Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tα μεγάλα σφάλματα του Καραμανλή

του Πάτροκλου Κουδούνη
Καλό παιδί ο Κώστας Καραμανλής. Τόσο προσηνής και συμπαθής που σίγουρα θα ήθελες να τον καλέσεις για μπίρες και μεζέδες στο αγαπημένο σου κουτούκι. Δεν είναι σνομπ, δεν έχει ύφος, δείχνει σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Και δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι!
Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας δεν είναι ο γείτονάς μας. Είναι ο μέσος άνδρας που πάει το πρωί στη δουλειά του, γυρίζει το μεσημέρι να κοιμηθεί, είναι ικανοποιημένος με τους δύο μέτριους μισθούς που λαμβάνει αυτός και η γυναίκα του, ενώ κάθε βράδυ ευχαριστεί τον Θεό επειδή μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αφού η θέση που κατέχει δεν έχει ευθύνες και ο ίδιος δεν οφείλει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις. Ενίοτε ποτίζει τις γλάστρες του μπαλκονιού του και παίζει και τζόκερ.
Τίποτε από αυτά δεν είναι φυσικά μεμπτό... για τον μέσο άνδρα. Αν όμως σκέφτεται περίπου έτσι και ο πρωθυπουργός της χώρας, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και για εκείνον και για τη χώρα.
Ο Κώστας Καραμανλής υπέπεσε σε τεράστια σφάλματα που αποδεικνύονται μοιραία όχι μόνο για την παράταξή του αλλά για όλη την ελληνική κοινωνία.
Η πλειονότητα του ελληνικού λαού ήταν έτοιμη να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει σχετικά με την "επανίδρυση του κράτους", την πάταξη της φοροδιαφυγής, την παιδεία κ.λπ. Η αποτυχία ήταν παταγώδης διότι η προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν ανύπαρκτη.
Λέγανε πολλοί από νωρίς ότι ο Καραμανλής είναι τεμπέλης, βαριέται τη δουλειά, ενώ προτιμάει να παίζει playstation και να τρώει σουβλάκια. Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν αυτό. Ένας πρωθυπουργός και να θέλει δεν μπορεί να τεμπελιάζει.
Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε ψυχή να πάρει αποφάσεις. Αν εξαιρέσουμε τα εθνικά θέματα (Κύπρος, Βέτο στο Μακεδονικό) όπου -ασχέτως αν δεν είχε άλλη επιλογή- στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα δεν τολμούσε να λάβει καμιά απόφαση.
Του έλεγε ο Σουφλιάς ότι δεν ήθελε να δημιουργηθεί υπουργείο Περιβάλλοντος κι εκείνος υπάκουγε. Του έλεγε ο λαός να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας κι εκείνος άκουγε τη Μαριέττα. Του έλεγε ο Ρουσσόπουλος ότι δεν είναι κακό να δουλεύει η γυναίκα του στο MEGA και να εκδίδει εφημερίδες κι αυτός την κάλυπτε. Του έλεγε ο Βουλγαράκης, του έλεγε η Ντόρα, του έλεγε ο Μεϊμαράκης κι αυτός, καλό παιδί είναι, τους άκουγε όλους. Μόνο τον λαό δεν άκουγε ο ευθυνόφοβος ρήτορας και ιδού πού κατέληξε!
Κατάφερε να αναστήσει ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και να κάνει -πιθανότατα- πρωθυπουργό έναν Γιώργο Παπανδρέου που πριν από δύο χρόνια κόντεψε να βρεθεί στο σπίτι του για πάντα.
Κατάφερε να παραδώσει τα δημόσια ταμεία σε χειρότερη θέση από αυτή στην οποία τα βρήκε. Κατάφερε να διαβρώσει ακόμα περισσότερο ένα ήδη καταρρακωμένο Δημόσιο.
Και βέβαια, κατάφερε να απογοητεύσει ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς του, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαπίστωσαν ότι το μοναδικό προσόν του Καραμανλή είναι το επίθετό του.
Άτολμος, άψυχος και ουδέτερος σαν Ελβετός, κινήθηκε στις παρυφές της αποτελεσματικότητας σαν γερασμένος κομπάρσος.
Απολογείται τώρα απελπισμένα και ζητάει να τον ξαναψηφίσουμε για να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Τέσσερα χρόνια όμως τώρα κρατάει εκεί τον ίδιο υφυπουργό επιβραβεύοντας ουσιαστικά τις επιδόσεις του.
Ανερυθρίαστα ζητά τη στήριξη των πρώην ψηφοφόρων του όταν επιδεικτικά τους αγνοεί και τους προκαλεί τοποθετώντας τη "μαυρισμένη" Μαριέττα Γιαννάκου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η ίδια δε, αξιοπρεπής πολιτικός, δήλωνε προ τετραμήνου ότι δεν σκόπευε να πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ο Καραμανλής και η παρέα του.
Μας λέει ότι άλλαξε, αλλά ακόμα και τώρα δεν τολμά να περάσει τη γραμμή του, με την οποία κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνούσε. Αδύναμος μπροστά στα κελεύσματα των γεροντοβαρώνων, έβαλε ξανά στα ψηφοδέλτια τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον θείο Αχιλλέα!
Λυπούμαι γι' αυτά που παραδέχομαι και γράφω εδώ γιατί είχα πιστέψει κι εγώ στον Καραμανλή. Η τρομακτική του όμως δειλία και η επιμονή του στα μεγάλα και διαρκή λάθη με αναγκάζουν πλέον να δανειστώ μία φράση του Γκράουτσο Μαρξ και να του πω: "Δεν ξεχνώ ποτέ πρόσωπα, αλλά στη δική σου περίπτωση θα κάνω μια εξαίρεση"!
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. -Περιμέναμε να δικάσει και δημεύσει την περουσία από όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

    -Περιμέναμε να μην δούμε μια από τα ίδια τύπου Τσιτουρίδη, Βουλγαράκη, Μαγγίνα, Ρουσόπουλου και Αριστοτέλη. Ούτε αυτό έγινε.

    -Περιμέναμε να δούμε περισσότερα στη εξωτερική πολιτική. Να μην μπαίνει ο Τούρκος στην αυλή μας σαν να ήταν δικη του, και περισσότερες χώρες να αποκαλούν την FYROM Μακεδονία.

    -Περιμέναμε να δούμε ξεκαθάρισμα στον ΟΤΕ και όχι σύμπνοια Αλογοσκούφη-Βουρλούμη με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ γενικούς διευθυντές που είναι ΑΚΟΜΑ γενικοί διευθυντές.

    Και το χειρότερο που ευθύνεται είναι ότι θα φέρει ξανά το ΠΑΣΟΚ με τα λαμόγια στην εξουσία να εξακολουθήσουν να λυμαίνονται την χώρα. Αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο από όλα. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]