Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: Να δημοσιοποιηθούν οι επιστολές Παπανδρέου - Ερντογάν

Τη δημοσιοποίηση των επιστολών που αντάλλαξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως με αυτή την κίνηση ενισχύεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ΄ όλης της ύλης κεκλεισμένων των θυρών, την ίδια ώρα που η Τουρκία προσθέτει όλο και περισσότερα προβλήματα και διεκδικήσεις στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα "προβλήματα και διεκδικήσεις" στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων".
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Επιστολή Α. Σαμαρά για νέα θητεία Κ. Παπούλια

    Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 12:32

    Προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προτείνει την ανανέωση της θητείας στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου Κάρολου Παπούλια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    --------------------------------------------------------------

    Ίσος να ήταν και η μοναδική ευκαιρία να σταματήσει το Εθνοκτόνο Νομοσχέδιο...από ότι φαίνεται δεν είναι στα σχέδια του κυριου Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρίν λίγο καιρό είχαμε πει φαίνεται ότι ο Σαμαράs δεν είναι ο άνδραs που θέλουν οι περιστάσειs.Αυτό το είχαμε πει γιατί είχε δώσει δείγματα τηs ανεπάρκειαs του.Όπωs την παγίδευση από τον Τριανταφυλόπουλο σε απευθείαs συνέντυξη έξω από την ρηγίληs.Την εμφάνηση επίκαθημερινήs βάσεωs πολιτικών όπωs ο Παυλόπουλοs η Γιανάκου και άλλων καταδικασμένων στην συνείδηση των νεοδημοκρατών .Η έκδηλη ανεπάρκεια του να αρθρώσει έστω καί έναν υποτιπόδη αντιπολιτευτικό λόγο και τέλοs η συμπόρευση με το πασόκ στο θέμα τηs εκλογήs του Παπούλια νωρίτερα .Νομίζονταs με αυτήν την συμπαιγνία θα αποροφηθούν οι κραδασμοί στον Ελληνικό λαό, Έ λοιπόν κάνει λάθοs΄. Καί εμείs δικαίωs τον κατατάσουμε οριστικά στό πάνθεο των ακηδων δηλαδή κωστάκηs γιωργάκηs αντωνάκηs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καί όσο για την δημοσίευση των επιστολών θα τίs δει ανηρτημένεs στίs τούρκικεs εφημερίδεs όταν το αποφασίσει ο ερντογάν .Υπάρχει και άλλη λύση βεβαίωs, να μάθει το παριεχόμενο τουs απο την ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_3075.html

    Με συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά και άνωθεν δυνάμεων ξανά Κάρολος

    Η Βουλή θα επανεκλέξει τον Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου .Η ορκωμοσία θα γίνει στις 12 Μαρτίου.
    Την διαδικασία επανεκλογής του κ. Παπούλια συζήτησαν σήμερα , ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
    Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Παπούλια, ότι είναι ευρύτατη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι τίμησε το αξίωμα και ότι σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και Πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας. Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον, ενώ ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

    «Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Νωρίτερα, την στήριξή του στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια εξέφρασε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    ---------------------------------

    Έτσι εξηγείται και η αναβολή καταθέσεως του Εθνοκτόνου Νομοσχεδίου, τώρα δεν υπάρχουν αλλα εμπόδια εκτος από τον Ίδιο τον Ελληνικό Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]