Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι καλύτεροι, οι χειρότεροι κι εμείς...

Ανδραγάθημα η ανοχή των πολιτών...
200 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψει η «μη έχουσα» Ελλάδα γι αυτό το εκλογικό πανηγύρι. Τόσα θα ξοδευτούν γι αυτές τις εκλογές παρωδία, με ένα και μοναδικό στόχο.
Να μας αλλάξουν την πεποίθηση. (Μαζί και τα φώτα)
Να σταματήσουμε να λέμε δηλαδή ότι «ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον» (πρόκειται για την επί το ευγενικότερον εκδοχή του γνωστού. «όλοι είστε τα ίδια σκατά» ) και να αναφωνήσουμε γελαστοί και τρισχαριτωμένοι κραδαίνοντας το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο στο χέρι πως...
«Αυτός είναι ο καλύτερος»
Και οι «παράπλευρες» ίσως απώλειες αυτού του τραγέλαφου, θα είναι να δούμε - ανάμεσα σ όλα τα υπόλοιπα - και μια νέα γενιά πισωγλέντηδων να καταλαμβάνει βουλευτικά έδρανα, για να υπερασπίσουν δήθεν τα νώτα μας αυτοί που δεν κατάφεραν να υπερασπίσουν τα δικά τους.
ΞΕΠΕΣΜΟΣ
Ξεπεσμός της πολιτικής.
Ξεπεσμός των αξιών.
Ξεπεσμός της ίδιας της Ελλάδας.
Διαφορετικότητα στη λογιστική διαχείριση, με περισσότερη ή λιγότερη γαρνιτούρα εντιμότητας στη διαχείριση των κοινών, και δίκιου στην αντιμετώπιση των ασθενέστερων, σαφώς και μπορεί να υπάρξει.
Στο κάτω - κάτω της γραφής, στην Ελλάδα της λοβιτούρας, της διαφθοράς και της κοινωνικής αναλγησίας, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ζητούμενο, αυτό που θα έπρεπε θεσμικά και πρακτικά να είναι δεδομένο και από κάθε άποψη αδιαμφισβήτητο.
Αυτό όμως είναι και αποκαλυπτικό της καθολικής σήψης του πολιτικού συστήματος.
Η υποβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο της αναζήτησης ενός έντιμου λογιστή κι ενός καλοκάγαθου επιμεριστή του κοινωνικά δίκαιου για να μη καταντά κοινωνικά ανάλγητο και κατάφωρα προκλητικό.
Ως προς αυτό αντιπαρατίθενται και τα πολιτικά κόμματα.
Με τα μεγάλα και μικρά τους ψέματα.
Με τις μικρές και μεγάλες τους υποσχέσεις..
Με τα μεγάλα και μικρά καλάθια που πήραν ανά χείρας για να περιδιαβούν το εκλογικό νυφοπάζαρο.
Με τις μικρές και μεγάλες μεγαλοστομίες τους.
Με τα περισσότερο ή λιγότερο απατηλά όνειρά τους.
Πάνω απ όλα όμως με την επίμονη προσπάθειά τους να πείσουν τους αφελέστατους ιθαγενείς, πως τα ίδια δεν έχουν παρελθόν και πως αυτός ο λαός δεν έχει μνήμη.
Και μέσα σ αυτόν τον ορυμαγδό του ξέφρενου παραμυθιάσματος, της πολιτικής μεγαλοστομίας , και του αγωνιστικού υπερφιαλισμού, εμείς επιμένουμε να διακρίνουμε το πλπεον επικίνδυνο σύμπτωμα.
Υπάρχει μία ένοχη σιωπή.
Μία καθολική σιωπή αποκαλυπτική της και της καθολικής τους συμφωνίας.
Μία καθολική "συνωμοσία" αποσιώπησης, απόκρυψης και συνειδητού προσπεράσματος στο πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών.
Και αυτή την αλήθεια δεν την αναιρούν για κανέναν κάποιες επιμέρους εξάρσεις, στο βαθμό που δεν εντάσσονται σε ένα πλαίσια με ξεκάθαρο ιδεολιγικοπολιτικό προσανατολισμό.
Γι αυτό και από αυτή τη διαπίστωση ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ.
Τα παλιομοδίτικα τεχνάσματα και οι παραπλανητικοί ψευτοϊδεολογισμοί.
- Εφευρέθηκαν εν μια νυκτί για να καλύψουν την πασιφανέστατη πολιτική γύμνια, επιστρατεύοντας τον πολιτικό καιροσκοπισμό, εφήμερα, πολιτικά κοντόφθαλμα, χωρίς σχεδιασμό και μακρόπνοη στόχευση.
- Την επιβεβαίωσαν όμως με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αυτή τη γύμνια.
- Συνιστούν αφελείς πολιτικές που υποτιμούν κατάφωρα την κρίση του πολίτη
Αυτή λοιπόν η καθολική ένοχη σιωπή, αφορά στα κορυφαία προβλήματα του τόπου.
Σ εκείνα τα προβλήματα που συνδέονται άμεσα με το μέλλον του και την προοπτική του, και για όλα τούτα κανείς δεν έχει τίποτε να πει.
Τα ξαναθέτουμε γι ακόμη μια φορά, όχι μόνο για να αποδειχτεί μέσα από τις ανύπαρκτες γι αυτά απαντήσεις Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ανεξαίρετα...
αλλά γιατί πιστεύουμε ότι ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι επίμονος και πιεστικός απέναντι σε κάθε φιλόδοξο πολιτικάντη που έχει το θράσος να ζητά την ψήφο του.
1. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ πιέζουν αποφασιστικά για κλείσιμο του σκοπιανού σε μια κατεύθυνση που αν γίνει αποδεκτή θα συνιστά ασυγχώρητη εθνική προδοσία. Τι θα κάνει γι αυτό το κόμμα που θα ψηφίσω;;;
2. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ πιέζουν αποφασιστικά για τη νομιμοποίηση της τουρκικής αλητείας στο Αιγαίο, κι αυτό στο όνομα της διευθέτησης των ευρύτερων νατοϊκών σχεδιασμών. Τι θα κάνει γι αυτό το κόμμα που θα ψηφίσω??? Τι θα κάνει αύριο το πρωί για να σταματήσει το Αιγαίο να είναι ξέφραγο αμπέλι και ν ανατείλει ξανά ο Ήλιος στις γκρίζες ζώνες που δημιούργησαν οι ενδοτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν;;;
3. Τι θα κάνει το κόμμα που θα ψηφίσω για τον τούρκο διοικητή στη Λάρισα που η παρουσία του θα αποδιαρθρώσει συνολικά την εθνική άμυνα της χώρας στην μια και μοναδική ίσως κρίσιμη στιγμή??? Τι δεσμεύεται να κάνει από την επόμενη των εκλογών για να θέσει οριστικό τέλος στην ασύδοτη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή;;;
4. Οι επιταγές της Νέας Τάξης είναι: πλήρης αφελληνισμός της παιδείας, απόλυτος εκφυλισμός της εθνικής συνείδησης, βραχυπρόθεσμη «τραχανοποίηση» του κοινωνικού ιστού και αυτοκατάργηση του πολιτισμικού του υπόβαθρου ΚΑΙ με τις κατευθυνόμενες ορδές λαθρομεταναστών. Τι σκοπεύετε να κάνετε;;;
5. Οι ανακατατάξεις στα Βαλκάνια, κι αυτό σε συνδυασμό με τη σχεδιασμένη παρέμβαση των τούρκων στην περιοχή, απαιτούν συνολική επανεξέταση των νέων γεωπολιτικών δεδομένων, και επανεξέταση των νέων στρατηγικών πολιτικών. Τι έχετε σκεφτεί πάνω σ όλα τούτα;;;
6. Το κυπριακό δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με όλη τη σημασία της λέξης. Η επαναφορά του ενιαίου αμυντικού δόγματος και η ανάγκη να καταστεί, δηλαδή να αναβαθμιστεί σε ευρωπαϊκό αμυντικό δόγμα είναι περισσότερο επείγουσα παρά ποτέ. Ποιες θα είναι λοιπόν οι άμεσες ως προς αυτό πρωτοβουλίες;;;
7. Ποιες είναι οι προτεραιότητες αναφορικά με την ανάγκη άμεσου επανακαθορισμού μιας γενικευμένης γεωπολιτικής στρατηγικής στο χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου;;;
8. Θα υπάρξει Ελληνικό χέρι που θα βάλει την υπογραφή του σε οποιαδήποτε ανθελληνική συμφωνία;;;
Για να μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας.
Μετά από αυτές τις εκλογές ούτε το μεροκάματο θα κριθεί ούτε και πρόκειται ν αλλάξει άρδην η πορεία της οικονομίας χωρίς αντιπαραθέσεις κοινωνικές και αγώνες.
Την ανάγκη αυτών των αγώνων, των δίκαιων, των σεμνών, των ασυμβίβαστων αγώνων, με ξεκάθαρους στόχους και με σαφή προσανατολισμό, η παρούσα στήλη δεν την υποτιμά. Όμως.
Γι αυτές τις "κατά παραγγελία" εκλογές, αυτό είναι και το διακύβευμα.
Και η ανάγκη σαφούς τοποθέτησης πάνω σε όλα αυτά, δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται σε γενικολογίες και φανφάρες.
Οι συγκεκριμένες απαντήσεις θα αποκαλύψουν την διαφορετικότητα αν κι εφόσον υπάρχιε.
Οι γενικολογίες εφευρέθηκαν απλώς για να συγκαλύψουν τη θλιβερή ομοιότητα όλων, στο πιό ύπουλο παιχνίδι που παίχτηκε ποτέ σε βάρος της χώρας μας.
Ιδού η Ρόδος και μη φοβάστε το πήδημα (μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια...)!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "200 εκατ. ευρω το εκλογικο πανηγυρι."

    Αγαπητε Κυριακο,
    δυστυχως θα υπαρξουν παραπανω απο ενα πανηγυρια.
    Αρα μιλαμε για 400 εκατ. ευρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]