Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αψιμαχίες και προκλήσεις στα Ίμια!!!

Επανέρχεται το "θερμό κλίμα"

Αψιμαχίες, όχι με αφορμή τη μάχη της τσιπούρας, αλλά για την κυριαρχία επί των Ιμίων μεταξύ ενός σκάφους του ελληνικού λιμενικού και μιας ακτοφυλακίδας της τουρκικής ακτοφυλακής επαναλήφθηκαν την Τετάρτη 1η Ιουλίου.
Περίπου στις 11.45 το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας, μια τουρκική ακταιωρός «διασταυρώθηκε» με πλωτό του λιμενικού που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων.
Επί περίπου δύο ώρες, το τουρκικό σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το μικρότερου μεγέθους ελληνικό περιπολικό. Κατά πληροφορίες μάλιστα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί καλούσαν τους Έλληνες λιμενοφύλακες να απομακρυνθούν από την περιοχή που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους βρισκόταν εντός… τουρκικών χωρικών υδάτων!
Οι άντρες του λιμενικού απαντούσαν ότι πλέουν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και το επεισόδιο συνεχιζόταν μέχρι τις 13.53 το μεσημέρι. Την ώρα εκείνη, προφανώς έπειτα από οδηγίες που ακολούθησαν σχετική διμερή συνεννόηση, τα πληρώματα του ελληνικού πλωτού και της τουρκικής ακταιωρού απομακρύνθηκαν ταυτοχρόνως από την περιοχή.
Οι νέες προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων, αναβιώνουν δυσάρεστες μνήμες για την Ελληνική πλευρά, που επί κυβερνήσεως Σημίτη "παρέδωσε" τις βραχονησίδες σε μία "γκρίζα" κατάσταση... Σήμερα, σαφέστατα, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό -της υποχώρησης-, αλλά κατόπιν συμφωνίας. Άραγε, μπορεί η κυβέρνηση Καραμανλή να εξηγήσει τον λόγο αυτής της αδικαιολόγητης υποχωρητικότητας από Ελληνικά ύδατα; Μήπως κάποιος υπουργός είναι σε θέση να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες εάν η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει τελικά στην Ελλάδα ή όχι; Και αν η απάντησή του είναι καταφατική, θα πρέπει να στείλει ομάδα να ανεβάσει και πάλι την Ελληνική σημαία (αυτή που δεν μπόρεσε να πάρει ο αέρας, σύμφωνα με τον Πάγκαλο...) και να διαμηνυθεί στην διεθνή κοινότητα και σε όλα τα φόρα, πως η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην Ελλάδα και οποιοσδήποτε ισχυριστεί το αντίθετο θα έχει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα... Ίσως ακούγεται ακραίο, αλλά βαρεθήκαμε πια τα λόγια, που τελικά είναι μόνο λόγια που κρύβουν, δυστυχώς, μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχώς το ελληνικό λιμενικό απαγορευει την προσέγγιση των ελλήνων στα Ιμια.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.Εχω ιδία αντίληψη. Και έχουν γίνει αρκετά επεισόδια εκεί γύρω.Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ελληνικά περίπολα δεν έχουν πυροβόλα-πολυβόλα στους έστορες... σε αντίθεση με τα τουρκικά.Τα όπλα τους τα έχουν στα αμπάρια...Τι ρόλο παίζουνε;;; Ποιός θα μας πεί;;;Διαταγές εκτελούν, αυτό είναι βέβαιο.Οπως και στην Νέρα όταν ήρθε το τουρκικό,παρέλαβε τον τραυματία τούρκο βατραχάνθρωπο υπό την προστασία του ελληνικού.... ξεφτίλα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]