Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικοινωνιακή επίθεση της Άγκυρας εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Επιμένει η Άγκυρα στη διπλωματική αντεπίθεση και στον διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με την Αθήνα εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί κάτι παραπάνω από «μηδενικά προβλήματα» με την Ελλάδα.
Κι ενώ αναμένεται η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή τού Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θίγει όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, του Αιγαίου, των μειονοτήτων και της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν το επικοινωνιακό μπαράζ δηλώσεων.
«Είμαστε έτοιμοι για λύση»
Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, η εμφάνιση του οποίου στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη προκάλεσε αίσθηση, κυρίως με την πρότασή του για σύσταση διμερούς Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, επανήλθε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ», στην οποία διευκρινίζει ότι προτείνει τη συγκεκριμένη δομή και για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι για τη λύση του προβλήματος του Αιγαίου. Στόχος της Τουρκίας είναι η επικράτηση της ειρήνης στο Αιγαίο και η αύξηση του εμπορικού δυναμικού των δύο χωρών».
«Οι Τούρκοι μάς έχουν συνηθίσει σε ανάλογη κινητικότητα εν όψει σημαντικών ημερομηνιών και ο Δεκέμβριος είναι πολύ κρίσιμος για την ενταξιακή πορεία τής Τουρκίας», σημειώνει αρμόδια διπλωματική πηγή, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι η επιστολή Ερντογάν έχει «εποικοδομητικό πνεύμα» δεν σημαίνει ότι η ατζέντα του θα γίνει αποδεκτή από την Αθήνα.
Η επίσκεψη Ερντογάν
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως η δεδηλωμένη ετοιμότητα του Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, δεν σημαίνει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τότε. Κι αυτό διότι, όπως λένε οι ίδιες πηγές, αν η επίσκεψη δεν έχει προετοιμαστεί καλά και αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινωθεί, δεν υπάρχει λόγος να γίνει τόσο σύντομα μόνο επειδή το επιθυμεί η Άγκυρα, «για να δείξει στην Ε.Ε. ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο κι ότι κάνει προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αρα η Τουρκια απαιτει "πακετοποιηση" των θεματων,κατι που καμια ελληνικη κυβερνηση δεν δεχθηκε μεχρι σημερα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]