Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο" ή απλά η επιβράβευση του ανθελληνισμού;

"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες" - "Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"

Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" η νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου... αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα.
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.η γενική γραμματέας Αποδόμησης της Παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ως διατελέσας τω πάλαι και υπουργός Εθνικής Παιδείας (τότε), γνωρίζετε τα ...καμώματα της "εκλεκτής" σας;
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ14 Νοεμβρίου 2009 στις 8:07 μ.μ.

    ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ξενοδουλοφροσύνη, ο κεμαλισμός και ο νέο-οθωμανισμός της σοσιαλημοκρατικής «αριστεράς» (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) έχει ξεπεράσει και το τελευταίο όριο ανοχής. Προ ημερών, παραμονή 28ης Οκτωβρίου, διαβάσαμε στην «ΑΥΓΗ» (ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ) ότι κακώς δεν επιτρέψαμε την «απλή διέλευση» των δυνάμεων του Άξονα….. Που βρίσκεται η κόκκινη γραμμή; Μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι «θεωρητικοί του δοσιλογισμού»; Τραγική η εύγλωττη επιλογή της Θ. Δραγώνα. Δεν πρέπει να τους περάσει κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερωτημα στο τελος του αρθρου ειναι τελειως αστοχο.
    Ακριβως αυτες οι αποψεις της ειναι τα κριτηρια που μπηκε γ.γ. στο παιδειας.
    Διαμαντοπουλου υπουργος Δραγωνα γ.γ. οι καταλληλοι ανθρωποι στις καταλληλες θεσεις.
    Αντε και με το καλο να καθιερωθουν τα Αγγλικα επισημη γλωσσα στην Ελλαδα για να μην νοιωθουν μειονεκτικα οι οικονομικοι μεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η απουσία ενός σοβαρού ιδεολογικού background τόσο στην αριστερά , όσο και στην φιλελεύθερη δεξιά , οδηγεί τους πολιτικούς ηγέτες της και κάποιους " εμπνευσμένους " οπαδούς της σε ακραίους πολιτικούς ακροβατισμούς . Μία τέτοια "εμπνευσμένη" κυρία είναι και η νέα συνεργάτης του κυρίου Παπανδρέου . Τέτοιοι " εμπνευσμένοι" συνεργάτες , θα προκύπτουν συνεχώς και από διαφορετικές κατευθύνσεις . Μοντέρνοι , σύγχρονοι , περισπούδαστοι στα πανεπιστήμια της αλλοδαπής, ακρωτηριασμένοι χολωμένοι και εθνικά ηλίθιοι , αλλά πετυχημένοι επιστήμονες , αναγνωρισμένης αξίας καθηγητές και μεγάλοι δάσκαλοι των εθνών . Κουράγιο τέτοια είναι φρούτα της εποχής μας και δεν είναι καινούργια φρούτα έχουν και στο παρελθόν ξανά φυτρώσει αλλά ευτυχώς δεν ευδοκίμησαν πουθενά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι απο τους πολιτικούς που έχουμε δεν είναι Έλληνες αλλά Ελληνόφωνοι περιούσιοι...
    Θέλουν να μας τελειώσουν όσο γρηγορότερα γίνεται και να μας αντικαταστήσουν με Ανατολίτες που τους θεωρούν πιο εύκολους και λιγότερο απείθαρχους.
    Το ζήτημα είναι οτι ο λαός δεν το έχει αντιληφθεί και πλέον είναι μάλλον αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από οργανωμένες αντιδράσεις για το ποιόν της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας (υπουργός Διαμαντοπούλου Bildenmperg, υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου μάλλον εβραία, Δραγώνα γ.γ.με αυτές τις ιδέες που ιαβάσαμε, προηγούμενος υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο σαηεντολόγος Π. Ευθυμίου), νομίζω ίτι πρέπει να γίνεται ιδιαίτερη εκτενής ενημέρωση καθημερινά στα παιδιά μας από την οικογένεια. Να επισημαίνεται κάθε ανθελληνική προπαγάνδα του υπουργείου για να μην επηρεάζονται οι νέοι μας.

    Θα πρέπει να οργανωθούμε κατά ομάδες ώστε να ενημερώνουμε με ειδικά μαθήματα τα παιδιά μας ώστε να μην περάσει η γραμμή του υπουρείου και των σχολικών βιβλίων.

    Είναι η ώρα για το κρυφό σχολειό που θα μορφώσε εθνικά τους ελληνόπαιδες. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τη κατάργηση της δημόσιας παιδείας, όχι μόνον ως άχρηστης και πολυέξοδης, αλλά και ως επικίνδυνης πλέον. η μόρφωση των παιδιών μας θα πρέπει να ανατεθεί σε δασκάλους που θα περνάνε από την έγκριση των γονέων απευθείας, τουλάχιστον για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια.

    Δεν μιλώ για τα σημερινά ιδιωτικά σχολεία αφού και αυτά είναι μέρος του συστήματος της δημόσιας παιδείας και υπάκουα στην γραμμή του υπουργείου. Μιλώ για επανάσταση στην παιδεία. Να πάρουν οι γονείς την κατάσταση στα χέρια τους, όπως παραδοσιακά γινότανε πριν από την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους που ακολούθησε οργάνωση της παιδείας κατά τα δυτικά πρότυπα.

    Για να μήν κάνουν τα παιδιά μας νεοταξίτες γενίτσαρους, σαν την ηγεσία του υπουργείου και του συνδικαλισμού.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Δημήτριο Ταμυνέα

    Και την Γιαννάκου την έστειλε ο λαός στον αγύριστο αλλά την απολαμβάνουμε πρώτη ευρωβουλευτίνα μας.

    Η Νέα Τάξη από αυτό που ξέρει δεν σαστίζει. Τα πανεπιστήμια του Σόρος έχουν ανεξάντλητα αποθέματα φιλόδοξων ανίκανων γενίτσαρων...

    Χρειάζεται πολύ μεγάλη επαγρύπνηση και δουλειά ασταμάτητη για να βγούμε από το τέλμα. Αλλά δεν θα τους περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλάδα πάντα είχε Εφιάλτες και πάντα χάρη σε αυτούς οι άλλοι κάνανε ότι ήθελαν.
    Είναι γνωστό σε όλους όσους λίγο διαβάζουν ιστορία ότι οι Εβραίοι του Ισραήλ (και όχι μόνο)στην προσπάθειά τους για επικράτηση στον κόσμο και εφαρμογή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν δρουν μόνοι τους αλλά εξαγοράζουν και συνειδήσεις και ιστορικά στοιχεία από απανταχού προοδευτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΝΜΑΚΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]