Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: "Η ελληνική κρίση θα οδηγήσει το ευρώ στα χαμηλά του '06"

  • Υπερατλαντικό διχασμό στην νομισματική πολιτική θα προκαλέσει η ελληνική κρίση, που πιθανότατα θα οδηγήσει το ευρώ πίσω στα χαμηλά του 2006, σύμφωνα με το Bloomberg
Καθώς οι επενδυτές πιέζουν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία να... παρουσιάσουν τα σχέδια τους για τη μείωση των ελλειμμάτων τους, η απόσυρση των μέτρων στήριξης αυξάνει το ρίσκο για διψήφια ύφεση ή ακόμα και αποπληθωρισμό σε ολόκληρη ή μέρος της ευρωζώνης.
Η πιθανότητα περιορισμένης ανάπτυξης κάνει τους αναλυτές από τη Deutsche Bank AG ως την HSBC Holdings Plc να προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια από το ναδίρ του 1% σε σχέση με τη Fed.
Οι επενδυτές αναμένουν τη διστακτικότητα του διοικητή της ΕΚΤ, Ζαν – Κλοντ Τρισέ να έρθει σε αντίθεση με ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων πρώτα από τον επικεφαλής της Federal Reserve Μπεν Μπερνάνκι.
Τόσο διαφορετικές προοπτικές στη νομισματική πολιτική, σημειώνει το Bloomberg, έχουν οδηγήσει σε προβλέψεις για πτώση του ευρώ στο 1,20 δολ. για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2006.
Το ευρώ υποχωρεί σήμερα κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στα 1,3535 δολ., με την υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ν’αγγίζει το 10% τους τελευταίους τέσσερις μήνες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]