Η Ελλάδα θέλει κάθαρση και η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τους έλληνες να απαλλαγούν από τους "εφιάλτες" τους
- Αναστατωμένη η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τον «βηματισμό» για την διάσωσή της
- Εάν η Ευρώπη κατανοήσει τους έλληνες πολίτες και τους έλληνες πολιτικούς, τότε θα μπορέσει να βρει την "ρίζα" του κακού
- Δεν χρειάζεται να καταστραφούν οι πολλοί για να γλιτώσουν οι λίγοι...
Εξετάζοντας την περίπτωση της Ελλάδας, συναντάμε την ιδιόρρυθμη προσέγγιση του έλληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει να λειτουργεί με δικούς του κανόνες… Έτσι, επιμένει να μην ζητάει χρήματα -χωρίς φυσικά να έχει ούτε για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της χώρας μετά την άνοιξη-, αλλά ταυτόχρονα ζητάει μία παράδοξη πολιτική στήριξη –νομίζοντας πως θα τρομάξουν έτσι οι κερδοσκόποι-.
Ταυτόχρονα ο κύριος Παπανδρέου δείχνει να αρέσκεται στο να κινείται σχεδόν «εκβιαστικά» προς τα μέλη της Ε.Ε. υπενθυμίζοντας συνεχώς την πιθανότητα να ζητήσει την παρέμβαση του Δ.Ν.Τ. καταφέρνοντας τελικά να εκνευρίσει τους ευρωπαίους εταίρους και να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα για την «περίπτωση της Ελλάδας».
Αν και αυτή τη στιγμή εμείς βιώνουμε το πρόβλημα ή μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή μίας μοναδικής και ιδιαίτερα βίαιης -οικονομικά και κοινωνικά- περιόδου, επειδή θα κληθούμε να πληρώσουμε «αμαρτίες» και κλεμμένα πολιτικών και διάφορων άλλων «λαμογιών», προσεγγίζοντας αντικειμενικά την «περίπτωση της Ελλάδας», διαπιστώνουμε πως πρώτοι εμείς παραδεχόμαστε ότι «κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με αυτό το κράτος», «κάποιος πρέπει να βάλει μία τάξη», «κάποιοι πρέπει να μπούνε στην φυλακή», «κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει στο σάπιο πολιτικό σύστημα και να γίνουμε επιτέλους ισότιμοι ευρωπαίοι πολίτες χωρίς να γινόμαστε υποχείρια και πελάτες της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και των πολιτικών γραφείων»… Όλοι μας ζητάμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, καλύτερη και περισσότερη κοινωνική μέριμνα, περισσότερο δίκαιο κράτος, καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερη ασφάλεια των πολιτών…
Κι εδώ έρχεται η δική μας σύμπλευση, με τα όσα η Ευρώπη (και πρώτη η Γερμανία) επιθυμεί να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Μόνο που η Ευρώπη ξεχνάει να προσεγγίσει τον έλληνα όπως θα έπρεπε. Ξεχνούν (π.χ. οι Γερμανοί) πως η Ελλάδα έχει μία γείτονα ιδιαίτερα ασταθή και ιδιαίτερα επιθετική, που επιθυμεί να αρπάξει ελληνικά εδάφη προκειμένου να τα εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως… Ξεχνά ο κάθε ευρωπαίος πως είναι διαφορετικό να ζεις ξοδεύοντας για την ασφάλεια του σπιτιού σου, από το να ζεις αμέριμνος σε μία περιοχή με μηδενική εγκληματικότητα… Και η περίπτωση της Τουρκίας, παρά τα όσα θέλουν να ισχυρίζονται οι διάφοροι τουρκολάγνοι και τουρκοτσολάδες, είναι μία περίπτωση κράτους που λειτουργεί ως ύαινα… Και δυστυχώς στις ημέρες αυτές η Ελλάδα είναι λαβωμένη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε είδους αρπακτικού…
Εάν οι Ευρωπαίοι μεριμνούσαν για την ιδιαιτερότητα αυτή της χώρας μας και ανακοίνωναν σχετική ελευθερία κινήσεων (αλλά και άμεση υλική στήριξη σε στρατιωτικά οπλικά συστήματα) στο ζήτημα της άμυνας, θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των ελλήνων πολιτών και ίσως να είχαν την συναίνεση σχεδόν όλων των Ελλήνων στο να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο, ξεκινώντας από τα κορμιά των πολιτικών υπευθύνων, των λαμογιών και όλων εκείνων που άρπαξαν κοινοτικά κονδύλια και καταλήστευσαν το κράτος καταστρέφοντας το μέλλον και οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας μίας αναπτυξιακής υποδομής που οι ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούσαν να μας δώσουν μέσα από ένα μεγάλο πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Έτσι, χθες, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του», εννοώντας προφανώς πως το θέμα δεν είναι αυτά τα χρήματα που σήμερα λείπουν από την Ελλάδα, αλλά πως θα πρέπει να βρεθούν οι «τρύπες» και οι διάφοροι «κομπιναδόροι» και τα «λαμόγια» και να κλείσουν οριστικά όλες οι «τρύπες» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την χώρα μας στην σημερινή της άθλια οικονομική κατάσταση. Μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι «η σωστή απάντηση», γιατί πρέπει να «χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του» δήλωσε χθες η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.
Ειδικότερα η Καγκελάριος τόνισε ότι «μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση», ενώ «αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του», δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της. Και στο σημείο αυτό, η κυρία Μέρκελ ήταν αρκετά δημοκρατική, αφού ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να βάλει μόνη της τάξη», δείχνοντας πως δεν επιθυμεί να παρέμβει η ίδια στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.
Δεν πρέπει να «δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο», σύμφωνα με την κα Μέρκελ.
Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα «έσχατο μέτρο», σε περίπτωση που «μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά», πρόσθεσε η κα Μέρκελ, προσπαθώντας να κάνει την ελληνική πλευρά να κατανοήσει τον κίνδυνο που εμπεριέχει μία πιθανή επανάληψη στην αποτυχία διαχείρισης των οικονομικών που σήμερα βιώνει η χώρα.
Μάλιστα, η κυρία Μέρκελ, έμμεσα πρότεινε μία «εικονική πτώχευση» σαν διέξοδο της Ελλάδας, για να κερδηθεί χρόνος και να απομακρυνθούν όλοι εκείνοι στους οποίους χρωστάει η χώρα μας. Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, «στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα».
Δεν γνωρίζω εάν ο κύριος Παπανδρέου αντιλήφθηκε πως του ανοίγεται ένας δρόμος, ίσως όχι και τόσο ηθικός ή υπερήφανος, αλλά τουλάχιστον ήταν μία πρόταση την οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συζητήσει. Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πως θέλει να πάρει χρήματα από την Ευρώπη, χωρίς να έχει «κλείσει τις τρύπες», διαφορετικά «απειλεί» πως θα καταφύγει στο Δ.Ν.Τ. αμαυρώνοντας την εικόνα της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης… Και κάτι τέτοιο, δε νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτική στάση εκ μέρους της πλειονότητας των ελλήνων…
Η κυρία Μέρκελ, όμως, στα λόγια της αυτά σκεφτόταν και τις άλλες περιπτώσεις και όχι μόνο την «περίπτωση της Ελλάδας», αφού είναι γνωστό πως με μεγάλα χρέη βρίσκονται ήδη το Βέλγιο (με χρέος πολλαπλάσιο από αυτό της Ελλάδας), η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Μεγάλη Βρετανία και αυτά είναι μόνο η αρχή… Οι κακές γλώσσες λένε πως αν η Ευρώπη δεν βρει λύση, τότε σε πολύ λίγα χρόνια δεν θα υφίσταται όχι μόνο το ευρώ, αλλά ούτε και αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έτσι, βιώνοντας την πίεση του επερχόμενου κινδύνου, ως απαράδεκτες και ενοχλητικές χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ περί εξόδου χωρών μελών από την ευρωζώνη.
Ειδικότερα, σε ομιλία του χθες στο Παρίσι στην ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης «η Ευρώπη μας», το κείμενο της οποίας έχει διανεμηθεί στις Βρυξέλλες από την ομάδα των Φιλελευθέρων, ο Γκ. Φερχόφστατ επισημαίνει ότι «πάνω από όλα αυτές οι δηλώσεις είναι ακατανόητες καθώς η ευρωπαϊκή λύση θα είναι η πιο γρήγορη και λιγότερη δαπανηρή επιλογή» τονίζοντας ότι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδώσει ένα δάνειο για την Ελλάδα αυτό δεν θα κοστίσει ούτε ένα λεπτό του ευρώ για κανέναν.
«Τα πράγματα είναι τόσο απλά αλλά φαίνεται πως η κυρία Μέρκελ δεν επιθυμεί πλέον ευρωπαϊκές λύσεις», τονίζει ο Γκ. Φερχόφστατ ο οποίος επισημαίνει ακόμη ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προτείνει ευρωπαϊκές λύσεις καθώς, όπως αναφέρει, αρνείται να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αρνείται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Η Γερμανία, έχοντας το κύριο βάρος της οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα, του οποίου όμως η λύση, βρίσκεται στην κατανόηση ειδικών –κατά περίπτωση κράτους- θεμάτων, στα οποία εάν υπάρξει γερμανική κατανόηση, τότε θα βρει όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς –προβληματικούς στην οικονομία λαούς, να δίνουν το «πράσινο φως» για κάθαρση, εξυγίανση και ανόρθωση… στην περίπτωση της Ελλάδας, οι πολιτικοί αποκεφαλισμοί και οι φυλακίσεις πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει… από την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη και όχι από οποιονδήποτε ευρωπαίο εταίρο…
Αλλά, είπαμε… το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι… και σε αυτές τις περιπτώσεις, κόβεις το κεφάλι!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...