Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να προκαλέσει γενοκτονία»

«Ποιά είναι η διαφορά του Αλ Μπασίρ από τον Σιμόν Πέρες, τον πρόεδρο του Ισραήλ;», διερωτώνται Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές, επικρίνοντας την τουρκική κυβέρνηση η οποία στήριξε μέχρι το τέλος την επίσκεψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου προέδρου του Σουδάν στην Τουρκία.
Τελικά ο Χασάν Αλ Μπασίρ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί (όπως κι έγινε) στις εργασίες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που ξεκίνησαν εχθές. Οι αντιδράσεις τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τις ΗΠΑ δημιούργησαν δεύτερες σκέψεις στην Άγκυρα η οποία, χωρίς να υποχωρεί, είχε στείλει το μήνυμα προς τους Σουδανούς με ευγενικό τρόπο ότι θα ήταν καλύτερα να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
Πάντως η συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην κρατική τηλεόραση χθες προκάλεσε αίσθηση. «Να μην μπερδεύουν τη Γάζα με το Νταρφούρ», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απορρίπτοντας ότι στην περιοχή αυτή του Σουδάν δολοφονήθηκαν 300 χιλιάδες άνθρωποι, γεγονός που ανάγκασε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Αλ Μπασίρ για εγκλήματα πολέμου. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Ισραήλ για τα εγκλήματα στη Γάζα, στην περίπτωση του Σουδάν τηρεί διαφορετική στάση. «Στη Γάζα σκοτώθηκαν 1.500 άνθρωποι, αν γινόταν κάτι τέτοιο στο Νταρφούρ θα το παρακολουθούσαμε. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να προκαλέσει γενοκτονία.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα το έλεγα στον Αλ Μπασίρ ανοικτά: Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν έχεις δικαίωμα».
Και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ είχε ζητήσει την Παρασκευή από την Ε.Ε. να μην ανακατεύεται. «Ποιοι είναι αυτοί που θα μας λένε τι να κάνουμε;», δήλωσε.
Μέσα στο παραλήρημα όμως των δηλώσεών του ο τούρκος πρωθυπουργός ξέχασε πως η χώρα του έχει έναν μουσουλμάνο που προκάλεσε πολλές περισσότερες από μία γενοκτονίες. Και το όνομά του είναι ανεξίτηλα γραμμένο στην ιστορία ως Κεμάλ Ατατούρκ... Αλλά η επιλεκτική μνήμη είναι μία ασθένεια που συνηθίζεται στους... ενόχους!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ10 Νοεμβρίου 2009 στις 6:23 μ.μ.

    Ο ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζομαστε συμφωνιες γεωστρατηγικου χαρακτηρα με την Ρωσια(αγωγοι φυσικου αεριου,οπλικα συστηματα)και εκμεταλλευση του ορυκτου μας πλουτου!!
    Αμεσα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]