Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΤΕ κλείνει το Indymedia!

Δόθηκε διορία πέντε ημερών

Λίγες ημέρες έπειτα από την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση του απελθόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά αναφορικά με την ανωνυμία των bloggers, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει με το Ιντερνετ.
Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.
Στο εξώδικο παρατίθεται απόσπασμα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη (της 18ης Ιουνίου) που καταγγέλλει ότι «το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτον που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα Indymedia Athens, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχώρησε στην κοινοποίηση του εξωδίκου και στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», και στον υπουργό Ανάπτυξης, και στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο οργανισμός θεωρεί ότι γίνεται εσφαλμένη χρήση του δικτύου του, διότι είχε συνάψει συμφωνία με το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας να διατεθεί μέρος του δικτύου των οπτικών ινών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς λόγους και αντ’ αυτού το Πολυτεχνείο διέθεσε ηλεκτρονικούς πόρους στο Indymedia. Το ζήτημα του Indymedia απασχολεί έντονα τη διοίκηση του οργανισμού, διότι έφτασε στο κοινοβούλιο διά της ερώτησης του κ. Πολατίδη (ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική, λίαν παρατεταμένη καμπάνια της εθνικιστικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»).
Επιπλέον, πολύς λόγος για τον προαναφερθέντα διαδικτυακό τόπο έγινε το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Το Indymedia είθισται να «χρεώνεται» το συντονισμό της δράσης των αντιεξουσιαστών και των κουκουλοφόρων, και την ανάρτηση άρθρων και ειδήσεων από τον ευρύτερο χώρο της αναρχίας και της μαχόμενης -ενίοτε και της ένοπλης- Αριστεράς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Όλο και πιό πολιτισμένα όλο και πιό ελεύθερα !
    Του φασιστικού πρίσματος έπεται η φίμωση του portal (αν είναι βέβαια αλήθεια ...).

    Οι ανυποψίαστοι νενέκοι που έλκουν την καταγωγή τους από τους Κοτζαμάνηδες και τα σκοτεινά κρατητήρια της ΕΣΑ καθορίζουν την χώρα !

    ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή δεν είναι ντροπή ένα portal να λειτουργεί ως στόχαστρο στα καμένα μυαλά κάποιων, και να στοχοποιεί ανθρώπους ζητώντας το "τσάκισμά" τους; Σαφέστατα είναι η πρώτη εφαρμογή του μέτρου (και εάν εφαρμοστεί) που επιδιώκει την φίμωση των blogs και ουσιαστικά αποτελεί παραπλάνηση, προκειμένου να εισπράξει την αποδοχή του κλεισίματος του Indymedia, αλλά στη συνέχεια αυτή η αποδοχή θα ορίσει τον κανόνα στον οποίο οι εξαιρέσεις θα γίνονται κατά το δοκούν και κατά το λαβείν...
    Εάν υποκρύπτει φασίζουσα πρακτική, τα ιστολόγια θα αντισταθούν... αλλά θα πρέπει να παραμείνει λειτουργώντας ο ιστοχώρος ο οποίος κατηύθυνε τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων του Δεκεμβρίου; Να παραμείνει σε λειτουργία ο ιστοχώρος που χρησιμοποιείται ως όργανο στα σχέδια αρρρωστημένων εγκεφάλων που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το νόμο, να υπερβούν πάνω από αυτόν και να ισχύει η πλήρης ατιμωρησία για έργα τους; Στο όνομα της ελευθερίας της άποψης ή της ελευθερίας στο δικαίωμα της κατάρριψης της προστασίας των πολιτών να συνεχίσει να λειτουργεί ο συγκεκριμένος ιστότοπος; Εμείς δεν τον καταδικάζουμε, αλλά ούτε και η πολιτεία έχει αυτό το δικαίωμα. Οι πρακτικές του και συγκεκριμένες του λειτουργίες τον έχουν αυτοκαταδικάσει με την κατηγορία "άκρως επικίνδυνος για τους πολίτες"... Εμείς απλά παρατηρούμε (εάν γίνει) το γκρέμισμα του ορμητηρίου των "ανθρώπων των σκιών"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι πρακτικές του και συγκεκριμένες του λειτουργίες τον έχουν αυτοκαταδικάσει με την κατηγορία "άκρως επικίνδυνος για τους πολίτες"

    Αυτό ποιανού γνώμη είναι ; Και με ποιό δικαίωμα επιβάλλεται αυτή η γνώμη ; Μήπως κάποιος επικοινωνεί με τον ... Θεό ;

    Έχω δύο κουκουλοφόρους στο σπίτι (Φυσική και Επιστήμη των Υπολογιστών - UOA), αυτοί λοιπόν γύριζαν με κόκκινα μάτια από τις "ουσίες" της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα έχουν κόκκινα μάτια γιατί διαβάζουν νύχτα μέρα λόγω εξεταστικών - είναι όμως έτοιμοι να ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ στους δρόμους αν χρειαστεί ! Καταδικάστε τους και είναι σαν να καταδικάζετε τους εαυτούς σας, σαν να υποθηκεύετε την δική σας ζωή ! Ξυπνήστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένοντας μόνο στα "κόκκινα μάτια" από το διάβασμα, όπως μου λες και το αποδέχομαι, εύχομαι καλή δύναμη στα δύσκολα της ζωής που έρχονται. Αλλά πηγαίνοντας στα "κόκκινα μάτια" από τα "ψεκάσματα", μήπως άραγε (και δεν παίρνω το μέρος των αστυνομικών, επειδή πάντα ήμουν -και αποδεδειγμένα- απέναντί τους) μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθώ ποιά βιτρίνα έσπασαν, τίνος το αμάξι έσπασαν; Γιατί και αυτοί οι άνθρωποι "μαύρισαν την ψυχή τους" για να καταφέρουν κάποιοι με "κόκκινα μάτια" να επαναστατήσουν με συντεταγμένες που ερχόντουσαν από το Indymedia. Οι κουκουλοφόροι, δεν είναι επαναστάτες ούτε αγωνιστές. Δεν φοβάται αυτός που επαναστατεί και δείχνει το πρόσωπό του, την αγωνία του αλλά και τον θυμό του απέναντι σε αυτόν που αντιπαλεύει. Κι επειδή, προφανώς κοιμόμαστε όλοι εμείς που αγωνιούμε και ευελπιστούμε οι αγωνίες μας και οι φόβοι μας να ξεπεραστούν και να σταθούμε όρθιοι, δίχως να καταστρέψουμε κανέναν συμπολίτη μας, ονομάζοντάς τον "παράπλευρη απώλεια", αναρωτιέμαι γιατί άραγε οι κουκουλοφόροι δεν βγήκαν στους δρόμους για τους αγρότες, για τους εργάτες, για να διαμαρτυρηθούν για τα αίσχη της Παιδείας ή της Υγείας, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάπτωση των αξιών και την υποχωρητικότητα σε εθνικά ζητήματα; Η επιλεκτικότητα της επανάστασης μόνο αμφιβολίες δημιουργεί για την ποιότητα του "επαναστάτη". Αμφιβολίες που συνάδουν άψογα με την διείσδυση κάποιων ξένων κέντρων στις ομάδες των κουκουλοφόρων και τέλος στην διαχείριση των "επαναστάσεών" τους... Και τελικά, γιατί πρέπει κάποιος να επικοινωνεί με τον... Θεό για να καταλάβει την επικινδυνότητα του Indymedia; Αυτό δεν το κατάλαβα... Να γίνω υποστηρικτής ενός οργάνου (καλοπληρωμένου) του Σόρος; Αυτή την επανάσταση προσωπικά δεν την θέλω... Γιατί περισσότερο θα μοιάζω με μισθοφόρος (χωρίς να είμαι σε κάποιο πεδίο μάχης του Αφγανιστάν ή του Ιράκ) που θα εκτελώ τα σχέδια του "εργοδότη" καταστρέφοντας χωρίς σκέψη οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μου... Το κέντρο επιχειρήσεων της επίθεσης που έγινε τον Δεκέμβριο κατά της πολιτείας και των θεσμών της, κατά πολιτών και περιουσιών τους, δεν σταμάτησε... κανένας από τους υπεύθυνους του Indymedia δεν αναλογίστηκε το βάρος των ευθυνών του, ούτε προσμέτρησε τα αποτελέσματα της "επανάστασής" του... Περισσότερος αστυνομικός έλεγχος, περισσότερη βία... στους πολλούς και όχι στα παιδιά με "τα κόκκινα μάτια"... Γιατί οι πολίτες, που αγωνίζονται τελείως διαφορετικά, απογυμνώνοντας το σύστημα από τα σαθρά του επιχειρήματα, αυτοί τελικά "πλήρωσαν τη νύφη" και θα συνεχίσουν να την πληρώνουν, επειδή κάποιοι μπαχαλάκηδες αποφάσισαν μεταξύ μπύρας και βότκας να καταστρέψουν τους χρόνιους αγώνες πραγματικών αγωνιστών και όχι αγωνιστών με Gucci...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι "κουκουλοφόροι" είναι κάτι σαν την "Αλ Κάϊντα" δηλαδή φανταστικό εφεύρημα των διαφόρων "καθώς πρέπει αγωνιστών" και μη.

    Οι εκφράσεις "μπαχαλάκηδες" κλπ δεν μπορεί παρά να με παραπέμψουν στους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν και οι οποίοι παρεπιδημούν στις παρυφές και στα ενδότερα της πλέον ανθελληνικής και αντικοινωνικής ακροδεξιάς.

    To indymedia είναι ένα σύμπτωμα. Αρχίζουμε από αυτό και καταλήγουμε να καίμε βιβλία ...

    (αυτό το επιχείρημα που συνδέει το indymedia με τον Σόρος μπορεί κάποιος επί τέλους να μας το εξηγήσει και να μας το δείξει με στοιχεία ή απλώς κινείται στον χώρο της συκοφαντίας ; - όπως θα γνωρίζεις η συκοφαντία συνηθίζεται στους κύκλους της Γελοιώδους Συναγερμικής Απόφυσης ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά, ποτέ δεν περίμενα από κάποιον να μου πει ότι "οι κουκουλοφόροι είναι εφεύρημα"!!! Δηλαδή, τους εφηύρε η φαντασία μου όταν τους έβλεπα να καίνε και να ρημάζουν στο κέντρο της Αθήνας;!!! Επειδή το ειρωνικό στοιχείο περί "καθώς πρέπει αγωνιστών και μη", δεν μου αρέσει, το αντιπαρέρχομαι, προκειμένου να συνεχιστεί μία (έτσι θέλω να πιστεύω) εποικοδομητική συζήτηση.
    Η έκφραση "μπαχαλάκηδες" ήταν η καλύτερη που βρέθηκε για την ποιότητα του "αγώνα" και της "επανάστασής" τους. Εάν προσεγγίσουμε μαθηματικά τον "αγώνα" τους, και ξεκινήσουμε από το μηδέν, στην καλύτερη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Ακόμη και εάν έχουν (που δεν αμφισβητώ ότι έχουν) καλές προθέσεις και σε πολλά πράγματα συντάσσομαι μαζί τους, επειδή κι εγώ σαν πολίτης πληρώνω ακριβά τα "γούστα" των ολίγων και των διαφόρων οικογενειών ή των νεόπλουτων (μιζαδόρων, δημοσιογράφων, εκδοτών, μεγαλοεργολάβων και λοιπών) δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν τον δικό μου κόπο ή να μου στενεύουν τα περιθώρια της δικής μου (και ήδη αρκετά περιορισμένης) ελευθερίας. Αν αυτοί θέλουν να δίνουν άλλοθι στο σύστημα προκειμένου να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την στάση του απέναντί μου, απέναντι στους πολίτες, τότε λυπάμαι, αλλά αυτόματα γίνονται μέρος του συστήματος που υποτίθεται ότι πολεμούν.
    Όπως καταδικάζω την καύση των βιβλίων, όποια και αν είναι αυτά, έτσι καταδικάζω και το Indymedia (χωρίς να θέλω να γίνω εγώ ο κριτής του). Εάν είναι σύμπτωμα, τότε απλά δικαιώνομαι στην έκφρασή μου, πως αποτελεί μέρος του συστήματος. Εάν πάλι δεν είναι σύμπτωμα, αλλά ανεξάρτητος "οργανισμός", τότε έχω πολλές "υποψίες" για τον ρόλο του. Από τη στιγμή που στοχοποιεί (ακόμη και τον εχθρό μου) τότε δεν παύει παρά να είναι ένα όργανο που επιθυμεί να αποδομήσει την δική μου δομημένη (και σε πληροφορώ καθόλου "τακτοποιημένη") ζωή.
    Όσον αφορά το επιχείρημα για τον Σόρος, είναι τόσα πολλά τα δημοσιεύματα, που μου προκαλεί απορία πως δεν έχεις διαβάσει μερικά, προκειμένου να έχεις σφαιρική και όχι μερική ή "πλευρική" άποψη. Γι αρχή, θα σου πρότεινα το http://stop-indymedia.blogspot.com/ (που μπορεί να το βρεις "υποκειμενικό"), αλλά κάνε μία αρχή και η google θα ανταμείψει τις προσπάθειές σου.
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι το Indymedia ξεκίνησε για να έχει ρόλο οργανωτή στην αποδόμηση του κράτους. Εν συνεχεία... είμαι απόλυτα βέβαιος πως βρέθηκαν οι καλοθελητές και "καλοπληρωτές", που φρόντισαν για τον μετασχηματισμό του... Από τη στιγμή πάντως που συνεργάζεται ή το μεταχειρίζονται άνθρωποι αγνώστου προελεύσεως ή και σκοπιμοτήτων, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να συζητηθεί μέσα στο ίδιο το Indymedia πως θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να επαναπροσανατολίσει τους στόχους των αγώνων του... Σαφέστατα ενάντια στο άθλιο σύστημα, αλλά με τίποτε δεν πρέπει να εξισώνεται με την αθλιότητα την οποία (υποτίθεται) πως πολεμάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιμένω ότι οι κουκουλοφόροι είναι εφεύρημα. Οι εκατοντάδες φωτογραφίες που είδα με κουκούλες που ξεκινούσαν από τις γραμμές των ΜΑΤ με έχουν βάλει σε σκέψεις.

    Οι ζημιές που έγιναν στην Αθήνα ήταν αστείες σε σχέση με ότι έγινε στο Παρίσι στο Λονδίνο ή στην Λισαβώνα. Είμαστε σε θέση να αντέξουμε τέτοιες υπερβολές ή ως μέτρο άμυνας προτιμούμε την κατάληση της Δημοκρατίας με νόμους Δένδια και "γνωματεύσεις" Σανιδά ;

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντέξουμε και κάποια παρατράγουδα αλλά να μείνουμε αταλάντευτοι ότι προταιρεότητα της κοινωνίας μας είναι η Eλευθερία και όχι η Aσφάλεια (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ), το δίλημα είναι κρίσιμο για εμάς και τα παιδιά μας, δεν είναι Ελληνικό αλλά αφορά όλη την Ευρώπη. Είδες μήπως τα τάγματα ασφαλείας του Μπερλουσκόνι στελεχωμένα από άτομα μου ορκίζονται στην φωτό του Μουσολίνι ?

    Το http://stop-indymedia.blogspot.com απλώς ... δεν διαβάζεται ... η εμετική φωτο που έχει με τις 'τρύπες' είναι σίγουρα κατασκευασμένη !

    Δεν έχω μπει στο indymedia πάνω από μια δυο φορές από περιέργεια αλλά ειλικρινά δεν είδα κάτι το "πρακτορικό" ή το "διαβολικό" μάλλον πολύς καυγάς για το τίποτα ή ίσως υπάρχουν και προσωπικές κόντρες ... ειλικρινά δεν ξέρω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά, μπήκα αρκετές φορές στο Indymedia... για κάθε καταγγελία που γινόταν εις βάρος του... και απλά επιβεβαίωνα το αληθές της καταγγελίας... Δυστυχώς, δεν ξέρω εάν έχει κάτι το "πρακτορικό" ή "διαβολικό", αλλά οι καταγγελίες εις βάρος του δεν τιμούν το Πάντειο (αφού εκεί φιλοξενείται ο server). Για προσωπικές κόντρες... τι να πω!!! Ίσως θα έπρεπε να κρατάω και τα διάφορα (κατά καιρούς) link... αλλά στο κάτω - κάτω, άλλοι πρέπει να ενεργούν σε αυτά. Εμείς σαν πολίτες τα καταγγέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όσο για την εμετική φωτό την είδα με τα ίδια μου τα μάτια στο Indymedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]