Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το όνειρο του Ερντογάν είναι να σημαδέψει την τουρκική ιστορία

  • Θέλουμε ο κόσμος να θυμάται τα έργα μας ύστερα από 100 χρόνια, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και αρνήθηκε ότι οι ισλαμιστές παίρνουν «πολιτική ρεβάνς» από τον στρατό
Το όνειρό του να σημαδέψει την τουρκική ιστορία για τα επόμενα... 100 χρόνια μοιράστηκε προχθές με τους βουλευτές του ο Ταγίπ Ερντογάν, αρνούμενος ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα αποτελεί «πολιτική ρεβάνς» των ισλαμιστών κατά του στρατού.
Δικαίως ο Ερντογάν ονειρεύεται δόξες νέου Ατατούρκ, αφού οι ικανότητές του αναγνωρίστηκαν και από τον... ΟΗΕ.
Ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα του απονείμει το βραβείο Habitat (στη μνήμη του δολοφονημένου πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι) για την «ηγεσία, την πολιτική ικανότητα και τη χρηστή διακυβέρνηση», ως οικοδεσπότης της διεθνούς διάσκεψης για τους ανθρώπινους οικισμούς, όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του ‘90.
«Το μόνο μας κίνητρο είναι να σημαδέψουμε την πολιτική ιστορία του τόπου. Θέλουμε ο κόσμος να θυμάται τα έργα μας ύστερα από 100 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ. Αφού χαρακτήρισε «διαδικασία εξομάλυνσης» τις μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών για την «Εργκενεκόν» και τη «Βαριοπούλα», ισχυρίστηκε πως «όσοι κινήθηκαν ρεβανσιστικά εναντίον του λαού, της Βουλής και της δημοκρατικής νομιμότητας απλώς αντιμετωπίζουν τις ευθύνες τους».
Προχθές απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώτο εν ενεργεία στρατηγό για την υπόθεση «Εργκενεκόν» και συγκεκριμένα στον διοικητή του 3ου Σώματος Στρατού του Ερζιντζάν, Σαλντιράι Μπερκ. Σε βάρος του σχηματίστηκε κοινή δικογραφία με τον συλληφθέντα προ ημερών τοπικό εισαγγελέα Ιλχάν Τσιχανέρ, επίσης κατηγορούμενο για απόπειρα δυσφήμησης του κυβερνώντος κόμματος και των ισλαμικών δικτύων στην πόλη της ανατολικής Τουρκίας.
Πλήγμα
Παράλληλα, το γενικό επιτελείο και ο αρχιστράτηγος Ι. Μπασμπούγ προσωπικά υπέστησαν άλλο ένα επικοινωνιακό πλήγμα, αναιρώντας την αρχική τους θέση και ομολογώντας χθες επισήμως ότι είναι γνήσια η υπογραφή του πλοιάρχου Ντουρσούν Τσιτσέκ στο αντι-ισλαμικό «Σχέδιο Κατά των Αντιδραστικών Ιδεολογιών», που αποκάλυψε τον Ιούλιο η εφημερίδα «Ταράφ». Το σχέδιο δεν στρεφόταν μόνο κατά του Ερντογάν, αλλά και κατά του πνευματικού του μέντορα Φετουλάχ Γκιουλέν, του λεγόμενου «Τούρκου Χομεϊνί».
Εχοντας πάρει το... σκαλπ των στρατηγών, στη χθεσινή του ομιλία, ο Ερντογάν επέκρινε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους στην προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα αποδυναμώσει τα ανώτατα δικαστήρια και θα δυσκολέψει το κλείσιμο των κομμάτων. Χθες ο πρόεδρος του νέου κουρδικού κόμματος, Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχαρίν Ντεμιρτάς, έθεσε ως όρο στους ισλαμιστές να καταργηθεί το πλαφόν 10% για είσοδο στη Βουλή από ένα σύστημα του «1% ή 3%, όπως ισχύει στην Ευρώπη».
Διαμαρτυρία Δημοσιογράφων κατά Ερντογάν
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν υπέγραψαν χθες 44 δημοσιογράφοι της Τουρκίας με αφορμή την έκκλησή του σε ιδιοκτήτες/διευθυντές ΜΜΕ να λογοκρίνουν ή και να απολύουν «ανεύθυνους» δημοσιογράφους, που βλάπτουν το έθνος και την οικονομία. Οι δημοσιογράφοι κατηγορούν τον Ερντογάν για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου. Εξάλλου προχθές ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον Ομπάμα και στο Κογκρέσο να μην περάσει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων το ψήφισμα υπέρ της Αρμενικής Γενοκτονίας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μήν ανησυχείς,φίλε Ερντογκάν,τίς βαρβαρότητές σας,θά τίς θυμάται ή ανθρωπότης στόν αιώνα τόν άπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]