Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα-Γερμανία: ώρα μηδέν

  • Ολέθρια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα
Του Γιώργου Δελαστίκ
Άκρως επιζήμιες είναι οι θέσεις και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών από τότε που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας. Καθώς μάλιστα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποχαλινωθεί και προβάλλουν βαθύτατα προσβλητικές απόψεις όχι μόνο για την ελληνική πολιτική, αλλά και για την Ελλάδα και για τους Ελληνες, οι βλάβες που προκαλούνται είναι ανεπανόρθωτες. Δεν περιορίζονται στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Αλλάζουν ριζικά και φυσικά επί τα χείρω η αντίληψη και τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι στη Γερμανία.
Εξοργίζουν τους Ελληνες άρθρα όπως αυτό π.χ. στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ντι Βελτ» που έδειχνε πολύ περισσότερη εμπάθεια παρά πολιτική άποψη. «Τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στους Ελληνες πρέπει να τους πονέσουν και να τους τρομάξουν. Και πρέπει να συνοδεύονται από δυνατότητες ελέγχου που θα επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία της Αθήνας», έγραψε η γερμανική εφημερίδα. «Να επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία» της χώρας μας! Να μας μετατρέψουν σε υποτελείς τους, δηλαδή.
Βαρύ πολιτικό κόστος έχουν τέτοιες θέσεις. Φέρνουν στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού τη γερμανική κατοχή που έζησαν οι γονείς μας - και φυσικά γεννούν διαθέσεις αντίστασης στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας. «Μόνο όταν η πολιτική ελίτ της Ελλάδας και η κοινωνία χρειαστεί να πληρώσουν υψηλή τιμή για το ότι έχουν επί χρόνια λεηλατήσει από κοινού (!) το κράτος, μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ νέες (παρόμοιες) περιπτώσεις» υποστηρίζει με πάθος η «Ντι Βελτ». Επιβεβαιώνει αλαζονικά δηλαδή ότι η καγκελαρία έχει στήσει την Ελλάδα στον τοίχο των εκτελέσεων προς παραδειγματισμό των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
Δεν μας έφταναν οι εφημερίδες, έχουμε και «τους Γερμανούς τους προφεσόρους» που έλεγε ο Μπρεχτ. «Η ΕΕ θα καθίστατο Δούρειος... Ονος αν αναλάμβανε τα χρέη της Ελλάδας» δηλώνει περισπούδαστα π.χ. ο αξιότιμος καθηγητής Οικονομίας Μάνφρεντ Νόιμαν του Πανεπιστημίου της Βόννης, τασσόμενους αναφανδόν εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα. Εκαναν και δημοσκοπήσεις εναντίον μας, βαθαίνοντας το χάσμα Ελλήνων - Γερμανών και επεκτείνοντάς το και στο επίπεδο της κοινής γνώμης: το 53% των Γερμανών θέλει να μας διώξει από το ευρώ, το 67% είναι εναντίον της χορήγησης οποιασδήποτε βοήθειας.
Βαθιά διχαστική είναι αυτή η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης. Στρέφει τον έναν λαό της ΕΕ εναντίον του άλλου. Γενικεύεται ένα κλίμα δυσφορίας και αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων. Εκανε και η ολλανδική εφημερίδα «Ντε Τέλεχρααφ» δημοσκόπηση: το 92% των ερωτηθέντων Ολλανδών θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ! Μόνο που επιπλέον πάνω από το 90% θέλει να αποχωρήσει και η... Ολλανδία, όπως και η Γερμανία, από το ευρώ! Αναπολεί το φράγκο και το 69% των Γάλλων, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, για το «Παρί Ματς». Κανένας δεν θέλει κανέναν στην ΕΕ...
«Διώξτε με τις κλωτσιές την Ελλάδα από το ευρώ!» είναι ο τίτλος άρθρου - παρέμβασης και των «Τάιμς» του Λονδίνου, που βρήκαν φυσικά την ευκαιρία να παρέμβουν σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» της ΕΕ που προκάλεσαν οι Γερμανοί. Το ότι η Βρετανία δεν ανήκει η ίδια στην Ευρωζώνη δεν απασχολεί φυσικά καθόλου τους Αγγλους. Τους αρκεί να διώξουν οι Γερμανοί την Ελλάδα κλωτσηδόν από το ευρώ!
Ο αντιγερμανισμός υφέρπει πλέον στην ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά έπειτα από μισόν αιώνα παρατηρείται σαφής τάση αναζωπύρωσής του. Αυτήν τη φορά όμως όχι ως ιστορική αντιπάθεια για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί ως κατακτητές της πατρίδας μας, αλλά ως δικαιολογημένη αντίδραση στη γερμανική πολιτική του 2010 απέναντι στην Ελλάδα.
Η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ελίτ τις κάνει άραγε να αδιαφορούν κυνικά για τις συνέπειες της πολιτικής τους ή μήπως η αλαζονεία αυτή τις τυφλώνει σε βαθμό που αδυνατούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της στάσης τους; Η απάντηση δεν έχει φυσικά καμιά σημασία για τους Ελληνες. Ισως όμως έχει για τους ίδιους τους Γερμανούς.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το άρθρο είναι επίκαιρο και αναμοχλεύει τις πάγιες διαφορές τις ιδιοσυγκρασίας δύο διαφορετικών λαών που στο παγκόσμιο πολιτισμό είχαν καταλυτικό ρόλο.
    Η διαφοροποίηση θέσεων απέναντι στην έννοια κράτος ενός Γερμανού με έναν Ελληνα είναι χαοτικές.
    Ο Έλληνας έχει μεγαλώσει με παιδεία κατά βάση άμεσα οικογενειακή,που επιστρωματώθηκε μέσα από την θρησκεία του,την ιστορία του,την Τουρκοκρατία , εν ολίγοις μεγάλωσε ταπεινά με τελική του άμυνα των κλασικό Ελληνισμό.
    Η υπερηφάνεια του-μας αυτή είναι δυσνόητη από το σύνολο του Γερμανικού λαού.
    Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η θέση του (πονηρού)Έλληνα καταφερτζή είναι ουσιαστικά η αρνητικότητα που εκφράζει απέναντι σε κάθε είδους εξουσίες διαχρονικά, ακόμη και όταν φαίνεται ότι εφαρμόζονται για το γενικότερο καλό αυτός κοιτά πρώτα την οικογένεια,μετά το φιλικό του περίγυρο,και στο τέλος το κράτος.
    Π.Χ.εάν κάποιος στην Γερμανία πετάξει ένα κουτάκι αναψυκτικού στο δρόμο είναι βέβαιο ότι ο Γερμανός που τον ακολουθεί θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία και δεν θα θεωρήται ρουφιάνος όπως στην πατρίδα μας ευτυχώς.
    Αυτός ο λαός έχει μέσα στο αίμα του το πρέπει,ενώ εμείς το γιατί.
    Αυτό που επιφανειακά φαίνεται θετικό εμείς θα το αναλύσουμε και θα το αμφισβητήσουμε,αυτοί απλώς θα το υπηρετήσουν με φανατισμό έως το τέλος.
    Άραγε είναι τυχαίο ότι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς ξεκίνησαν από αυτούς.
    Την Ε.Ε. την βλέπουν ως κατάκτηση τους και όχι ως μία συνολική οργανωμένη προσπάθεια των ευρωπαϊκών λαών.
    Είναι τόσο αισχρή κατά μία έννοια που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα σε διπλωματικό επίπεδο,δέστε πόσο κακία εκπέμπει το βλέμμα τις Μέρκελ στις δημόσιες εμφανίσεις τις όταν την ρωτούν οτιδήποτε για την Ελλάδα.
    Βέβαια το κατόρθωμα των πολιτικών μας να μας λοιδορούν οι οφειλέτες μας είναι τραγικό και εγκληματικό.


    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπαρχει τροπος αντιδρσης! ποτε δεν μου ηταν συμπαθης αυτος ο λαος! σαμποταζ στα γερμανικα προιοντα! το ειδα και σε αλλη ιστιοσελιδα και μου αρεσε σαν ιδεα! καθε ενας ατομικα! οχι γερμανικα τυρια, σοκολατες, και ο,τι αλλο δεν μας ειναι αναγκαιο! να καταλαβαουν την αξια μας! ειναι νομιζω ενας τροπος αντιδρασης που ολοι μπορουμε να το κανουμε χωρις να ρωτησουμε κανενα! για την ελλαδα να παρει ευχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ εχω ξαναγραψει, την Γιουγκοσλαβια την διελυσαν για την ζημια που επαθαν απο τον Τιτο.
    Εμας δεν μπορεσαν να μας συγχωρησουν για τη ζημια που επαθαν στην Κρητη.
    Θελουν να μας κανουν να πονεσουμε και δεν εχουν αλλη ευκαιρια. Αν δεν ειμασταν στην ΕΕ Θα παθαιναμε οπως
    οι Σερβοι.Δεν αποκλειετε ομως να το προσπαθησουνΜε διαφορετικο τροπο. Να μην ξεχναμε του βασιλιαδες
    Οθωνες.
    ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]