Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβληματίζουν οι τουρκικές προκλήσεις, περισσότερο όμως προβληματίζει η ελληνική αδιαφορία

  • Με κατεβασμένα τα χέρια (και σηκωμένα τα πόδια) η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πιστεύει πως δεν θα προκαλέσει την Τουρκία ή πιστεύει πως η Τουρκία θα αρνηθεί τον.. πειρασμό;
Η τουρκική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, προκαλεί το ενδιαφέρον όλων, εκτός της κυβέρνησης, η οποία για λόγους οικονομίας αποφάσισε να μην αναχαιτίζει τους τούρκους πιλότους, οι οποίοι επιδίδονται σε συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και υδάτινου χώρου.
«Η δραστηριότητα που έχουμε δει, ιδιαίτερα στη θάλασσα, αυτόν τον καιρό, σίγουρα προκαλεί προβληματισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς για την τουρκική «δραστηριότητα» στο Αιγαίο.
Πρόσθεσε ότι το θέμα ΘΑ τεθεί στο... τουρκικό uπουργείο των Εξωτερικών.
Ο κ. Δελαβέκουρας έδωσε ιδιαίτερη επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η δραστηριότητα αυτή εκ μέρους της γείτονος αναπτύσσεται σε μια περίοδο, κατά την οποία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο πλαίσιο του steering committee, που ήταν σε καλό πνεύμα, αφού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μεταφορές, τον τουρισμό, την οικονομία, την ενέργεια,το περιβάλλον, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και θέματα γεωργίας, με διάθεση να βρεθούν νέα πεδία συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι «με αυτό το πνεύμα θα επισκεφθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός την Άγκυρα, πιθανώς μέσα στο Μάρτιο» εκφράζοντας την προσδοκία αυτό το πνεύμα να επιδείξει και η άλλη πλευρά.
Μήπως κάποιος θα έπρεπε να μιλήσει στους κυβερνώντες για το τι ακριβώς θα σήμαινε μία πιθανή τουρκική πρόκληση αυτή τη χρονική στιγμή; Μήπως θα έπρεπε να έχουν σκεφθεί ήδη (λέτε να το έχουν αποφασίσει αλλά να μην το ανακοινώνουν φοβούμενοι τις... πέτρες;) πως εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε έμπρακτη πρόκληση στο Αιγαίο, οι λύσεις είναι δύο: ή ο Παπανδρέου θα αρχίσει να χορεύει ζεμπεκιά ή θα δώσει διαταγή να τους χορέψουν ζεμπεκιά...; Και κάτι τέτοιο σημαίνει πως... θα πάψει να μας απασχολεί η Ευρώπη, το ΔΝΤ και όλα τα άλλα "βάσανα" που μας φόρτωσαν τα γνωστά-άγνωστα "λαμόγια", αφού θα κλείσουν μέσα σε μία στιγμή όλες οι "πόρτες" όλων των "φίλων" και "συμμάχων"...
Κύριε Παπανδρέου, εάν ο Τούρκος ήταν βήχας, όφειλες να τον είχες "κόψει" από την αρχή. Σήμερα, πλέον οφείλεις να πάρεις τα κατάλληλα φάρμακα για να τον... εξαφανίσεις. Εκτός εάν θέλεις να τον αφήσεις να κάνει τον... "κύκλο" του με οποιοδήποτε "κουσούρι" αφήσει...

Υ.Γ.: Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους αναγνώστες του ιστολογίου, αλλά νομίζω πως κάποια στιγμή η εγκληματική αφέλεια και η ύποπτη αμέλεια πρέπει να καταδεικνύονται στην γλώσσα που καταλαβαίνουν οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας (δοκιμάστηκαν ατυχώς πολλές γλώσσες επικοινωνίας μαζί τους, αλλά πέρα από την αμερικανική-αγγλική αποδείχθηκε πως δεν γνωρίζουν καμία άλλη...)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κανενας λογος για συγγνωμη!!!
    Οι πολιτικαντηδες οχι απλως αδιαφορουν,αλλα στα πλαισια της "μυστικης διπλωματιας" ξεπουλουν την Ελλαδα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]