Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόοδο στο Κυπριακό και σύντομα, βλέπει ο Μπαγίς

Βιάζεται η Άγκυρα για «επανάληψη διαλόγου»

Βιαστικός να επαναληφθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και διαπραγματευτής στην Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, επιμένοντας ότι τώρα υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων.
Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση των προβλημάτων, επιμένει ο Μπαγίς (δεξιά). Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Μπαγίς εξέφρασε την αισιοδοξία του (χωρίς να την αιτιολογεί) ότι θα παρουσιαστεί πρόοδος στο Κυπριακό μέχρι τον Δεκέμβριο. Επέμεινε όμως ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για «άρση της απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Μπαγίς, επανέφερε ουσιαστικά την τουρκική θέση για χρονοδιάγραμμα λύσης του Κυπριακού μέχρι τον προσεχή Απρίλιο, με βάση την υπόθεση ότι δεν θα επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα ο κ. Ταλάτ.
Ο Δρούτσας
Σε συνέντευξή του στον κρατικό αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας ανέφερε για τις ευρωτουρκικές σχέσεις:
«Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, η θέση της Ελλάδας είναι επίσης γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε υπέρ μιας πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αυτό ίσως ακούγεται κάπως παράξενο για εκείνους που έχουν τη στερεότυπη αντίληψη ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες που μοιράζονται ένα κάπως ταραχώδες παρελθόν και έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν ανοιχτά θέματα, ανοιχτά ζητήματα. Η Ελλάδα έχει την άποψη ότι μέσω της ενταξιακής διαδικασίας μπορούν να εφαρμοστούν και στην Τουρκία οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε η Τουρκία να γίνει πραγματικά μια σταθερή και δημοκρατική χώρα με σταθερούς δημοκρατικούς θεσμούς που να γίνονται σεβαστοί, όπου υπάρχει μέριμνα και σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και ιδίως για την καλή γειτονία, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα. Και φυσικά, με αυτό τον τρόπο μπορεί να λυθεί και το Κυπριακό.
Είμαστε της γνώμης ότι αν η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και κάνει βήματα προς τα εμπρός με καλά δείγματα γραφής σε όλα τα σημεία που προανέφερα, τότε θα πρέπει να ενταχθεί στην Ε.Ε.».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εχετε δει δειγματα καλης γραφης απο την Τουρκια μεχρι τωρα κ.Δρουτσα?????
    Αν ναι,ποια ειναι αυτα??
    Αν οχι, τοτε τι συζηταμε???



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι αφυσικο και εξω απο τη λογικη να χρησιμοποιειται ως επιχειρημα για την υποχωρητικοτητα μας ο μελλοντικος εκδημοκρατισμος της τουρκιας.Ειναι καλυτερα να αφησουν την εξουσια οσοι πιστευουν οτι με τις γελοιες δικαιολογιες τους επιχειρηματολογουν υπερ των συμφεροντων της χωρας,και αυτοι που θα θελησουν να αναλαβουν να ξερουν οτι πρεπει να εισαι ετοιμος για πολεμο αν θελεις να εχεις ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]