Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτά που δεν μας λέει ο Καραμανλής...

Μεγάλες, πικρές και... ακριβές αλήθειες!

Σήμερα την ελευθέρια μας την εξαγοράζουν οι τράπεζες. Όποιος χρωστάει είναι δέσμιος τον τραπεζών και ο αριθμός των δέσμιων μεγαλώνει γεωμετρικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα χρέη των νοικοκυριών ήταν το 1993, 616 εκατ. ευρώ και το 2006 έφτασαν τα 63 δις ευρώ!
Πως φτάσαμε σε αυτό τον αριθμό και σε αυτήν την εξάρτηση από τις τράπεζες; Πως βρέθηκε ο μισός ελληνικός πληθυσμός χρεωμένος στις τράπεζες;
Πρώτα απ' όλα έπρεπε να είχαν με το μέρος τους τον νόμο. Όλα άρχισαν το 1980 με το νόμο των πανωτοκιών , που θεσπίστηκε από τον υπουργό Έβερτ. Ο θεσμός αρίθμησε 1,5 εκατομμύρια υπερχρεωμένους! Το 1987 ήρθε η έκθεση της λεγόμενης «επιτροπή Καρατζά» (υφυπουργός οικονομίας) όπου παρουσίαζε τις προτάσεις του για την απελευθέρωση του τραπεζικού κράτους από τον κρατικό έλεγχο. Με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού οικονομίας Σημίτη το σχέδιο τους άρχισε να υλοποιείται και ήταν έτοιμο μέχρι το 1993.
Το σχέδιο περιλάμβανε: τον καθορισμό τον καταθέσεων και των χορηγήσεων από τις ίδιες τις τράπεζες, κατάργηση κάποιων περιορισμών στα όρια χορήγησης δανείων σε νοικοκυριά και κατάργηση των περιορισμών στην χορήγηση συναλλάγματος (φυσικά όλα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού).
Επίσης την ίδια περίοδο καταργήθηκε και η επιτροπή βιοτεχνικών πιστώσεων άρα και η υποχρέωση των τραπεζών να καταθέσουν το 10% των νέων πιστώσεων τους σε ειδικό λογαριασμό, για την χορήγηση δανείων με ειδικό ευνοϊκό καθεστώς για τις μικρομεσαίες επιχείρησης! Και όλα αυτά έγιναν στην προσπάθεια της «παγκοσμιοποίησης», όχι να βγάλει λεφτά, τι να τα κάνει άραγε αφού όλα ανήκουν σε αυτήν ,αφού όλα είναι κατατεθειμένα σε κάποια τράπεζα, και αν βγουν πάλι σε τράπεζα θα καταλήξουν, αλλά για τον δικό μας έλεγχο. Για αυτό και τα δίνει τόσο εύκολα, για αυτό και η νοοτροπία της να σε κλέψει ακόμα και αν ξέρη πως δεν έχει να τις δώσεις παραπάνω. Ζητάνε την εξάρτηση μας από κάτι, γιατί οι ελεύθεροι πολίτες είναι επικίνδυνοι.
Και φυσικά σε όλα αυτά βοήθησε η προπαγάνδα, μέσο τηλεόραση, ραδιόφωνου, διαφημίσεων σε ηλεκτρονικά μέσα αλλά και σε αφίσες στο δρόμο, σε περιοδικά, εφημερίδες μέχρι και σε ηλεκτρονικά παιχνίδια! Ο υπερκαταναλωτισμός, το Αμερικάνικό Όνειρο που είναι να γίνουμε πλούσιοι να έχουμε περισσότερα απ' όσα μας χρειάζονται κατάληγε πάντα σε ένα πράγμα: να δανειστούμε! Και έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση, να δουλεύουμε για να ξεχρεώνουμε τα χρέη έτσι ώστε να μην φωνάζουμε για αυτά που γίνονται γύρο μας που είναι όλο και χειρότερα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Σωστές οι επισημάνσεις για τον έλεγχο των μαζών ,μόνο που υπάρχει και κάτι άλλο.Χρειάζονται συνεχώς καινούργιες αγορές γιατί το οικονομικό σύστημα θα καταρεύσει χωρίς καινούργια κορόιδα.Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν για το κεφάλαιο και κερατάς και δαρμένος για μας.
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οικονομικο συστημα χρειαζεται επενδυσεις και παραγωγη!!
    Αντι οι πολιτικαντηδες να στιψουν το μυαλο τους πως να γινει η Ελλαδα οικονομικα ισχυροτερη, κοιτουν πως να κοροϊδεψουν τους Ελληνες πολιτες.
    Ποσα Χρηματιστηρια πρεπει να λαβουν χωρα για να ξυπνησουμε????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το οικονομικό σύστημα που έχουμε έχει ως βάση το χρήμα ως χρέος, δηλαδή χωρίς υλική υπόσταση.Έχουν παραχθεί 5 φορές περισσότερα χρήματα απο όσα μπορεί να παράγει ο πλανήτης .προτείνω το dc "money as debt" για κατανόηση του οικονομικού συστήματος το οποίο οδηγεί όλο τον πλανήτη στη καταστροφή.Όσο για την Ελλάδα δεν αφήσαμε τομέα της εγχώριας παραγωγής που να μην τον εκχωρήσουμε σε ξένους.σταφίδα ,λάδι,σύκα,πορτοκάλια ,μαστίχα και παράγουμε μπαμπάκι που είναι ασύμφορο αλλά βολεύει τους συνδυκάλες.κόστος συλλογής του λεσβιακού ελαιόλαδου 2,50 .τιμή που πωλείται 1.90 στην καλύτερη των περιπτώσεων και για το καλύτερο λάδι.Για ποιά παραγωγή μιλάμε;Είμαστε ένα παγκόσμιο παραάδειγμα προς αποφυγήν.Ξαναγίναμε δούλοι και οι δούλοι ποτέ δεν έχουν πρόβλημα, το πολύ-πολύ αντί του κομματικού αφέντη να έχουν στο σβέρκο το Τούρκο.
    καλη σας μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]