Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποχωρεί στην πίεση των ευρωπαίων ηγετών η Μέρκελ;

  • Αλλάζει τώρα τα λόγια της η Μέρκελ και βάζει τρεις όρους για βοήθεια στην Ελλάδα
  • Δύο προτάσεις προς συζήτηση θα θέσει ο Σαμαράς στη Μέρκελ
Η Γερμανία έθεσε τρεις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για οποιoδήποτε πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και τη δέσμευση από τους Ευρωπαίους εταίρους της στην Ένωση για την θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων στη ζώνη του ευρώ.
Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι στο Βερολίνο δεν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα για ένα συγκεκριμένο πακέτο διάσωσης για το ελληνικο χρέος.
Αν υπάρξει συμφωνία για ένα «μηχανισμό» για την παροχή αυτής της βοήθειας, είπε, θα μπορούσε να ενεργοποιείται μόνο όταν η Ελλάδα είχε εξαντλήσει την ικανότητά της να αντλήσει κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, το ΔΝΤ να έχει συμφωνήσει να προβεί σε «ουσιαστική συμβολή» σε ένα πακέτο διάσωσης και τα μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν να διαπραγματευθούν νέους κανόνες για την πρόληψη τυχόν επανάληψης μιας τέτοιας πιστωτικής κρίσης.
Η γερμανική θέση αποκαλύφθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μηχανική ενός πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Δύο προτάσεις θέτει ο Σαμαράς στην Μέρκελ
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει προσκληθεί από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να είναι ο κεντρικός ομιλητής στη Σύνοδο του ΕΛΚ προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελλάδα και να διατυπώσει τρόπους και προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο Α. Σαμαράς, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του, ιδιαιτέρως προς τη γερμανική πλευρά ώστε να μπορέσει και η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να συμβάλει ώστε να πειστεί η Γερμανία να συναινέσει στην εξεύρεση μιας σωστής λύσης για την Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.
Η ΝΔ προτείνει:
- ή να παρασχεθούν στην Ελλάδα οι απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί με όρους που τη συμφέρουν – όπως ακριβώς δανείζονται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες
- ή να υπάρξει οικονομική βοήθεια, η οποία μπορεί να διακανονιστεί σε διμερές επίπεδο, ώστε να μην προσκρούει, μια τέτοια απόφαση, στις γνωστές κοινοτικές απαγορεύσεις.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]