Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας σπρώχνουν προς τον αργό θάνατο...

  • Φοβούνται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, τόσο η Ευρώπη όσο και ο Παπανδρέου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους
  • Θα μας "αναλάβουν" ταυτόχρονα Ευρώπη και Δ.Ν.Τ.
Στο τραπέζι της Ευρώπης έπεσε τις τελευταίες ώρες μια πρόταση για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός σχετικά με το πρόβλημα της Ελλάδας. Με τον Γ. Παπανδρέου να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν ζητά η χώρα βοήθεια από κανέναν και ότι το ΔΝΤ θα ήταν η ύστατη λύση. Με τη Γερμανία να μας δείχνει το δρόμο του ΔΝΤ και με την υπόλοιπη Ευρώπη να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη για ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η νέα πρόταση που «σπρώχνεται» και από τη Γερμανία είναι η συνδυασμένη παρέμβαση του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι ότι αλλάζει κάτι στους όρους που θα επιβληθούν στην Ελλάδα. Απλά η ΕΕ θα μας πάει χέρι – χέρι στο ΔΝΤ και αυτό θα κάνει όλη τη δουλειά. Έτσι, και δεν θα μπορεί να πει κανείς ότι η Ευρώπη δεν έκανε τίποτε και η Μέρκελ θα μπορέσει να «πουλήσει» στους ψηφοφόρους της ότι δεν έβαλε λεφτά για τη σωτηρία της Ελλάδας. Όσο για τη χώρα μας, δε νομίζουμε ότι θα τη ρωτήσει κανείς. Θα βάλει το κεφάλι στον ντορβά, θα ζητήσει τουλάχιστον 25 δισ. (γιατί κάποιοι λένε ίσως και 40 δισ.), θα ξεκινήσει ευρύ πρόγραμμα απολύσεων και περικοπών αλλά στο επικοινωνιακό μέτωπο θα λέει ότι όλα γίνονται στα πλαίσια της Ευρώπης.
Τελικά, αυτοί οι τεχνοκράτες έχουν πολύ μυαλό. Όταν πρόκειται για τον αργό θάνατο μιας χώρας βρίσκουν άμεσα λύση.
Στην περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί στο ΔΝΤ, το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει το ΔΝΤ θα είναι η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι απολύτως εύλογο: Ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τον δρόμο προς την πόρτα; Οι Πράσινοι, οι Μπλέ ή εκείνοι με τους... πορτοκαλί κόκκους; Μήπως οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν σκεφτεί κάποιο άλλο κριτήριο;
Για όλα όμως υπάρχει λύση και το σλόγκαν "λεφτά υπάρχουν" αληθεύει πλήρως.
Τα λεφτά όντως υπάρχουν!!! Μου έλεγε σήμερα γνωστός μου ότι οι Πακιστανοί στο λεωφορείο (oh yes! στα λεωφορεία της περιοχής όπου ζούμε οι μισοί επιβάτες είναι “αναξιοπαθούντες” λαθρο-Πάκηδες) μιλάνε με τις ώρες στα κινητά τους. Αν δεν σας αρέσουν τα ουρντού, πρόβλημά σας και φροντίστε να γίνετε πολυπολιτισμικοί ή... ψηφοφόροι του Γιώργου ή του Σύριζα. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πώς βρίσκουν τα λεφτά να μιλάνε τόσες ώρες στο κινητό...!
Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ έχει στέρεα εκλογική βάση και δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε πολιτικές παλλινωδίες με συνεχείς αλλαγές κυβερνήσεων και αλλαγών κυβερνητικών προγραμμάτων για τα επόμενα (περίπου) 5.000 χρόνια! Μετά τους μουσάτους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του ‘80, γερασμένους αρκετά τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει να αντλήσει από την ανεξάντλητη δεξαμενή των 180 εκατομμυρίων κατοίκων που έχει το λαμπρό αυτό κράτος που λέγεται Πακιστάν.
Το επόμενο ζητούμενο είναι η μετονομασία... όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά της χώρας μας... Προσωπικά, σεβόμενος και το ιστορικό παρελθόν προτείνω να ονομάζεται Λαθράς!!!
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το θέμα είναι πώς βρίσκουν τα λεφτά να μιλάνε τόσες ώρες στο κινητό...!"

    Απλουστατο!Απο τα επιδοματα σε "σκηνιτες" και "δενδριτες"!!
    Τωρα μπορει να υπαρχει επιδομα και για "λεωφοροστασιτες"!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]