Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη πληρώνει την τουρκική δικαιοσύνη, για να γίνει καλύτερη!

Με κονδύλια από τα ταμεία της Ε.Ε. εκσυγχρονίζεται η -πολλαπλά κατακρινόμενη από τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Τουρκία.
Οπως έγινε γνωστό από το «Τμήμα Ενίσχυσης των δυνατοτήτων σε θέματα δικαστηρίων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης», η Τουρκία, παρόλο που δεν είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε., έχει ήδη χρηματοδοτηθεί, από τον Ιανουάριο του 2008, με 3.000.000 ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, για την «πιλοτική» λειτουργία πέντε δικαστηρίων, στις περιοχές Μαρντάν, Ρίτσε, Μαναβγάντ, Αϊντίν και Κόνια, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός νέου συστήματος διαχείρισης της Δικαιοσύνης στη χώρα.
Στόχος, η βελτίωση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας του δικαστικού συστήματος, καθώς και η επιτάχυνση του δικαστικού έργου στην Τουρκία.
Μετά την πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του νέου αυτού συστήματος διαχείρισης της Δικαιοσύνης στην Τουρκία, που έγινε από τον Αχμέτ Καχραμάν, γενικό γραμματέα της τουρκικής κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, στο δικαστικό μέγαρο του Μπαντάν, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση περαιτέρω κοινοτικής χρηματοδότησης, προκειμένου να επεκταθεί το νέο σύστημα και σε ακόμη 20 τουρκικά δικαστήρια.
Απορίας άξιο είναι βέβαια, εάν καταφέρει να λειτουργήσει η τουρκική δικαιοσύνη, τι θα αποφασίσει για τα τουρκική εγκλήματα στην Κύπρο, για τα εγκλήματα κατά των Κούρδων, κατά των Ελλήνων της Τουρκίας αλλά και κατά των συνεχών εγκλημάτων που διαπράττονται στην χώρα των "γκρίζων λύκων" και τα οποία παραμένουν στο σκοτάδι της πλήρους ατιμωρησίας... Αυτή είναι η Τουρκία που η Ευρώπη προσπαθεί να εκπολιτίσει και ίσως θα ήταν φρονιμότερο να το σκεφτούν αρκετά οι ευρωπαίοι ηγέτες πριν βάλουν το φίδι στον κόρφο των ευρωπαίων πολιτών...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αυτή είναι η Τουρκία που η Ευρώπη προσπαθεί να εκπολιτίσει και ίσως θα ήταν φρονιμότερο να το σκεφτούν αρκετά οι ευρωπαίοι ηγέτες πριν βάλουν το φίδι στον κόρφο των ευρωπαίων πολιτών..."

    Εδω καταφεραν να βαλουν σε μερικους μηνες το τρομοεμβολιο και στην Τουρκια θα κολλησουν??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]