Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες!" μας προτρέπουν οι φίλοι μας Γερμανοί

  • Νησιά του Αιγαίου, την Κέρκυρα και την Ακρόπολη... και ποιός ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν να πάρουν οι γνωστοί Γερμανοί
  • Την γλύτωσε η Θεσσαλονίκη, για την ώρα...
  • Μετά τα προσβλητικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, τώρα ήρθε η σειρά των Γερμανών βουλευτών να διαμορφώσουν πρόταση για τη διάσωση της χώρας μας
Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Bild», μέσω της οποίας οι κυβερνητικοί βουλευτές Γιόζεφ Σλάρμαν και Φρανκ Σέφλερ μας... συνιστούν να πουλήσουμε ακατοίκητα νησιά αλλά και το σύμβολο της Δημοκρατίας.
«Όσοι χρεοκοπούν πρέπει να πωλούν οτιδήποτε έχουν για να ξεπληρώσουν τους πιστωτές τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των βουλευτών της κα. Μέρκελ, ενώ ο συνάδελφός του καλεί την Καγκελάριο να μην υποσχεθεί καμία βοήθεια στη χώρα μας.
Όσο για την Ακρόπολη; Την... κοστολόγησαν κιόλας, στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ!
Μάλλον οι γερμανοί βουλευτές έχασαν κάθε μέτρο, και στρέφονται τώρα στη γελοιοποίηση ενός προβλήματος, που κάνει τους έλληνες να υποφέρουν.
«Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Bild Zeitung, η οποία αναφέρεται στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και στα σκληρά μέτρα που έλαβε, χθες, η ελληνική κυβέρνηση. Κοστολογεί μάλιστα το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας στα 100 δισ. ευρώ
Γερμανοί βουλευτές καλούν δηλώνουν σύμφωνα με την εφημερείδα: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».
«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ.
Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».
Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».
Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.
Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.
Να προσφέρει η Φάνη Πάλλη Πετραλιά το νησί της οικογένειάς της, υπέρ διάσωσης του ελληνικού κράτους! Αγαπάς την Ελλάδα απόδειξη! Τέτοιες κινήσεις αναμένουμε απο τους έλληνες πολιτικούς, αν θέλουν, να διασώσουν το κύρος τους…
Meine Damen und Herren, δεν έχει άλλα, δώσαμε, δώσαμε…
Έχουμε και λέμε:
Pευματονήσι στην Πάρο (οικ. Γουλανδρή)
Aρκούδι στη Λευκάδαη (οικ. Nικολαΐδη)
Aτοκος (Π. Tσάκος)
Δοκός (Π. Λιβανός)
Σκορπιός Σαρωνικού (κ. Λειβαδάς)
Xρυσή ή Γαϊδουρονήσι – Kρήτη το ήθελε ο Tζιάνι Aνιέλι αλλά χωρίζεται σε 2.000 ιδιοκτησίες, και που να τα βρούνε όλοι αυτοί!
Aρκούδι, βόρεια της Kεφαλονιάς, 4.200 στρεμμάτων(;)
Δρυμός στις Kυκλάδες(;)
Δοκός (Λιβανού)
Aλατάς στον Παγασητικό 500 στρ.: Μισθωμένο (50 έτη) στην εταιρεία United Five Development
Σκυροπούλα, 4.000 στρεμμάτων (πρώην Aντωνιάδη, νυν;)
Η Φάνη έχει τη νησίδα Ρήνεια, 1.000 στρεμμάτων.
Οποιαδήποτε διευκρίνηση ή αντίρρηση επι των ανωτέρω ευπρόσδεκτη...
Τέλος, κατατίθεται ως πρόταση στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς να καταθέσουν τιμή για το Καστρί... Θα είναι η προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο!




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ο Γιόζεφ Σλάρμαν και ο Φρανκ Σέφλερ ειναι εβραιοι και εχουν την τοκογλυφια και το μισος για τον Ελληνισμο στο αιμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξήντα χρόνια η Κούβα αντέχει σε πλήρες οικονομικό εμπάργκο. Ποιος άχρηστος πολιτικός θα σκεφθεί να κάνουμε κι εμείς το ίδιο; Τομάρια πουλημένα είναι όλοι τους. Θα πουλήσουν τη Μακεδονία, θα πουλήσουν τη Θεσπρωτία, θα πουλήσουν το Αιγαίο, θα πουλήσουν την Κύπρο και θα φωνάξουν : Σας γλυτώσαμε, ψηφίστε μας - στα τσακίδια, παλιοκλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Aris53m: Φίλε μου, δεν θα ήθελα να πέσουμε στην παγίδα που στήνουν εντέχνως ακραίοι κύκλοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν ειναι το θέμα να συζητήσουμε με τους Γερμανούς για θέματα τα οποία η ίδια η φύση τους τα ορίζει ως παράλογα. Γνωρίζοντας όλοι μας (αλλά και οι ίδιοι οι Γερμανοί) πως δεν μπορούν να πληρώσουν την πραγματική αξία ούτε μίας ελληνικής πέτρας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τους αφήσουμε να εκτίθενται. Δείχνουν τον πολιτισμό που τους διέπει. Εξάλλου, και όταν ακόμη η Γερμανία βρισκόταν στο απώγειο της δόξας της -επί εποχής Χίτλερ-, οι Γερμανοί θαύμαζαν την Ακρόπολη και τον ελληνικό πολιτισμό, από τον οποίο δανείστηκαν, έκλεψαν ή λόγω αδυναμίας μεταφοράς κατέστρεψαν ό,τι μπόρεσαν. Εάν πέσουμε στο επίπεδο αντιπροτάσεων επί των Γερμανών, θα μπορούσαμε να τους προτείνουμε να πουλήσουν το Νταχάου ή το Άουσβιτς στους Εβραίους... Εκτός και εαν οι Γερμανοί θέλουν να έχουν τα "μνημεία" αυτά τη φρίκης, για να θυμούνται τις δόξες τους ή για να εισπράττουν από τις ψυχές των αδικοχαμένων ανθρώπων που έζησαν -όσο τους άφησαν- ως κτήνη, κάτω από την Γερμανική φιλοξενία και την κρατική τους μέριμνα... Αφήστε τους βάρβαρους να δείχνουν την βαρβαρότητά τους. Εμείς δεν είμαστε ανώτεροι κανενός, παρά μόνο κατώτεροι των περιστάσεων που μας "έτυχαν". Οι Γερμανοί απλά τοποθετούν τους εαυτούς τους μπροστά στην ιστορία, για μία ακόμη φορά, εκεί που οι ίδιοι ως λαός επιθυμούν... Απλά, τους λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι, Κωνσταντινε εχεις απολυτο δικιο στο αρθρο σου! αλλα νιωθουμε αγανακτησμενοι με τους γερμανους! εγω προσωπικα , απο αγανακτηση, σαμποταρω τα γερμανικα προιοντα!! Ακομα και τωρα μην νομιζετε οτι οι γερμανοι εχουν υψηλη πολιτισμικη σταθμη! Τους ενιωσα στην Ιταλια οπου σπουδαζα! Αγενεις, χαμηλης κουλτουρας, χοντροπετσοι, κακοντυμενοι,κακογουστοι, ακοινωνιτοι, παντα μονοι τους, ατμημελητοι μεχρι απελπισιας! Απλα μπορεσαν και φτιαξαν βαρια βιομηχανια με τις πλατες των αμερικανων!! Παντα , και οχι μονο τωρα, μου ηταν αντιπαθης αυτος λαος, κυριως λογω του ναζιστικου παρελθοντος τους! ο λυκος μονο το δερμα του αλλαζει το μυαλο του ποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 6'45 μμ,

    ειμαι απολυτα συμφωνος μαζι σου!!
    Οι μισοι ειναι πουστηδες ,οι αλλοι μισοι ειναι ναζι!!
    Θρασυδειλα ανθρωπακια που ουτε καν τον στοιχειωδη ανδρισμο δεν κατεχουν!!
    Οχι μονο αυτο,αλλα απαιτουν και σεβασμο οπως και ενσωματωση των αλλοδαπων με την γερμανικη κοινωνια,η οποια το μονο που θα μπορουσε να προσφερει ειναι απλως μια δουλεια και τιποτα παραπανω!!
    Ολη αυτη η ελληνικη τηλεσαβουρα απο τα γερμανικα καθικια υιοθετηθηκε!!
    Τους παραδεχομαι μονο στο επιπεδο σπουδων!!
    Αλλα και εκει μην νομιζεις οτι οι Γερμανοι ειναι τιποτα σαϊνια!!
    Και περα απο τους ναζι μην ξεχαμε και τους Σταυροφορους!!
    Οποτε το DNA τους αποδεικνυει και σε φυλετικο επιπεδο για τι μπασταρδους μιλαμε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε, έχεις δίκαιο.

    Από την άλλη κοίτα που μας έφερε η αδράνεια μας με την Τουρκία.

    Μας έχουν κυκλώσει από Δυρράχιο, βόρειο αιγαίο, πετάν όπου και όποτε θέλουν και εμείς ποιούμε την όρνιθα (όχι την νήσσαν, αυτό θα ήταν μια πρόοδος και απο τέτοια γιοκ).

    γιατί να το "παίζουμε" πολιτισμένοι με τους γερμανούς που θεωρούνται ... ευρωπαίοι τρομάρα τους?

    θα μου πεις κερδίζεις τίποτα με τον να τους λες να αυτοϊκανοποιηθούν με τον σάτυρο? όχι, αλλά βγάζω το άχτι μου. :)


    τώρα στο πιο σοβαρό σημείο του σχολίου σου.

    ..."Εμείς δεν είμαστε ανώτεροι κανενός, παρά μόνο κατώτεροι των περιστάσεων που μας "έτυχαν"...

    αμ δεν μας έτυχαν Κωνσταντίνε. 3 εκατ. λαός τους ψήφισε. δηλαδή εσύ κι εγώ για να μην τα ρίχνουμε στους άλλους αναγνώστες. εσύ κι εγώ και οι άλλοι έλληνες ΤΩΡΑ πληρώνουμε γάμους στο Παρίσι, ξενοδοχεία στο Βουτσά, και "αμάρτησα για τα παιδια μου", "αμάρτησα για την κόρη μου" κλπ, συν την πλήρη ανικανότητα ΑΥΤΩΝ που ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε.

    δεν είναι φοβερό?

    λες να μάθαμε τίποτα απο όλα αυτά (εσύ κι εγώ δηλαδή) και να ψηφίσουμε σωστά την επόμενη φορά μιας και το κονσερβοκούτι είναι ντεμοντέ?

    υγ: μια που τα λέμε για πρώτη φορά, συγχαρητήρια για το ιστολόγιο και τα θέματα που θίγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]