Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τις πταίει αγαπητέ μας πρωθυπουργέ;

  • Αρχίζει πλέον η διάσωση της Ελλάδας με συνταγή Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου... Ειλικρινά, αν γίνουν περισσότεροι οι παπά-δες η Ευρώπη θα νομίσει πως στην Ελλάδα έχουμε... κηδεία!
Από σήμερα αρχίζει η εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που θα γλιτώσουν την χώρα από τα χειρότερα. Κι όμως, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οι οικονομικοί σύμβουλοι του κυρίου Παπακωνσταντίνου και όλοι οι ινστρούχτορες και μέντορες των οικονομικών που ανέλαβαν να διασώσουν την χώρα, παρέλειψαν μία σειρά από μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να επιβληθούν πάραυτα, για μπορέσει η χώρα να ξανασηκωθεί και να τραβήξει και πάλι προς το δρόμο της ανάπτυξης.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, τα φταιξίματα σε αυτή τη χώρα είναι πολλά... ίσως περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει ο απλός πολίτης. Το να τα απαριθμήσουμε, μάλλον είναι ουτοπία. Αλλά ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μία αρχή... και ας αφήσουμε κάποιους άλλους να συνεχίσουν και να βρούνε το τέλος ή και τις ευθύνες τους...
Φταίει κυρίως ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει κάτι άλλο.
Φταίει ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας (αυτό το άτιμο, από το 1200 π.Χ)
Φταίει ότι έχουμε το παραθαλάσσιο φιλέτο.
Φταίει ότι η γειτονιά μας είναι σκα_ά.
Φταίει ότι δεν καθόμαστε στα αυγά μας.
Α… και για να μην ξεχνιόμαστε, φταίνε και οι κερδοσκόποι…
Αλλά, πρώτα από όλα στον κατάλογο των σφαλμάτων κατατάσσεται το προπατορικό αμάρτημα, γιατί αυτό φταίει για όλα τα δεινά των ανθρώπων, άρα και των χρεοκοπημένων οικονομιών. Πρόταση μου να καταργηθεί αμέσως.
Οι φήμες που διέδιδαν διάφορα παπαγαλάκια της αγοράς ότι «έχει ο Θεός» πράγμα ψευδές είτε γιατί δεν υπάρχει είτε γιατί τέλει υπό πτώχευση. Να τεθεί υπό επιτήρηση το Άγιο Πνεύμα
Η κόλαση που δεν κάνει ελκυστικό τον θάνατο. Θεωρώ επιβεβλημένη την τόνωση της προοπτικής του παράδεισου.
Οι λαϊκές αγορές και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην τιμή του μετανοεί. Να περιοριστεί άμεσα νομοθετικά η ασυδοσία τους.
Τα όρια ταχύτητας που προστατεύουν πολλούς να φτάνουν ως τα συντάξιμα χρόνια. Πρόταση μου να τα καταργήσουμε.
Η Τζούλια που ως εθνικό κεφάλαιο εδώ τρώει, εδώ πίνει και στη Γάλλια χαίρεται. Να μην εξάγεται σε εξευτελιστικές τιμές ο εθνικός μας πλούτος. Να μελετηθεί εις βάθος το θέμα ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις.
Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Να μπει όριο το 50ο έτος της ηλικίας. Να αξιοποιηθεί το αξιόπιστο γερμανικό οικονομικό μοντέλο εξαέρωσης του 1941-1945, σε κάθετη εφαρμογή παράγωγης.
Η κατάργηση της θανατικής ποινής. Πρόταση μου να επαναλειτουργήσει αυτό το επαναστατικό μετρό και προς τόνωση της παραγωγικότητας οι δικαστικές αρχές να λύνουν τις υποθέσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η αλόγιστη υπερκατανάλωση. Να εφαρμοστεί η εμπειρία του μέτρου του δακτυλίου στο φαγητό: τις μόνες μέρες θα τρώνε οι άντρες και τις ζυγές οι γυναίκες.
Η αισιοδοξία γιατί αποπροσανατολίζει τις αγορές. Προτείνουμε την απόσυρση όλων των υποβοηθητικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Η φτώχεια που τρώει τον παρά από το υγιές τραπεζικό σύστημα. Να συλληφθεί πάραυτα και να καταθέσει πως τρώει τον παρά και τι τον κάνει μετά το φαγοπότι...
Άντε μην τρελλαθούμε τελείως και πηδηχτούμε από το παράθυρο...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]