρήξη με το παρελθόν και την σαπίλα. Τουλάχιστον αν καταφέρει να κερδίσει την παρτίδα να παράξει έργο σε σταθερά θεμάλια. Ας κοιτάει το πολιτικό τέλος του Καραμανλή εξαιτίας των ισσοροπιών που προσπαθούσε να κρατήσει και ας παραδειγματίζεται.
Κρίσιμος παράγοντας είναι τι θα κάνει και το Καραμανλικό στρατόπεδο που υπάρχει και είναι ισχυρό. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ντόρα θα πληρώσει ακριβά το άντε γαμ….. που έγραψε ο Πρετεντέρης.
Για τον Σαμαρά δεν ξέρω αν θα πετύχει και ειδικά αν βρει στα χάλια που είναι η ΝΔ νέα πρόσωπα να τον ακολουθήσουν. Η Ντόρα ξέρω ότι θα αποτύχει εκτός αν το στρίψει και παέι ως τσόντα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό το Παπανδρέου.

Υ.Γ. Διαβάζω συνέχεια τους τίτλους η Ντόρα πήρε το όπλο της, ο Αρης πήρε το όπλο του. Πως κατάντησαν έτσι αυτά τα παιδιά; Από στρατηγοί οπλίτες!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τώρα μέσα σ'όλα πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο Καρατζαφέρης θα την πάρει στον ΛΑ.Ο.Σ μόνο εσύ ξέρεις. Μάλλον για να στηρίξεις τα όλα παραπάνω περί αποχώρησης απ'τη Ν.Δ & ότι δεν μπορεί ολόκληρη Μπακογιάννη να μείνει εκτός πολιτικής, όλο & σε κάποιο άλλο κόμμα θα βρει να πάει. Μπακαλίστικα πράγματα δλδ.
    Όσο για το ότι ο Καρατζαφέρης κοιτάζει να απογαλακτιστεί απ'την ταμπέλα της άκρας δεξιάς να σου υπενθυμίσω ότι στην δημοκρατία δεν μπορείς να κρίνεις ιδεολογίες-ποιότητες με ποσοτικούς όρους. Μόνο όσοι βιαιοπραγούν & τρομοκρατούν είναι ακραίοι καθότι κινούνται εκτός δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10 Οκτωβρίου 2009
    Οι ευρωπαίοι καρφώνουν τη Ντόρα για εγκατάλειψη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας
    Έκθεση χαστούκι για την Μπακογιάννη

    Είναι τελειωμένη ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]