Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Επίθεση ειρήνης" από την Τουρκία

Να μην πετούν στο Αιγαίο πολεμικά αεροσκάφη!!!

Μια τολμηρή πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Η πρόταση του κ. Ντεμιρτάς αναφέρεται στη μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τη διακοπή υπερπτήσεων μαχητικών αεροπλάνων πάνω από το Αιγαίο.
Την ώρα που όλοι στην Ελλάδα συζητούσαν το απόρρητο σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Βαριοπούλα», για δημιουργία θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, ένας κορυφαίος Τούρκος επιχειρηματίας από την περιοχή του Αιγαίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, επισκεπτόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ζήτησε «να μην πετούν πάνω από το Αιγαίο πολεμικά αεροσκάφη».
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «στη θέση του ήχου των πολεμικών αεροσκαφών προτιμούμε να ακούμε τις φωνές των γλάρων και στη θέση των πολεμικών πλοίων θέλουμε να βλέπουμε μεταξύ των δύο ακτών πλοία που να μεταφέρουν φορτίο και επιβάτες».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι στηρίζει ολόψυχα τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου, οι οποίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια των καλών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ας σημειωθεί πως το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης εδώ και 15 χρόνια καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. «Στην ανάπτυξη των τουρκο-ελληνικών σχέσεων δεν αποβλέπουμε μόνο για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, αλλά παράλληλα στοχεύουμε σε μια μόνιμη φιλία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντεμιρτάς.
Οπως τόνισε ο κ. Ντεμιρτάς «αμφότερες οι χώρες, Τουρκία και Ελλάδα, ένα πολύ σημαντικό μέρος του εθνικού εισοδήματός τους το αφιερώνουν στους εξοπλισμούς. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η ειρήνη στο Αιγαίο δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός νέου πιλότου του οποίου το δάκτυλο βρίσκεται πάνω στο κουμπί της βόμβας».
Ο κ. Ντεμιρτάς ζήτησε τη στήριξη του Πατριάρχη εκφράζοντας την επιθυμία να πάρει μέρος την 1η Σεπτεμβρίου στην «Αλυσίδα Ειρήνης» 1.100 μέτρων που θα δημιουργηθεί από πλοιάρια και των δύο χωρών ανάμεσα στο Κουσάντασι και τη Σάμο, στο στενότερο σημείο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο. Ο πρόεδρος επισήμανε πως αυτή η περιοχή έχει μεγάλη σημασία, εκεί πριν από χρόνια είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση Γεωργίου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στη Σάμο, η οποία και κατέστη σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Και μετά από αυτά, σήμερα δεκαέξι μαχητικά αεροσκάφη έστειλε η τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο σήμερα να πνίξουν τις "φωνές των γλάρων".
Πιο συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί από 16 μαχητικά αεροσκάφη σε μεμονωμένες περιπτώσεις προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και δώδεκα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ από τα 16 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό.
Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο. Αυτά για όσους ελπίζουν να ακούνε μόνον τα χαρούμενα γλαροπούλια να πετούν αμέριμνα στο Αιγαίο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα συμφωνούσα με τα δύο εκλεκτά τέκνα τηs Τουρκίαs τον Βαρθολομαίο Πατριάρχη Ισταμπούλ και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου τον μπέη εκρεμ Ντεμιρταs υπο μια προυπόθεση.Να έδιναν και σε εμάs τούs Έλληνεs λαικούs Τουρκικά διαβατήρια και όχι μόνο στούs αρχιερείs τηs εκλησίαs τηs κρήτηs.Επίσηs να μαs καλούσαν να πιούμε αυτό το υπέροχο ποτό την κοκα κόλα που μετά την πώσιν τηs ξαχνάs τα πάντα και πατρίδα και οικογένεια και καθήκον και τέλοs να μαs εντάξουν στην μεγάλη Οθωμανική συμπολιτεία. Αρκεί να μην καταπιούμε όπωs ο Βαρθολομαίοs μαζι με την κόκα κόλα και την αρκούδα τηs .Γιατί τότε θα σκάσουμε σαν μερικούs koιλιόδουλουs του πατριαρχείου και δεν θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην προ του 1821 εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, να μην πετούν στο αιγαίο τα ελληνικά, αλλά τα τουρκικά να πιάνουν όλη την ασία!κ τα δικά μας που θα πετούν?μήπως εμείς να κάνουμε αερομοντελισμό?!!! έλεος...πόσο μας υποτιμούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]