Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέτυχε ο «Δύτης 2» της Αντιτρομοκρατικής

Απέτυχε η φιλόδοξη επιχείρηση

Του Γιάννη Σουλιώτη
Επιχείρηση «Δύτης Νο 2» για τον εντοπισμό τρομοκρατών έθεσε σε εφαρμογή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Όπως όμως συνέβη την περίοδο ερευνών για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», το φιλόδοξο σχέδιο δεν είχε την αναμενόμενη κατάληξη.
Η απόπειρα να διοχετευτούν όπλα στα χέρια υπόπτων για τρομοκρατική δράση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του περασμένου Ιουλίου. Τελούσε σε γνώση των επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι καθόλου τυχαία την ίδια περίοδο μιλούσαν δημοσίως για «διασύνδεση τρομοκρατών και οργανωμένου εγκλήματος».
Σε αντιστοιχία με όσα συνέβησαν την περίοδο ερευνών για τη «17 Νοέμβρη», η Αντιτρομοκρατική χρησιμοποίησε ως δόλωμα έναν γνωστό ποινικό, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή, τη δεκαετία του 1990, σε αιματηρή ληστεία στον Πειραιά. Ο συγκεκριμένος, στον οποίο οι αστυνομικοί έδωσαν στο πλαίσιο της επιχείρησης το προσωνύμιο «το Παπί» προσέγγισε, κατόπιν συνεννόησης νεαρό συγκρατούμενό του, ο οποίος φέρεται να διατηρεί δεσμούς με άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συγκαταλέγονται στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής. Αποστολή του συνεργαζόμενου ποινικού ήταν να πείσει τον νεαρό να προμηθευτεί οπλισμό από «δικούς του» ανθρώπους, τους οποίους θα συναντούσε στη διάρκεια άδειας από τη φυλακή. Μέχρις εδώ η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εκτυλίχθηκε όπως είχαν προβλέψει οι αστυνομικοί. Το ραντεβού ποινικών - αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια του Αγίου Στεφάνου και τελούσε υπό την παρακολούθηση των διωκτικών αρχών.
Υπερσύγχρονα μέσα
Οπως αναφέρουν στην «Κ» καλά πληροφορημένες πηγές, επικεφαλής του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής είχε οριστεί καλλίγραμμη αστυνομικός, η οποία εκείνη την ημέρα διακρίθηκε όχι για την αποτελεσματικότητά της, αλλά για τις προοδευτικές ενδυματολογικές της επιλογές, που στάθηκαν αφορμή συνάδελφοί της να της δώσουν το προσωνύμιο «Μάτα Χάρι». Για τον «έλεγχο» της συνάντησης του Αγ. Στεφάνου και την παγίδευση των οχημάτων διαφυγής των υπό παρακολούθηση ατόμων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα. Παραταύτα, είτε γιατί αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών είτε γιατί είχαν ευθύς εξαρχής λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, οι νεαροί που διαπραγματεύτηκαν την αγορά οπλισμού χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους μηχανές μεγάλου κυβισμού με συνέπεια το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής να χάσει τα ίχνη τους! Σύμφωνα με μια εκδοχή η αγοραπωλησία, άγνωστο γιατί, δεν ολοκληρώθηκε. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το αντίθετο. Παρόμοια κατάληξη είχε επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της CIA για την εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη. Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Δύτης» προέβλεπε να διοχετευτούν όπλα παγιδευμένα με μικροσκοπικούς πομπούς στα χέρια τρομοκρατών, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα και τα κρησφύγετά τους. Τα όπλα πουλήθηκαν, η παρακολούθηση του σήματος που εξέπεμπαν, ωστόσο, οδήγησαν τις Αρχές σε ένα κάδο απορριμμάτων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]